bugün

zamanla amk keşke çalışsaydım da birikim yapaydım dedirten durum.

4 yıllık bir yatırımdan sonra bu eksikliği gidermek için kişi asgari ücretten fazla alarak bu 4 yıllık yatırım borcunu kapamalı birkaç yıl içinde. sonra yavaşça kara geçmeli ve arzuladıklarını almalı.
yok asgari ücretle başlayacaksa elinizdeki 4 yıllık parayı piyasada boka batırmış hissi uyandıracaktır.
Zamanı da en yüksek primden emekli olmuş adamın maaşı, fabrika müdürü vs... 7.500!

Ülkenin orta sinıfı, asgari ücretlisi ve memurunu daracık sikik bir alana indirip bıraktılar.

Aq biz komunizm buna benzer bir sey dediğimizde niye sövuyodunuz ibneler?
En azinda onda faturalarin, kiran vs minimumdu veya yoktu ustune.
6 yıl üniversitede okuyup asgari ücretle çalışmaktan biraz daha iyi bir durum.
Yeni mezun olunca yapılan durumdur.
iş yerinde Deneyim oldukça yükseliyorsunuz.
sadece turkiye'ye mahsus bir durum degil. bir cok ulkede 4 sene universiteden sonra ise baslayanlarin aldiklari ucret genelde o ulkelerin asgari ucreti. daha fazla maasla is hayatina girmek isteyenler oncesinde master ve phd yapiyor.
yazın tesadüfen liseden arkadaşla karşılaştım muhabbet ettik dediği laf kanki iki üniversite bitirdim bilseydim hiç okumaz oto tamircisi olurdum dedi.
biri inşaat mühendisliği diğerini hatırlamıyorum. kendi işini kurmuş.

tanıdığım bir abla çok iyi bir üniversite mezunu iyi derecede ingilizce biliyor ve bir firmasında üst düzey yöneticiydi aldığı maaş belki bir kişinin 1 senelik maaşıydı. ama yaklaşık 1 sene işsiz kalmıştı.

birde herkes üni mezunu her köşe başına açarsan üniversite böyle olur. mezun olmuş bakıyorsun en basit bilgiyi bilmiyor nasıl mezun olmuş hayret ediyorsun o diplomayı verene selam olsun.
Ülkenin ayıbı değildir amk sen git yarak kürek bölümleri oku sonrada iş bulacağım diye takla at...
eğer irlandadaysanız neden olmasın.
Welcome to Turkey.
Üniversite eğitimi, üniversal bir olgu olmaktan çıkıp meslek iş çıraklık okulu gibi her köşe başında bir üniversite açınca olacağı bu.

insanlar yeti ve becerilerine kapasitelerine göre eğitime, yaşamını idame ettirecek çalışacak iş kollarına hazırlamak yerine diploma alsın diye okuyunca vasıfsız yetersiz eğitimsiz soru sormayı bilmeyen düşünmeyen bir atıl gençlik olarak sadece diploması olan biri olup üniversite hayatı bitince sudan çıkmış sıçan gibi ortada kalıyorlar.

Her köşe başında, her ile, her ilçeye yüzlerce üniversite değil, meslek okulları açılır.
Aslında öyle de olmaz; her yere de açamazsınız; bunun bir kriteri vardır. Bölge ve coğrafya üretim, insanların kapasitesi,biş kolları vb kriterlere göre bu yapılır.
sadece sanayi bölgelerine teknik, tarım hayvancılık bölgelerine biyolojik, doğa deniz tarih tatil bölgelerine turizm meslek okulları açılır orada iş gücüne, üretime katkı yapacak çalışan kalifiye eleman ihtiyacı ve başka bölgelere dışarıya göç önleme amaç edilir.

Pazar tezgahı gibi üniversite açıyorsun, tamam buna da kabul ama bu üniversitelerde eğitim verecek akademisyen bilim adamımız yeteri kadar var mı?
Peynir ekmek gibi akademik sıfat dağıt ve sonunda üniversitelerde ders veren üniversite bünyesinde bulunan akademisyenler kaç tane bilimsel makale yayınladı da bu makalelere atıf yapıldı, hangi bilimsel çalışmalara imza attılar?
Çoğunlukla yaptıkları şey çeviri olan kendi özgün düşüncesi eseri araştırması olmayanlar öyle çok ki...
Mezun olan gençlerden ne bekliyoruz?
napalım canım iş yok geçim derdindeyiz.
(bkz: Türkiye gerçeği) demek, başka bir kelime telaffuz etmemek en iyi anlatış biçimidir.
3 sene boyunca hakettiğimi alırım nasılsa diye didinmek ve sonunda kpss çalışmaya karar vermek.

bknz: ben.

aşırı idealist bir şekilde mezun olduktan 3 sene sonra vizyonsuz bir köpeğim şuan. asla hakettiğimi alamadan çalıştım didindim. ve noldu? şuan işsizlik ödeneği dahi alamıyorum.
Yükselmek sizin elinizde. Buraya ağlamak sizi diğerleri ile aynı kefeye koyar.
4 yıl okuyup diploma almayı allah mertebesine çıkaranları görünce gülme geliyor. Eger Senin tek vasfin anadolunun sıradan bir üniversitesinde kıytırık bir bölüm okumaksa, pek de vasfin var sayılmaz.

