bugün

"Yıllık enflasyon beklentisine göre yeni asgari ücret refah payı hariç brüt 8.395,71 net ise 7.136,35 TL olacak."

https://t.me/toyotadshk/72504
8750 lira net olacak. bugün 9 bin maaş alanlar ise 10 bin olacak.
bu güzel zammı gören piyasa hiç durur mu? tabii efendim edası ile bugün 1 milyon olan araç 1.25 milyona, 150 lira olan yağ 200 liraya düzeltilir.

karşılıksız para basmak ne demek ne ile sonuçlanır ipe ipe anlayacaksınız, yok öyle artık sıcak paranın aktığı, cahilin çomarın araba ev alabildiği zamanlar. siz darphanecilik oynaya durun.
görsel

her halükarda açlık sınırının altında kalacak olan bir rakam olacak.
Sagda solda en az 10.000 tl olmali diyenleri anlamakta gucluk cekiyorum. O maas 10.000 tl olursa oturdugunuz gotu boklu evin ayni fiyatta olacagini, aldiginiz 5.kalite gidalarin ayni fiyatta olacagini falan mi saniyorsunuz aq ? Zam yapmak yerine enflasyonun dusurulmesi gerektigini savunan bir tane bile insan gormedim aq.
11,700 gibi ulvi miktarlara ulaşacak diyen insanlarla karşılaşıyorum gerek işyerinde, gerek de sosyal hayatımda. bu enflasyon düşmedikçe sen halen daha sıvı yağ, ya da 1 adet ekmek alamamaya devam edeceksin zaten. alamadığın gibi, ürün fiyatlarının anormal derece de zamlanmaya devam ettiğine şahit olacaksın. çünkü daha o basılan paranın malzemesinin maaliyetine dahi yetiştiremeyecekler. zira 5 kuruşun bile zerre değeri olmamasına rağmen, basım maaliyeti belki 5 katı, belki de 15 katı oluyor. ayrıca önceki dönemlere nazaran çok daha fazla banknot basmaları gerektiği için, TL'nin değerini daha da yerin dibine sokacak. bir şeyi ne kadar çok üretirsen, o kadar çok değeri düşer. fazla ve kolay bulunabilen birşeye değil de, kolay ulaşamadığım ve dünya üzerinde az bulunan şeylere değer verdik bu zamana kadar. bu mantık da bu şekilde işliyor.

bu iş iyice saçma bir hal almaya başladı. bizim yüzümüz hiç gülmeyecek mi lan? Bir zamanlar ailelerimizin 600TL maaşla çok rahat ev geçindirdikleri aklıma geldiğinde, bir kez daha nostalji hastalığına yakalanıyorum.
bütçede; 2023 yılı için işverene vergi muafiyet destek primlerinin yükseltilmesiyle doğru orantılı olacağı varsayımından yola çıkarak
8.776 tl olacağı söylentisi dolaşmakta imiş kulislerde..
bu rakamlarla memur maaşı ile makas kapanacak.

dönem dönem böyle olur. bir dönem işsizlik yoğundur... memurluk çok cazip olur.
bir dönem böyle makas kapanır, asgari ücretin bir tık üstüdür... özelde asgari üstü alanların maaşları memurlardan baya yüksek olur millet memura acır.

ancak bu gidişatla...
hemen herkes yüksek maaşlar yerine asgari ücrete yakın maaşlar alacak ülkede.
yani orta sınıf bile alt sınıfa yanaşacak. pramit şekli huni vari bir hal alacak toplumda gelir olarak.

böyle giderse ama 10 yıl ama 20 yıl sonra o kadar kalabalık alt sınıf, kendi alamadıklarına sahip olan yukarıdaki bir avuca gözünü dikecek... gözüne batacak çünkü herkesin... zoruna gidecek.

sosyolojik olarak çok şeye gebe yani ülke ilerde... şu an o gebenin, hatunun kondomsuz zikildiği zamanlar...
ne olursa olsun, yapılan zam mutlaka enflasyon oranının altında kalacaktır. alım gücü artıyor, yersen.
7.000 - 7.5000 bandında olmasını bekliyorum. bekleyip göreceğiiz
10000₺ olursa çok güzel olacak ama göreceğiz.
inanılır gibi değil.

sadece adını yazabilen adama 8 bin lira para verilecek. ha keşke hayat ucuz olsa da herkes uygun paralara geçinebilse o ayrı...

amma ve lakin ekonomiyi yönetenler ücretleri arttırdıkça insanların refaha erebileceklerini sanıyorlar. ücretler arttıkça fiyatların da artacağını bir türlü kabullenemiyorlar.

hayırlı uğurlu olsun ne diyelim. nisanda ekmeği 10 liraya alırız artık.
8,5 net olur.
eğer kirada 3-4 evin, sağdan soldanda ufak gelirlerin varsa onların yanına ilaç gibi gelecek ücrettir.
Tüm dünya'da uygulanmaya başlayan evrensel temel gelir sistemidir.
Olaya hala siyasal gözle bakmayın artık.
(bkz: büyük resim)
9bin üzeri olacak gibi.
8 bin üzeri olacağını düşünüyorum. Evet.
Memura %20 zam yapılacaksa asgari ücret en fazla 7500 Türk lirası olur diye düşünüyorum.
8,5-9 civarı yapmaları durumunda işsizlik X2 olacak.
kiralar 20 bin olur ülke sadece zenginlerin yaşayacağı bir ülke haline gelir. gelen yabancılar ülkeyi komple satın alır.

bence akp nin amacı da bu türklerin alım gücü sistematik olarak sıfırlanıyor.
Bunun öncesinde serbest piyasaya ve konutlarda ki kira sistemine el atmaları gerekiyor. Aksi takdirde önünü alamayacağımız bir etki yaratabilir olumsuz anlamda.
bir iki ay tatmin ediyor, sonra aynen devam.
abi zam gelirse fiyatlar yine uçacak diye düşünüyorum. işten çıkarmalar çok ciddi artar. sadece bir işçinin aylık gideri bile bir dünya para.
2023 te enflasyon dedikleri gibi düşüşe geçerse 6500-7000 civarı olur. 2023 te karadeniz gazı yakacağımız için ve togg satışı başlayacağı için enflasyon düşer diye tahmin ediyorum.
Enflasyon bu şekilde devam ederse ne verseler boş. Paramız pul oldu iyice.