bugün

kişisine göre değişir.
yoksulluk sınırı 5300 TL. Türkiye yoksul.
karşılığı "ne uzarsın ne kısalırsın" şeklindedir. ev kira değilse ve evli değilsen ( evli isen eşinde çalışacak mutlaka ) geçinirsin bir şekilde. ancak uzayamassın da işte öyle bir para.
türkiye sınırları içerisinde iyidir. ne sanıyor burada yazanlar, kendileri 8 bin mi alıyorlar. muhasebe bürosunda yıllarca çalışmış biri 2500 ü zor görüyor. asgari ücret zaten ortada. yeter ki 2300 olarak sgk nı yapsınlar.

muhasebeci değilim.
benim hesabımda güzel durur.
günlüğü 76,6 tl eder.

ailenle kalıyorsan, fatura ve kira sıkıntın yoksa ancak sana yeter.
forum uludağ'da tartışılan bir soru.

küçük şehirde tek yaşayan biri için normal.
çorum'da yaşıyorsan iyidir.
kıymetini bil.
ulan, asgari ücretle yettirmeye çalışanlar var sessiz sedasız. memurlara sorsan açlar 3000 lira maaş alıyorlar. kirası, sigarası, içkisi olmayan biri için 2300 tl kral gibi para.
o parayla ancak hayatta kalınır. yani ölmezsin ama yaşıyor da sayılmazsın.

yok ben üstüme başıma harcamam, gezme ihtiyacı duymam, tatile çıkmam, sinemaya tiyatroya vs gitmem diyorsan yaşanır da, onun adı hayat değil be yavrum.
bu rakama iyi para diyenler nasıl hayatlar yaşıyor gerçekten merak ediyorum. muhtemelen ne sevgili var, ne de sosyal hayat. evli olsan zaten zulüm gibi rakam.
kendi memleketindeysen evin kira değilse rahatça yeter.
2-3 sene öncesine kadar fena olmayan maaştı. Şimdi ise yetmeyen maaştır.

Artan Enflasyonu siz düşünün artık...
2300 tl alırsan 2300'lük yaşarsın, 5000 alırsan 5000'lik. maaşın nasıl olduğu senin alırken seçeceğin ürünlerin niteliğine göre değişecektir. ben daha aldığı maaşı yettiren biriyle karşılaşmadım. çünkü alınan fiyata göre yaşanmaktadır.