bugün

yeni değil adamlar kendimi bildim bileli bağırıp duruyorlar. kardeşim ağaç ekin, ormanlarınızı yakmayın, kül etmeyin, önleminizi alın diye. ufaktan önce sağda solda ormanlar yanar, sonradan bilmem ne barajı kurudu denir. önce ankarada barajda % 4 su kalır, kendini bilmez belediyeler sizi susuzluğa mahkum eder. sonra salgın hastalıklar kol gezer, ölümler artar. sonra da küresel ısınma olur size şahane bir küresel kasılma.
adamlar demeye biz ormanları yakmaya devam ediyoruz. yumurta kapıya dayanınca aklımız başımıza gelicek o zaman da iş işten geçmiş olucak.
2040 dan daha önce olacağını tahmin ettiğim durum.
(bkz: hepimiz bahtsiz deveyiz)
time dergisinin kapağından bir ''o'' atılmasına neden olacak durum.
(bkz: cool istanbul)
(bkz: col istanbul)
(bkz: komplo teorisi)
(bkz: nasa)
1886 yılında; "1940'ta çöl olacak" şeklinde söylenmiş söz. (bkz: 2040 yılında sahra çölünün türkiye olması)
(bkz: 2040 yılında türkiye nin col olup yağacak olması)
2150'de olmasını düşünerek iyimser davrandığım korkutucu gerçek.

(bkz: 2150 yılında dünya)
yıl 2040 olduğunda ölmez, sağ kalırsak tekrar buluşacağımız başlıktır. %100 eminim ki, "2080'de çöl olacağız" başlığına bkz verilecektir.
2025 yılından itibaren türkiye ve avrupa ülkeleri dahil 54 ülkede kuraklık yaşanacak olmasıyla beraber 2040 yılında elinde kalan su rezervleri yüzünden türkiyeye savaş açılabileceği söyleniyor. Açıklama Birleşmiş milletler 2016 su raporunda yapılmıştır.
savaşlar ve savaş için harcanan zaman, para, teknoloji ve bilim, doğamızı ve çevremizi korumak adına harcansaydı, bugün bizler ve bizden sonrakiler için daha güzel bir dünya olurdu. günümüz insanları yamyam gibi kemiriyor dünyayı. tüketim çılgınlığı kapitalizmin hepimize dayattığı "dünyayı ve birbirimizi kemirme" sanatından başka bir şey değil. ne yazık ki hepimiz aynı trendeyiz, 2040 a kadar belki ülkemizde savaşacak su bile kalmaz.
güncel Önemli Başlıklar