bugün

uzun mesafe koşuların ilkidir. dünya rekoru yaklaşık 12.5 dakikadır. ecnebiler bu mesayi "3 mil + yakaşık 200 metre" olıarak ayırırlar, hatta şöyle derler: "ilk mili aklınla, ikinci mili kalbinle, üçüncü mili ise kollarınla koş, kalan 200' ü ise zaten koşarsın." iyi kötü koşmuş olan birisi ne demek istendiğini anlar. 15-20 dakika boyunca tempoyu korumayı gerektirir. 5000' de en önemli şey tempoyu çok iyi bir şekilde ayarlamaktır. biraz hızlı çıkarsanız kendinizi bir anda 3500' lerde, 4000' lerde duvara çarpmış bir şekilde bulabilirsiniz.
uzaktan yapılır gibi gelir, ki ilk entry'e atıfta bulunarak 17.07 lik dereceyle bitirilmesi göz önüne alındığında 17 dk da koşan koşuyo bende yarım saatte koşarım ne var denilir ancak, 2000 metreden sonra koşmak yürümeye dönüşür, daha sonra cepten çekirdek çıkartılır ve çitliye çitliye finişe gelinir ki 45 dk geçmiştir aradan.
dalyan'ın pis kokulu deniz kokusunun bile insan burnuna misk,amber karışımı gibi geldiği,son dönemeci görüldüğü anda insanın büyük bir huşu hissine kapılarak gaza geldiği vakadır.
(bkz: çekmeyen bilmez)
(bkz: ömür törpüleyen anlar)
(bkz: insan hayatının dönüm noktaları)
güncel Önemli Başlıklar