bugün

az önce ekşi'de gördüğüm anket. tengriciliği seçen 15 kişiyi bulsamtek tek sarılırım. o derece.

ankete katılmak için buyrun:

https://www.strawpoll.me/19254698
sarılmayalım knk tamam.

elbette atalarımızın dinini seçmeliyiz.
tengriciliğe oy verdiğim anket. gençlerdeki değişimi görmemize vesile olmuştur ayrıca.
seçeneklerden hiçbirine mensup olmadığım (bir dine mensup değilim, inancım var.) ve ne olduğunu bilmediğim için Apateizme basayım gitsin dedim.
bir baktım ki, tanrının varlığı ya da yokluğuyla ilgilenmeyen anlamına geliyormuş. o halde agnostizimden farkı ne amk.
Ankette tik atamıyorum. Acaba sistemde sorun mu var. Vay be konu din iman olunca teknoloji bile sabotaj ediyor. Yazıklar olsun.*
ekşi gerçekleşen hala da devam eden anket.

https://www.strawpoll.me/20338717
sevindiren ankettir,biz boşuna demedik gümbür gümbür dinsiz bir nesil geliyor diye. Şu an itibariyle islam ile ateizm kafa kafaya deizm'de 3.sırada bu ülkenin %99 müslümandı değil mi ?

görsel
Sözlük dediğiniz ortam ekseriyetle özgürlük başlığı altında "erkek erkeğe yatmanın" "kadınların üst üste çıkmasının" övüldüğü, daimi olarak bir linç kültürünün egemen olduğu, hiçbir felsefi alt yapı olmamasına rağmen iki tane Kur'an mealinden yola çıkarak ateist ve deistliklerini ilan edip daimi olarak bunları gündeme getirip egolarının tatmin olduğu, "insan'a" ve "medeniyete" dair bir birikime sahip olmayanların oluşturduğu bir grup. Her gün defalarca kere sözlük kızları başlığı altında rezil ve boş konuşmaların yapıldığı ama hiçbir gün bir garibana yardım başlığı altında desteğin verilmediği bir ortam da müslümanların %35 bir oy olması bu ülkede ne kadar az ateist ve deist olduğunu gösterir. Anadoluyu şehir şehir gezen bir öğretmen olarak söylüyorum siz bu sayıların literal bir karşılığının olduğunu mu düşünüyorsunuz ? Zaten herkes biliyor ki sözlükleri kullanmayan ateist ve deist sayısı maximum sözlük kullananların 2-3 katıdır. Buradan çıkan oyları iki ile çarp ülkedeki inançsız sayısını görürsün. Sosyolojiden bahsedeceğim, araştırma tekniklerinden bahsedeceğim ama nafile. Çünkü lgbt güzellemesi yapmak kadar okunmuyacak, belki görülmeyecek bile.