bugün

Zam yapmasinlar, vergiden muaf olsun.
tahminim 2650. o da en fazla. dua edin de daha fazla zam gelmesin.zira ocakta yapılan zam daha şubatı görmeden eriyip gidecek. eğer 2700-2850 arası yapılırsa daha da içinden çıkılamaz bir ülke halini alır türkiye. zam üstüne zam gelir, bu sefer de ham madde zamları nedeniyle sanayicisi, türlü türlü iş vereni de iş yapamaz hale gelir ve ülke üretim anlamında tamamen sıfırı çeker.

asgari ücretin en verimli olduğu dönem 2018 ocak-haziran dönemiydi. 2018 hazirandan sonra dolardı, fırsatçı zamlarıydı, coronasıydı derken bu günlere geldik.

umarım hükümet artistlik yapıp da daha fazla zam yapmaz. asgari ücreti 2016 yılında 1300 lira yapmasının ardından her şey üst üste geldi. bir ülkede asgari maaşlara zam yapılması refahın giderek azaldığına işarettir, arttığına değil.
net 3000 olmalı .
Muhtemelen bu para 1 ayda piç olacak.
Muhalefetin önerdiği şekilde olmayacağını düşünüyorum. Olsa olsa 2750 olur net olarak. vergi muafiyetiyle 3000 küsür yapılması halinde asgari ücretin üstünde maaş veren her iş veren çalışanlarını asgari maaşa geçirip üstünü elden verir. Yani 10 milyonsa asgari ücret alan çalışan sayısı 1 ayda 15 milyon olur.

Koyduğu kanunları takip etmeyen devletimiz yüzünden bu ahlaksız iş verenlere ödül olur, devlet zarar eder.
2650 tl olur.
En az 3500 olmali, düşük gelirli halk gerçekten korkunç şartlarda yaşıyor. Standart refah seviyesini bırak yoksulluk sınırının altında yaşıyorlar. (Hiçbir seye zam gelmeden)

Tahminim 2600 - 2750 arasi birsey yaparlar.
2021 yılı içerisinde, haftalık 45 saat çalışma karşılığında; bekar, çocuksuz kişiye ödenmesi gereken aylık net ücret konusunda öngörüde bulunmaktır. bu arada formatı sallayan bir tek ben miyimdir? neysedir.

2750 türk lirası civarı olacağını düşünmekteyim, zira 2020 yılı için tüik tarafından ağır iş kolları için önerilen ücret çok küçük bir farkla asgari ücret olarak kabul edilmişti. en kötü ihtimalle benzer senaryonun yaşanmasını ve minimum 2800 türk lirası olmasını temenni ediyorum. aksi bir durum, asgari ücretliler için fakirleşme meydana getirecektir (daha ne kadar fakirleşebileceklerse artık).

2020 için tüik teklifi
https://www.sozcu.com.tr/...erisini-acikladi-5515149/
2620 TL küsüratlı sayı söyleyeyim de salladığım anlaşılmasın.
asgari o askeri olsa duramazsın.
askeri politikayla ne oynuyorsun, Ankara dikkat etsin.
güncel Önemli Başlıklar