bugün

Birazdan verilecek karardır liseliler ve ilkokullular şimdiden ağlasın.
Eğitimin elden ele gezen güle döndüğü, içler acısı hal aldığı, can çekiştiği, öğrencinin, öğretmenin, Velinin bir dünya sorunla cebelleştiği sistemin, corona sebebiyle külliyen gözönünden alınmasıdır.
Yani şahtık, şahbaz olacağız zannımca.
Bir seneye kalmaz coronadan değil, eğitimsizlikten patır patır döküleceğiz, yazın bunu bir kenara!

Sen kalk her alanda gevşemeye izin ver, coronayla salsalar, valsler yapılsın, Plajlar, oteller, kafeler, barlar açılsın, camilerde balık istifi namazlar kılınsın, açılışlar, gövde gösterileri yapılsın, düğün derneklerde omuz omuza halaylar çekilsin... Ama okullar açılmasın. Niye? Çünkü corona var!
Ülkemizdeki corona virüsü salt okullarda faaliyete geçen korkunçlu bir virüs galiba.
Enteresan!
Gerekli en üst önlemler alınarak, tedbirler uygulanarak artık eğitim başlamalıdır, aynı Fransa gibi, ingiltere gibi, Almanya gibi, ispanya gibi...
Zaten sıkıntılı olan eğitim iyice patlayacak. Online eğitime eğitim diyen ciddi anlamda kendini kontrol etsin. Her yerin açık olduğu ortamda okul kapatmak komik. Gerekirse her yeri kapatıp bir tek okulu açman gerekirken yapılan tam tersi. Sivriye bak hasta olurum diye okula gitmem diyor askere gidin diye akıl veriyor. Sen okuma zaten okul sana az gelir sen aşmışsın kendini aslanım. Evet.
Ömür boyu evlere mi tıkılacaksınız? Bu virüsten çok korku ve stres öldürüyor insanları.
"Çok riskli bölge"de yaşayan biri olarak desteklediğim karar.

şaka maka açıköğretim mühendislik okuyoruz yav.
okullar açılırsa zorunluluk hasıl olur. her yer açık diyenler sizi zorla kafelere otellere mi gönderiyor devlet? okulları açtığınız zaman gelen gelecek gelmeyen devamsızlıktan dolayı mecbur gelmek zorunda kalacak. niye insanları bu riske atsınlar acaba? aşı bulunana kadar bu böyle devam edecek. keşke olmasaydı ama yapacak bir şey yok. en sağlıklısı bu sistem. devletin birkaç ay önce olduğu gibi belirli zamanlarda sokağa çıkma yasağı getirmesi gerekiyor ayrıca. plajları mlajları komple kapatmaları lazımdı. bu ne arkadaşım? bu sene yüzmeseniz ölür müsünüz koduğumun evlatları?!
Sorsan çarpım tablosunu bilemez. 1milyonla üniversite ye girmiş sırf ortam ve sosyalleşmek için yüzyüze eğitim istiyor. Okullar açık durumdayken kaç kişi okula gidiyordu boş yapmasın kimse. Diyelim şehir dışında okuyorsun virüs bulaştı ne yapacaksın? Otobüsle geri dönemezsin, ailenin yanına gelmesi zor ne yapacaksın kardeşim. Sonra ağlarsın hasta oldum devlet evime dönmeme izin vermiyor bla bla bla.
Yüzyüze olduğu gibi olamasa da maalesef mecbur olandır. Okulda hele de ufak öğrencilerin virüse tamamıyla dikkat etmesi imkansız. Sosyal mesafe zaten hak getire. iyi öğrenciler canlı derste de kendini gösteriyor valla yine.*
iyi karar, hoş karar da neden bu kadar beklediniz? hibrit diye bir şey uydurdunuz, üniversitelerin yarısı bunu uygulayacağını söylüyor kaç gündür.
ev tutanlar oldu hibrit denilen naneye güvenip planlar yaptı insanlar .

ne kadar kolay be, hiç ses etme sen onca zaman, bütün üniversiteler kendi kendilerine çalıp oynasınlar ondan sonra çık de “ çoğ tehlikeli, açmayın lan sakın”. her kararda sıçıp sıvıyorsunuz, vallahi bu istikrar için tebrik etmek gerek.

ulan bu kadar basiretsizlik olmaz yahu.

edit: lan üniversite kampüsünü kendine saray yapan, aynı üniversitenin diğer kampüsünü de millet bahçesi yapan bir iktidardan ne beklenirdi ki?
(bkz: yıldız teknik üniversitesi)
yarın bir gün genç bilim insanları, yetenekli genç doktorlar neden ülkemizde çalışmıyor diye seferberlik falan ilan etmeye kalkma; turizmi eğitime tercih ettiğin günü hatırla.
Eninde sonunda ihtiyacın olacak.
rezil bir karardır o zaman biz niye üniversite sınavına girdik?
işyerlerini de kapatsınlar.
kafeleri, lokantaları da kapatsınlar madem onlar niye açık?
uzaktan eğitim sistemini düzgün yapmak istiyorsanız evvela hocaların kafayı değiştirin.

kimin imkanı var, kimin yok diye düşünmeden, ben kalkıyorsam herkes kalkacak, yoklama alacağım burada da diyen hocalar da var.

