bugün

Bir öneri.

Evet bildiğiniz gibi 2023 de Türk tarihi için büyük bir hezimet olan lozan ihanet anlaşmasının süresi doluyor ve Türkiye bu fırsatı iyi değerlendirip hilafet sistemine geri dönebilir.

Evet düşünsenize ümmetin liderinin emrinde 85 milyonluk bir nufusla ( içinde 20 milyon Kemalist olmasına rağmen ) dünyayı sallayan Türkiye reisin emrindeki 2,5 milyar müslümanla neler yapmaz?
Hele bir de etkili propaganda teknikleriyle Çin ve Hindistan’daki müslüman nufus arttırılırsa tüm dünya ayaklarımızın altında.
Türkiye müslümanlarının duasıdır.
Recep Baba bıeyler dusunuyordur o bızım dunya lıderımız.
Tabi lan manyak mısın?
artık unutun bitti o günler diyanet var işte.
bir uyarıyım.

bundan 1500 yıl önce 5 kadar adam arasında bir halifelik çekişmesi yaşanmıştır.

bu uğurda peygamberin öz torunları katledişlmiştir.0

ahanda o çekişme sadece 20 yüzyılda ırak-iran savaşında yaklaşık 2 milyon suriye iç savaşında 1 milyon kişinin katliamına sebep olmuştur.

(bkz: sünni-şia savaşları)

yüce peygamber sadece 1 tek din tebliğ etmiştir. ama sonuç ortada.

burdan şunu söylebilirimki konuyu hiç kurcalamayın hacı. hayırlı bir kurum olsaydı yüce allah hayır verirdi.

iyi bir düşünülmesi gereken hededir.
Türk dünyası halife malife dinlemez araplarda kendilerine halife olarak amerikayı seçmiş. Yani gelse ne yazar gitse ne yazar. Bizim çomarlar itaat eder anca.
sayın cumhurbaşkanımızın isteği bu şekildeydi ta ki ergen arap prensi'nin elini öpene kadar. kaldı ki araplarda kendisine bu konuda sırt çevirince hilafet olayı yalan oldu. beklemeyin gelmez.
Yeni halife (bkz: )https://encrypted-tbn0.gs...auvYSRkZ0nCz&usqp=CAU
varken neye yaradıki. kim ipliyorduki

filistinde araplar ingilizle bir olup müslüman türk askerini katletmedimi.

hiç bir Zaman şialar sünni halifeye biat etmedi. tersine savaştılar bile.
Ne şamın şekerine ne arabın yüzü diyen osmanlı, osmanlı saltanat ve hilafet tahtında iken defalarca sırtından vuran araplar, biz osmanlı torunuyuz diyenin fikri ise hilafet gelsin. Şimdi eğer andaval değil isen o zamanda hilafet vardı ve tüm dünya sana savaş açtığında tahttaki padişah halife idi. Tüm dünya diz çökecek olsa idi o zaman neden islam alemi halifesine yardım etmedi.
Ne boş beleş konuşuyorsunuz. Bu sadece boş bir hayal.

Peygamber öldü ve güç için hilafet makamı kuruldu. Zira kalabalık bir islam ordusu halifenin gücüne güç katardı. Olay tam olarak buydu. Olayın dinle alakası olsa, peygamberin gözbebeğim dediği torunları katledilmezdi. Katledildiler çünkü halife olmaları istenmedi, güç uğruna öldürüldüler.

Yani güzel hayaller bunlar ve iyi uykular,bir gün elbette uyanacaksınız.
Fena fikir değildir.

Fakat önce Kureyş kabilesinden bir arap bulmak icap ediyor. islam alimleri halifenin kureyş'ten olması gerektiği konusunda ittifak etmişlerdir.

Benim bir önerim var: malum kılışdar kureyşan kabilesinden. Neden o olmasın ki?
Hilafet sistemi ney lan?
Kime ne faydası olmuş halifeliğin ki 21. Yy da hala halifelik diye ortada geziyorsunuz?
halife kim olacak ?

anam cürcü, babam da bürcü diyen adam mı ?

yoksa

nilhan pazarlama nın babası mı ?

bence seda sayan olsun.
türkiye cumhuriyeti'ne hakarettir.

bunu söyleyen kişiler yargılanmalıdır.

böyle vatan bütünlüğümüze karşı olan yazıları sözlükte tutan moderatör ve adminler hakkında cimer'e zevkle suç duyurusunda bulunurum.
Hangi ülke için bu öneri?, Halife ben olacaksan farketmez kabul ederim yoksa karşıyım. Hatta Sultan, Han bile yapabilirsiniz beni cidden sorunum yok. Mutlak monarşiye evet derseniz beni seçin güzel bir gelecek sizleri bekliyor olacak...
Yazık mağaradan yeni çıktı galiba.