bugün

o kitapların satışından elde edilen gelirin nerelere bağışlandığını bilmeyen çomarların çok gücüne giden davranış.
keşke zamanında 3-5 alıp köşeye koysaymışım. tayyip lirası dünyanın bütün para birimlerine karşı değer kaybettiği gibi, sözkonusu kitaba karşı da değer kaybetmiş.
görsel
ben ne şerefsizler gördüm, emine sultanın 50 bin dolarlık çantasını savunan ya da rıza sarrafın 'hediye' ettiği 340.000 avroluk kol saatini savunan.
ben de evdeki Kuran'ı alıcı bulursam 10000 liraya satıyorum. içeriğinde yazanların hepsi Allah kelâmı. serbest piyasa bu.
Eski bir akademisyen olarak bu kitap hakkında yazacağım çok fazla nokta var aslında ama şimdilik Sadece görseli eklemekle ve niçin dipnot-kaynakça belirtilmediğini sormakla yetiniyorum.

görsel
görsel

Evet ibret olsun diye gidip fotoğrafları çektim. Ulu Önder’in böyle bir kepazeliğe alet edilmesinin utancını yaşıyorum.

Edit: imla. Entari geliştirilecektir.
15 temmuzu hikaye sananların savunduğu durumdur.
Ulkenin durumunu ve yokluklarla kazanilan savaslari birinci gozden anlatan nutuk gibi bir basucu kitabi 10 tl, hatta yerine gore bedavaya temin edilebilen bir kitap varken kim ne yapsin gazeteci parcasinin 2500 tl’ye sattigi kitabi ? Ataturk nutuk’u yazarken kar mi gozeterek yazdi, yoksa cumhuriyetin aydinliklara ulasmasi icin bizleri uyarmak icin mi yazdi ? Once bunlari oturup bir dusunmek lazim.
maçası sıkan çıksın ortaya benzer bir projeyle de sonuçlarını görelim.

kim ne derse desin adam ezber bozan bir konumlandırma (positioning) üstadı.
bunu ciddi ciddi savunan bi adamı görmüştüm geçen açık oturumda. yok yılmaz özdil in eşsiz bi eseri, yok şöyle kaliteli, böyle akıcı diye yarım saat saçmalayıp durdu. diğer konuklarda boş gözlerle baktı, ne anlatıyo la bu değişik diye. adam öyle bi anlatıyo ki sanki kitabı yazan dostoyevski amk ( ki o yazmış olsa bile gene o kadar para etmez ) yani diyeceğim o ki bu duygu sömürüsü ve para cukkalama operasyonundan başka bişey değildir. Atatürk yaşasa önce kendisi tokatlar yılmaz özdil i emin olun. zaten yılmaz ı hiç sevemedim çok itici bi herif. tipinden art niyet ve kurnazlık akıyo.
Yayin evinde pesin satan gibi dakka dakka satisi izlerken gördükten sonra beni kimse bu adami savunduramaz.
serbest piyasa böyle bir şey. kimse almazsa satamaz, elinde patlar. parasının hesabını bilmeyecek kadar parası olanlar her zaman olur.
Sırf belli bir partiye ve kitlelere nispet olsun diye Atatürkçülük taslanırsa olacağı budur gayet de! bu toplumun değerlerinden, kültüründen, dünya görüşünden kopuk bir zihniyetle hareket ederseniz, topluma zorla empoze etmeye çalıştığınız fikirleriniz de hiçbir karşılık bulmaz sayın Atatürkçü(!) geçinen zümre! aynısını sadece belki bu kitle yapmıyordur ama bir kitaba 2500 tl fiyat biçip bu şekilde istismarcı davranmak da gerçekten kabul edilebilir gibi değil!
aynı mallar akp'ye yanlayan fazıl say'ı da savunuyor. (bkz: fetişleştirme kültürü)
Bu kitabı satmak ile din pazarlamak arasında en ufak bir fark bulunmamaktadır. her iki tarafında çomarları pek tabi vardir ve amaç bunları bir güzel yolmaktir.
görsel
heralde savunacak lan. üstelik poşete para vermeyecek kadar da zeki insanlardır.
Camilere karşılıksız para verenleri, iş adamlarının tarikatlara milyonlar aktaranları eleştirmeden 1881 adet kitap mı dert oldu. Üsküdar belediyesi daha yeni kaçıncı camiisini sattı, siz hangi kafadasınız.
Bu mala sorsan neden bu rakam diye hayat pahalılığına tepki çekmek içindi der elinde viskisiyle.
(bkz: zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış)
Patates soğan edebiyatı yapıp keriz gibi saman kağıda 2500 vermek...

Harbi IQ düşük ... Çok düşük.

Ben Atatürk u sevmem ancak acıdım be. Yazık, kimlerin ticari malzemesi oluyor.
Arkadaşlar kıskana kıskana yediniz birbirinizi be. Kitabı alan adam bunu dert etmiyor size ne ? Sizde yazın bi kitap satın beşbine.

Yine zenginin malı züğürdün çenesini yordu.
iphone xs plus telefona verdiği parayı savunan enayi ile aynı mantıkta olan insanlardır.

O mantıkta insanlar aramızda.
ruh hastalarının eylemidir.
bakın chp'ye oy veren biriyim(ki kk yüzünden soğudum) bu iş atatürk istismarıdır.
midem bulanıyor bu kendini cumhuriyetçi sanan cahil, gereksiz tayfadan.
Millet aç ülkede kriz var ülke batacak bittik öldük biz asgari ücret şöyle böyle diyenler aliyor bu kitabı sanırım. Ben Atatürk'ü okullarda bedavaya öğrendim
Kemalizm dinleri, mustafa kemal peygamberleri, 2500 tl'ye kitap almak ibadetleri.
Bir kitaba 2500 tl verenler,
Okullara 140 milyon kitabı bedava veren adama hırsız diyor.