bugün

--spoiler--
Sıcaklık rekorlarının kırıldığı ve kuraklık tehdidinin iyice belirginleştiği bir aralık ayının ardından, ocak ayına da rekor sıcaklarla, ama bu sefer yağışlı bir şekilde başladık. Sıcak havalar yerini nihayet batıdan başlayarak soğuk havalara bırakıyor. Yeterli soğumanın bir aksilik olmayıp gerçekleşmesi durumunda, kuzeydeki kıyı bölgelerde bile (istanbul, Tekirdağ, Karadeniz Kıyıları) kar örtüsü oluşturacak kar yağışı geliyor!
--spoiler--

▪️çarşamba sabahı Trakya’ya, daha sonra öğle saatlerinde Marmara Bölgesini de kapsayacak şekilde karayelle beraber ciddi bir sıcaklık düşüşü meydana gelecek ve hava sıcaklıkları bölgede hızlıca 5-7 derece aralığına düşecek.

▪️Bu ciddi soğumanın arkasından perşembe günü hava daha da soğuyacak ve nihayet kar değerlerine nihayet inecek.

▪️cuma günü, soğumanın şiddetini artırmasıyla beraber sıcaklık değerleri istanbul, Kocaeli, Bursa gibi büyük şehirlerde kıyılarda bile kar yağışına sebep olacak değerlere inecek ama ne yazık ki bu yağışlar hafta sonuna kadar yüksek yerler dışında herhangi bir kar birikimine sebep olmayacak.

▪️yine cuma günü önce Batı ve iç Anadolu’da, ertesi gün de iç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’da yoğun kar yağışlarına sebep olacak.

▪️Cumartesi günü ise, kuzeyden kuvvetli bir soğuk hava dalgasının gelmesiyle beraber Batı Karadeniz ve Marmara’da deniz etkili kar yağışlarının başlaması ve özellikle Pazar günü etkili olması bekleniyor. Bu deniz etkili yağışlar aşırı sıcak olan denizlerin üstüne geleceği için, yerel olarak çok yoğun kara sebep olabilirler. ayrıca (bkz: deniz etkisi kar yağışları)

kaynak

not: şu anlık hava tahmin modelleri bu verileri sunmaktadır. güncellemelere göre değişebilmektedir.
sinüziti olan beybileytolar tüm kazak hırka mont ne varsa çıkardılar üstlerinden şu an.
Son güncellemelere göre istanbul'da, cuma günü sabah erken saatlerde başlayıp 4-5 saat etkili olacak kar yağışı görünüyor. Asıl etkili kar yağışları cumartesi gecesinden, pazartesi akşamına kadar, aralıklı ancak vurduğu yeri güzel beyazlatan deniz etkisiyle kar yağışları şeklinde olması bekleniyor.

akşamki güncellemelere göre tekrar değerlendirme yapılabilir.
umarım kışı yaz ayında yaşamayız. olabilecek birşey çünkü.
istanbul ocak ayının ortasında soğudu resmen karı bekliyoruz artık.
ciğerlerim donmayacaksa ne anlamı var.
Bugün itibariyle hissettiğim soğukluktur. Elleri acıtan türden.
Artık yaz kış fark etmiyor dünya yeterince can sıkıcı. Amımıza damımıza kar yağmış zaten aq.
Moskova'dan selamlar.
görsel
istanbul'da;
▪️Cuma günü sabah saatlerinde kar yağışının başlayacağı ancak yüksek bölgeler dışında tutmayacağı tahmin ediliyor.
▪️ Cumartesi gecesi ve Pazar günü ise havanın daha soğuk olması ve kar yağışının daha etkili olması bekleniyor.
▪️diğer bölgeler de haritada yer alıyor:
görsel
Mevsimlerin kayması nedeniyle çok geç gelmiş kıştır. en az bir buçuk ay rötar yapmış olduğundan yazı da eylüle ötelemiş olabilir.
Hadi inşallah. Gelsin artık. Karsız kış mı olur. Hem barajlara su lazım.
gfs'ye göre 5 günlük yağış tahmini, taralı alanlar kar yağışını belirtir.
görsel
güncel Önemli Başlıklar