bugün

(bkz: kurtlar vadisi)

bıktırdılar amk artık. liselerde junior polatçıklar türemeye devam ediyor. 17 yaşında veletlerin ellerinde kasaturalar, sus dalı bıçaklar,14 lüler daha neler neler... yazık amk mercimek kadar beyinleriyle ne sikim ettiklerini sanıyolarsa.

(bkz: döl israfı)
arka sokakların diğer adıdır.
türk eğitim sistemiyle aynı kafadır. 12 yıllık üniversite öncesi eğitim düzgün bir eğitim programıyla 6 senede bitirilmezse ben de adam değilim. genç dimağların amına koymuyorlar deyin hadi.
türk dizilerinin çoğunda yaşanan durumdur. diziye saçma sapan karakterler eklenir, ölen karakterler diriltilir, birbiriyle sevişmeyen kişi kalmaz**,konuşmak yerine mal mal bakışırlar, bir müjde verilecekse en az 8,5 dakika "söyle lütfen, hadi söyle, tahmin mi ediyim" vs. geyiklerle sahne uzatıldıkça uzatılır kısacası dizinin içine sıçılır. (bkz: yaprak dökümü) (bkz: lale devri) (bkz: adını feriha koydum) gibi boktan diziler.
akasya durağıdır. 3 bölüm yayınlayıp sonuna 3 nokta konulmalıdır. bu böyle devam edecek her bölüm aynı mal olaylar denmelidir.
(bkz: keşanlı ali destanı)
fatmagül ün suçudur lastik don gibi uzatılan dizidir.
yabancı dizilere yönelme sebebidir.
kesinlikle unutma beni, yer gök aşk, lale devri, deniz yıldızı dizilerinin içinde bulunduğu durum.* * *
(bkz: türk dizilerinin çoğu)
ilk bölümlerinde sadece iki kişi arasında ki aşk anlatılırken, konu bulamayıp işler sarpa sarpmaya başlayınca sıyıran dizilerdir. genelde bütün "cast" ın birbirine hallenmesiyle sonuçlanır.
Anlamsız sahneler çekilir, diziye fazladan karakterler eklenir, onların hayatları flash backlerle uzun uzun gösterilir,öenmli cümlelerden sonra kamera mekanda bulunan herkesi gösterir, başrol oyuncusu 20 kez ölümden döner ve sonunda 6.sezonumuza ulaştık.
çoğu dizide var olan durum. birçok gereksiz ayrıntıyla ve saçma sahnelerle dolduruluyor ve dizinin asıl olayı bile unutuluyor. asıl olması gereken tadında bırakmak ama senaryo yazma açısından çok üretken olmadığımızdan dolayı özgün hikayeler çıkmadığı için de ortaya çıkan durum bu.
konuya örnek: "ferihaya çok pis koydum" adlı dizidir. adını tam hatırlayamadım. onun gibi bir şeydi.
diziyi 90 dakikaya sığdırmak için her cümleden sonra anlamsız bakışmalar ile sahneyi süsleme sanatıdır.
http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Yalan_Rüzgârı
Ben bebekken başladı. 18 yaşıma bastığımda bitmişti.
game of thrones BU DURUMDA iSTiSNA OLAN TEK DiZiDiR. her bir bölümü ayrı bir film niteliğindedir. her bir bölüme de imdb film notu verse 8'in üzerinde puan verir.
diziyi izleyene değil de onunla aynı evde yaşayana gına getirir. hele bu dizi her gün foxta çıkan unutma beni ise bitsede kurtulsak der her gün lanet okursunuz.
arka sokaklar, adını feriha koydum, arka sıradakiler, fatmagülün suçu ne yani bunlar artık sıktı batırdı.
(bkz: adını feriha koydum).
edit: sol frameden gelen sevindirici bir haber: (bkz: adını feriha koydum dizisinin final yapması)
Bazı diziler sinema filminin konusunu alıp diziye uyarlama yoluna gidiyorlar bu durumda ele alınan konununda kalitesi düşüyor zaten burdaki amaç kaliteli bir yapım ortaya koymak olmuyor çoğu elbette kaliteli bir yapım oluşturanlarda oluyordur genellikle ticari kaygılar ön planda tutuluyor kaliteden çok.
fox'un gündüz kuşağı dizileri. arkadaş 600 bölüm olmuş o nedir ya?
yaprak dökümü de 6 yıl sürmese de, türk toplumunun acitasyon manyağı olduğu bilindiği için her daim can sıkıcı, üzücü sahneler sergileyerek uzatılmıştır. Ah ali rıza bey, sen bunları çekecek adam değildin.
(bkz: doktorlar)

hep aynı şey insan biraz aksiyon koyar işin içine.
televizyon karşısına hapsolan insanların beyinlerini yıkamaktır.