bugün

istanbul inşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım'ın açıklaması.

http://www.diken.com.tr/i...-fiyati-yuzde-45-artacak/

--spoiler--
DHA’ya konuşan Durbakayım, 2004’ten beri inşaat sektörünün temposunun yüksek olduğunu, 2019’da bazı nedenlerden dolayı duraklamaya girildiğini ifade etti. Durbakayım, “Biz beş-10 yıl aynı tempoyla üretmeye devam etseydik daha büyük bir fatura ödeyebilirdik” dedi.

iNDER başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlemesiyle ‘her önüne gelenin müteahhit olamayacağını’ belirterek sektöre disiplin geleceğini söyledi.

Durbakayım, 2020’den umutlu olduklarını, mevduat faizlerinin düştüğünü, döviz kurlarının yükselmediğini aktararak insanların gayrimenkule yöneleceğini ifade etti.

iNDER başkanı şöyle devam etti: “Şu anda konut stoğu ciddi anlamda azaldı. Konut fiyatlarına zam gelmedi, eski fiyatlardan satışlar oluyor. Yeni yapılan konutların fiyatı da yeni olacağı için eski konutlar daha rahat satılacaktır.”
--spoiler--
Ya Bi dur bakayım daha neresine artacak arkadaş ya. Kutu gibi evlere hayatlarını ipotek ediyor insanlar.
Durbakayım daha ne evler elinizde patlayacak.
Balon insaat sektörü.
70 bine mal ettiğiniz evleri 600 bine satmaya kalktınız durbakayım.
bu açıklamalar, bankaların emlak kredileri teşvikleri hep durgunluktan. akıllarınca böyle açıklamalar yaparak milletin aklında ''artmadan alalım'' fikri oluşturmak. deniz bitti arkadaşlar. artık yok öyle kazık fiyattan ev satmak. kan emiciler sizi. milletin yiyecek ekmeği yok. daha çok düşer o ev fiyatları.