bugün

iyi ve kötü yanları vardır. bu genç, kalın kafalı da olabilir, okuduğu üniversiteyi bırakıp tekrar sınava girmiş de olabilir.
50 yaşındaki bir kişinin üniversiteye başlamasından daha normal bir durumdur. okuma aşkı her yaştadır. kötü bir yanı yoktur.
17 yaşında başlamış biri olarak, 22 yaşında başlayanların beni gördüklerinde mutsuz olduklarını hissedebildiğim bir durumdur, 24 yaşında bi arkadaş vardı ilk sene, en küçük kardeşinden de küçüktüm, benimle aynı sınıfta olmak onun ağırına gidermiş öyle söylerdi.

bunu bir iğneleme olarak da almamak gerektiği düşüncesindeyim, kız kardeşim de 25 yaşında ikinci üniversitesine başladı, o da benzer bir sıkıntı yaşamaktadır.

(bkz: hayat işte)

edit: imla
bu yıl uzun uzadıya oturup üzerine kafa yorduğum durumdur. 22 yaşındayım ve şuan ki bölümü bırakıp yeniden bir sınav sürecine başlamayı gözüm yemediği için 22 yaşında üniversiyeye başlayamadım o da ayrı.

Bir de 22 yaşında olup, 4.sınıf olması gerekirken 2. sınıfta zar zor gelen bir öğrencinin artık üniversiteye gidip derslere girmeye karar vermesine de "22 yaşında üniversiteye başlamak" diyebiliriz.
(bkz: üniversiteliye yaşı sorulmaz)
üniversitenin arkadaş ortamı bir farklıdır efendim. 1. sınıfta herkesin birbirine yaşını ve yaşadığı şehri sorduğu ilk haftalardan sonra kimin kaç yaşında olduğu unutulur gider. çünkü üniversiteli fark eder ki bunun bir önemi yoktur. üniversitede önemli olan yaş değil sınıftır. evet evet kesinlikle böyledir. tecrübe puanı gibi birşeydir bu sınıf olayı. yani anlayacağınız siz sorun etmezseniz, kimse yaşınıza takmaz. sizi dışlamaz falan.
22 yaşında üniversiteye başlamanın tek kötü yanı sınıf arkadaşlarından çok yaşlı mezun olmanızdır. aynı bölümü 4 senede birlikte bitirdiğiniz arkadaşınız 21 yaşında iken siz 26 yaşında olabilirsiniz. bu iş yaşantınızı olumsuz yönde etkileyebilir. ancak kimsenin size abi/abla demesini beklemeyiniz*
ilk defa başlıyosa okumanın yaşı yok, birini bırakıp başlıyosa bunu bitir bari, birini bitirip başlıyosa allah gözünü doyursun. Ama şunu diye bilirim bizim sınıfta var bunlardan. Şimdi 25 yaşındalar ve aradaki 3 yaş afedersiniz sikimizde değil.
iyi midir kötü müdür bilinmez ama o 18 yaşındaki "üniversite heyecanı ve eğlenme çılgınlığı" kalmıyor, ondan kesinlikle eminim. bir de yaşıtlarınız işe başlayıp evleniyolar falan, o biraz enteresan duygular hissettirmiyor değil insana.
garip bir arkadaş profiliniz olur.aa bu benim lan dedim başlığı görünce neyse işte üniversiteye başladım bitmiyor çeyrek asırlık yaşamımda en güzel günleri yaşıyorum aslında bitsin de istemiyorum.93'lü arkadaşım da var 83'lü arkadaşım da var garip bir durum.
üniversiteye psikolojin ve karakterin oturmuş bir şekilde gidersin on sekiz yaşında başlamış olsaydın % 70 işlev görecekken bence
%99 işlevle daha güzel şekilde okuyacaksın.
2.üniversitesi olabilir.
22 yaşında mezun olup iş hayatına girmek varken, hiç çekilmeyecek olan şeydir.
okuma hevesiyle dolup taşan genç de olabilir. olabilir dimi lan?
düşük zekalı olduğunuzun ispatıdır. evet.
sınıfta kalarak da eşdeğer bi kademeye ulaşabileceğiniz durum.
türkiye gerçeklerinden birisidir. çok da önemli bir mesele değildir bence, daha çok kızların derdidir, yaşım geçiyor ne zaman mezun olucam da evlenicem de çocuk doğurucam da hesabı yapılır, malum evde kalma korkusu yüzündendir.
başarı sayılabilecek durumdur. (bkz: yok anasının amı ali sami)
istediği yere sonunda girmişse bir kayıp değildir.
bir yerden başlamak.
istediği bölüm tutmayıp bu yaşa kadar emek verip uğraşan kişi .
17 yasında unıversıteye baslamıs hazırlıkta kalmıs tekrar sınava hazırlanıp ıstedıgı bolumu kazanıp tekrar 22 yasında aynı okula donduyse bıraz sıkıntılı ve sacma bır durum olabılır.
Olası bir durumdur, normaldir.
gayet doğaldır. çeşitli sebeplerden, srounlardan ötürü kişi eğitimine geç başlamış ya da ara vermek durumunda kalmış olabilir. kalıplaşmış düşünceler bırakılmalı ve her insanın farklı birer hayat yaşadığı kabullenilmelidir.
üniversiteye geç başlamak sorun değildir, üniversiteye başlayıp da bitirememek sorundur.
Liseyi ergenlik malligiyla yarim birakip so ra acik liseyi bitiren insandir.
Avantajaa donusturulebılecek durumdur herkes daha ergenlıgını ustunden atamadan o olgun bırısıdır akıllı davranırsa cok ekmegını yer mesela bolumdekı en guzel kızı ayarlayabılır hocalarla ıyı bır ılıskı kurabılır...
normal şartlarda bitirilmesi gereken üniversiteye daha yeni başlamaktır.
güncel Önemli Başlıklar