bugün

Dolarda daha sert yükselişler olacaktır ama hükumet ancak bu kadar frenleyebiliyor doları.

Ayrıca seçime kadar akaryakıta gelen zam ötv ile karşılanacak. Vatandaşa yük binmeyecek ama seçime kadar tabii. Bu petrol ürünleri dolarla alınıyor.

Seçimden sonra muhakkak kriz patlak verecektir. O zaman esnaf kepenk kapattığı zaman görürüz.

2001 krizinden satarak çıkmıştık. Şimdi satacak bir şey de kalmadı bakalım ne halt yiyeceğiz.
muhalif kesim yönetimi alırsa ve yeni muhalif kesim rezillik çıkarmazsa bir sonraki 24 haziranda sakinleşecektir..

ilk bir senede çözmek isteyen pek çok sorunu çözer..
Her şey çok daha güzel olacak evet arkadaşlar bu seçim çok, ama çok çok önemli evet ülkemizin daha müreffeh ve güçlü bir ülke olması için 24 haziran son viraj.
Eğer millet ittifaki kazanırsa çalıp çırpanların elindeki dolarlara el koyarsa (zaten devletin olan para) dolar 3 liranın altına düşecektir.
Sermaye hareketlerine kısıtlama gelebilir. o zaman dolarlarınıza aman dikkat. sabit kura geçilirse dolarcıların hepsi hava alır.
"satılacak bir şey kalmadı." demek yanlış olur. daha satılacak devlet bankaları var. onlar da en azından iki dönem götürür bunları.

umarım eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmemişimdir.
akp hükümetinin mevcut potansiyeli bu işte. zaten ülke batık bir vaziyette iken (bkz: 2001 krizi) hükümetin başına geçip bundan önce planladıkları taslakları devreye sokup ilk 5 yıl öyle böyle iyi yönettiler yalan yok. enflasyon % 5 i dolar 1.15 i gördü. ama bunların bir çoğu yabancı yatırım, yerli olanların dışarıya satılması vs ile karşılanan suni yıllardı. 2008 den sonra büyüme daralmaya başladı. 2015 den sonra zaten ekonomi gün gün poka sarmaya başladı. bunlarda anladı tabi iyice elimizie yüzümüze bulaştırmadan erken seçimle bir tekrar oturalım da bir şeyler yapacaz olmadı şerefli çekilmenin yollarını arayacaz peşine düştüler. şuan ne yapacaklarını onlar da bilmiyor.
Piyasaların seçimle ilgili eğilimi mevcut iktidarın değişeceği yönünde. Ama piyasalar bundan ne bekliyor, işte o da yeni dönemin getirecekleriyle alakalı.
Düze çıkarız çıkmasına fakat değişimle. Salt siyasi değil ekonominin yönetim zihniyetinin değişmesiyle. Her ne kadar ülkemiz için ütopik görünse de üretim ekonomisine geçebilmemiz için gereken adımların atılmasıyla. Yabancı yatırımcıların güvenle yatırımını yapabileceği hukuka sahip olunmasıyla.
Her ne yapılacaksa bir an evvel yapılmalı. Böyle geçirdiğimiz her günün telafisi aylarımızı hatta yıllarımızı alacakmış gibi duruyor..