Artık üni okumak albenisi olan bir şey değil.

Aslında tüm dünyada bu konuda bir reform yapılmalı.cogu bölüm için üniversite okumak çok elzemmis gibi dehşet bir yanlış var. Bir-çok meslek için 4 yıl okul okumak zanan ve kaynak israfından başka bir şey değil. Bunun yerine mesleki kurslara yatırım yapılmalı.
Ağlamaya gerek yok. Eğer sizi diğerlerinden ayıran belirgin bir özellik ( yabancı dil, iyi bir üniversite) yok ise kaçınılmaz sondur.
4 yıllık üniversitenin fasafisoyla geçtiği üniversitenin kafası çalışan insana sadece nasıl öğreneceğini öğrettiği, mezuniyetten sonra asgari ücretle çalıştığı ortalama 2 yıllık sürede insanın işini öğrendiği ve sonrasında bir fark koyabildiği gerçeği göz önüne alındığında gayet normal bir durumdur.
4 sene boyunca sokaklarda gez, iç, ortamlarda ak ya da asosyal biri olarak sürekli oyun oyna, dizi bitir, sadece 4 boş sene geçir, kendine hiçbir şey katma, önceki senenin sorularıyla sınavları geç sonra bir işe gir, orada çalışan ustanın bildiği şeylerin belki %1 i kadar iş bilgisine sahip ol. Sonra da 4 sene okudum asgari ücret ne yhaaa de.
Mantıklı eylemdir. Kimse annesinin karnından bölge müdürü olarak doğmuyor.
Gerizekağlı olduğunu gösterir.
Lise 2 terk olmama rağmen sadece 5 ay asgari ücrette çalıştım ondan sonra arttı tabi.
Bir de demiyorlarmı diplomalı asgari ücrette diye.Biraz Neyzen Tevfik şiirlerini dinlemelerini tavsiye ederim.
(bkz: Afedersiniz monşer)
Her taze genç üniversite mezunun başına gelebilecek bir olay gibi gözükse de, 4 yıllık bu macera da sadece okula gidip dersleri geçmek dışında kendini geliştirmek adına birşey yapanların başına gelmeyecek de bir olaydır.
Yapılabilecek çok şey var bu 4 yıllık süreçte. Bölüme bağlı zorunlu stajlar ki bu mesleğinizle alakalı birçok şeyi işe başlamadan önce görebilmenizi sağlar. Okulun sağladığı bazı imkanlar; erasmus gibi. Öğrenciylen avrupayı görmek harika bir fırsattır mesela. Ufkunuzu açar, gerçekten farklı kültürleri öğrenirsiniz, yabancı dilinizi geliştirme imkanı bulursunuz. Okulun yanında bazı kurs gibi derneklerin sağladığı yurt dışı gezme çalışma denilen 'work and travel'. Bu program sayesinde öğrenciyken abd'yi görme şansı, çalışmanın zorluklarını buna rağmen kazandığınız para ile gezmenin ne kadar müthiş bir duygu olduğunu anlarsınız. Kimileri bu program ile çok iyi paralar biriktirmiştir.
Bunun gibi yapılabilecek bir sürü şey var 4 yıl içerisinde. Eğer birkaçı bile yapılmışsa üniversite sonrası asgari ücretle çalışmak zorunda kalmayan yeni mezun olursunuz.
4 yıllık lisans mezunuyum, yüksek lisans tez aşamasındayım, bölümümle kel alaka bir bölümde 3 aylık işbaşı eğitim programına balıklama atladım. 1053 liraya imzamı attım. doğrusu işi kabul ederken net asgari ücret diye "eh iyi ya işte" diyerek kabul etmiştim. sonrasında öğrendim ki tez aşamasında öğrenci olduğum için asgari ücret değil 1053 lira alacakmışım. teşekkürler işkur, teşekkürler istihdam projeleriyle gönlümüzü şenlendiren çalışma bakanlığımız.*
firma ilan vermiş (meşhur bir kuruyemiş firması) üni mezunu olsun şu olsun bu olsun falan filan maaş da 1.500 tl yazmış. gidip güvenlik olarak çalışın bunların yanında çalışmayın amk.
Biz beş sene üniversite okuduk öğretmen olduk ona da laf ediyorsunuz sözlük ahalisi sizindr ne istediğiniz belli değil .
güncel Önemli Başlıklar