bugün

2023’te Venezuela tarzı bir ekonomik krizin içerisinde olacağımız için, adil bir seçimde %10’u geçmez.
Ben aday olabileceğini bile zannetmiyorum.
Ama seçimleri falan askıya da alabilir. Başka şansı yok çünkü.
%30'da kalır, trafoya kedi girer elektrikler kesilir, oyları %52'ya kadar ilerler. sonrası malum, balkon konuşması.
bildiğim kadarıyla şu anki yasalar ile aday olmasına imkan yoktur. yasalar değişirse %10-15 arasında kalması gerekir aksi takdirde aziz nesin son derece haklı çıkacaktır.
%30 ile %35 arası olur. o da ikinci tura kalır. ordan alır yine umutlanmayın. eko'yu koysan çok antipati topladı. yavaş iyi ama kürt seçmenden oy alamaz. ince falan zaten tırıvırı. davutoğlu tırıvırı yine ama önemli bir figür. babacan köylüden oy alamaz ama kamuoyu oluşturur. tıpkı iyi parti gibi.

ama belediye seçimlerinde chp öne geçer. bu sefer bursa da gider gibi.

fakaaat daha 2023'e çok var. ya savaş ya bir şeylerin krizi patlak verebilir.

bunun yanında şöyle bir sorun daha var. 2023'de erdoğan aday olamayabilir. bu yüzden erken seçim olabilir 2022 gibi. hatta erken seçim için akdenizdeki durumun netleşmesi bile bekleniyor olabilir. herkes bilir ki erdoğan elinde koz olmadan seçime girmez. erken seçimin tarihi bile belli olabilir.

siz internette erdoğan gidici denildiğine falan bakmayın. anadoluya bakın. o oylar gökten gelmiyor.
hele kim öle kim kala.
chpnin bu hali ile %60 alırsa şaşırmam.
ben de oy vereyi düşünüyorum
% 19.9 u geçmez.
Z kuşağı oy vermiyor ki dindar bile değiller geri kalanlar da zaten eriyor,yüzde 40 ı geçmesi rüya artık yüzde 30 alır almaz.
şüphesiz %51 dir.
%55 civari.
türk insanı maldır. silme mal hem de.
Milli bir durus sergileyen bir lider... Amerikanin Yahudi'nin güdümünde olmayan bir lider... Milli ekonomi için seferberlik veren silah sanayisini dışa bağımlılıktan kurtaran lider...
Mutlaka memleket sevdalılarınin oyunu alacaktır. Millet sevgisi vatan sevgisi sürdükçe seçilmesi normal bir sonuçtur.
yapılan yeni istatistiklere göre en az yüzde elli beş oranında olacaktır. siz hala sanal alemde goygoyculuk yapın gerçekler değişmez % 55..

giri burada....
Koltuğu kaybetse bile değişen bir şey olmaz.enkazi ne CHP ne ip duzeltemez.
çyye* ye baktığımız zaman az da olsa düşüş göstermektedir.

lakin tayyip efendi çomarların seçim öncesi yemini eksik etmiyor maşallah. doğalgazdır, yunanistandır falan güzel yemliyor.
(img:#2074404)
2030 da sıradan bir Kemalist;

...ye baktığımız zaman az da olsa düşüş göstermektedir.

lakin tayyip efendi çomarların seçim öncesi yemini eksik etmiyor maşallah. doğalgazdır, yunanistandır, yerli arabadır, Mars’a kolonidir, kuantum bilgisayarıdır, bilim merkezleridir(...) falan güzel yemliyor. Geçin bunları kardeşim. Dikilmiş bir tane heykeli yok. Biz neye tapacaz?

Edit: Her seçimden önce aynı muhabbetler... şu kemalistlerin umudunun yarısı bende olsa yemin ederim marsta kolonimi kurmuş nargilemi fokurdatıyordum.
maksimumun maksimumu %39.9 (tabi ilk turda)

çok düşük bir ihtimal bu oy oranını geçmesi

şöyle de düşünmek lazım, eğer kendisi erken seçim kararı alırsa veyahut seçimler zamanında yapılırsa Erdoğan ADAY OLAMIYOR. Aday olması için tek şart, meclisin erken seçim kararı alması.

Peki meclis nasıl alır? vekil sayısının 3/5'i ile. Yani 360 mv. ile.
en az %30.
%10 barajının altındadır.
%4 falan.
son istatistiklere göre % 57 ile tekrardan tek adam tek başkan olması durumudur. acı ama gerçek bu şekilde...
Yine başta olması muhtemel. Diğer partilerin vasatlığı bu adama yarıyor.
2007 yılında yapılan halkoylamasıyla anayasamıza, "bir kişinin en çok iki dönem cumhurbaşkanlığı yapabileceği" kuralı girmiştir. erdoğan da 2014 ve 2018 yıllarında seçilerek, bu iki dönem hakkını doldurmuştur. yürürlükteki anayasa maddelerine göre erdoğan'ın üçüncü kez aday olabilmesi için tbmm'nin erken seçim kararı alması gerekiyor. kendisinin istifa etmesi de üçüncü kez aday olabilmesinin yolunu açmıyor. tbmm'den erken seçim kararı çıkartabilmek içinse üye tam sayısının beşte üçü oranında (360) milletvekilinin oyu gerekiyor. oysa tbmm'de akp+mhp milletvekili sayısı 340. yani muhalefet evet oyu vermediği sürece tbmm'den erken seçim kararı çıkamıyor. tüm bu kurallar anayasa maddesi olduğundan, anayasa maddesini tbmm'de değiştirmek için 400; değişikliği halkoylamasına götürmek içinse 360 milletvekilinin oyu gerektiğinden erdoğan için bu yol da kapalı. uzun sözün kısası; muhalefet gaza gelip, yiğitlik taslamazsa, erdoğan 2023 haziranında yapılacak seçimde aday bile olamıyor. bence akp yandaşları 2023 seçiminde kimi aday gösterecekleri konusuna kafa yorsalar, daha iyi ederler. : )))

(kaynak: tc anayasası, madde 101 ve 116)

not : eksi puan vererek kendini avutmaya çalışan dingilzadelere önerim; önce bir anayasanın ilgili maddelerini okuyun. : )))
kemal kılıçdaroğlu ypgyi terör örgütü olarak görene kadar, yüzde 40nın altına düşmeyecek. hele iki aday varsa en az 50.

inanmak istememek başka bir şey, onlar bassın eksiyi. gerçeği görüyoruz şurada.
--spoiler--
gerçeği görüyoruz şurada.
--spoiler--

şu an için tek bir gerçek var; anayasa gereği ve muhalefetin salaklığı tutup, erken seçime evet oyu vermezse, erdoğan üçüncü kez aday olamıyor.

not: bu iletime eksi veren salağa önerimdir; anayasanın 101 ve 116.maddelerini bir oku istersen.
Kendine gerekeni bir şekilde alacaktır. Bu adamın iktidardan gittiği gün dünyadan göçtüğü gün olacak gibi duruyor.