örgün eğitimdeyken internetten bulduğu pdflerin altındaki yazarının ismini sildikten sonra sınıfta slayt anlatan da var.

örgündeyken sınıfa gelip, sadece ama sadece kafasını slayttan kaldırmadan anlatan da var.

slayt ödevi verdiğinde, üşenip okumadan herkese aynı notu giren de var.

deliler gibi detaylı yaptığınız slaytın bir sayfasının sütunundan, puntosundan 20-30 puan kıran da var.

o anlatmadan sadece okuduğu slayttan cımbızla kelime seçip sınavda soran da var.

kendi anlattığı konudan veya yaptığınız slaytla ilgili soru sorduğunuzda kilitlenip kalan da var.

hocam o puanı orada neden kırdınız diye sorduğunuzda, istediğim gibi olmamış gibi bir cevap veren de var.

arada çok nadir de olsa, işini düzgün yapan hoca da var.

gençlerin hataları olabilir ama arada hocalara da bakın derim.
Mecburen yapılması gereken.

Toplum genelinde aşılama yapılana kadar ya da en güzeli virüs mutasyonu ile hastalık yok olana kadar bunlar olacak. Alışın ve sabretmesini öğrenin. istediğiniz kadar ağlayıp zırlayabilirsiniz.

2021 de böyle 2022'de anca biter bu olağanüstü durum.

Ben demiyorum " Bill Gates " diyor.
(img:#2072875)
ogretmenler.
Okullar açılır yoklamalar zorunlu olmaz. Eminim ki bir şeyler öğrenmek isteyen uzaktan eğitimin katkısı olduğunu düşünmeyen arkadaşlar ve pratik lab dersleri olan arkadaşlar bu eğitimlere güvenli ve sosyal mesafeye uygun olarak +1 olacaklardır.

Ülkenin ihtiyacı olan tek şey bilimdir, bilgidir cehaleti yenmektir. Aksini iddia eden karadenizde bulunan 120 milyar metreküp doğalgazdır.
avrupa'da ve abd'de olan sistemden pek farkı yoktur.
sağlık personeli işin yoğunluğundan döküldü

öğretmenler ev de yatacağına sağlık personeline

destek gücü olarak kullanılsın.

şimdi bir kaç ebleh aşağıya

öğretmen

enjeksiyonu nasıl yabacah ?

digişi nasıl adacah ?

diye kusacak

uzamanın işini uzman yapsın

gerisini öğretmenler yapsın

hastahane de bir sürü iş var

öğretmenler bu işlerde kullanılsın.
burada üniversite açılmasını istemeyenler ya kazanamayanlar ya da çomar olanlar başka açıklaması yok. diyelim virüsün aşısı hiç bulunmadı ne yapacaksınız cevaplayın bakalım.
Şimdi eğitim ile düğünleri,plajları,tatilleri bir tutan varsa siktirip gitsin.Mantığınız yok fikriniz var.aklı başında olan bir insan ikisine de karşı çıkar ki ikisine de karşıyım.
Tatile giden tanıdıklarıma dahil sövdüm bu yaz.
Korona virüs zamanında tatil plajları açan hükümete söyleyin bunu.ikisinin de açılmaması gerekiyorken para uğruna tatil yerlerini açtılar.
Okullara gelirsek,öğrenci milleti malum,hele ki ergenlerle ilkokullular.
Siz gerçekten maske takıp kurallara uyacaklarına inanıyor musunuz?Katliam mı istiyorsunuz?Ulan öğrenecek olan online de öğrenir,kendi de öğrenir!Okula giden her öğrenci ders mi dinliyor?
Ulan yarısının derste telefon elinde çaktırmadan oynuyor,kimi hocayı dinlemiyor bile!Samimiyrtsiz Eğitim aşkınızı sikeyim sizin!
Bir şeye karar verilirken bütünüyle ele alınıp doğuracağı sonuçları da göz önünde bulundurarak ona göre hareket edilmelidir.
Covid 19 salgınının daha kötüye gitmemesi için 7 den 70 e toplumun durumuna göre uygulanan bir çok yanlış kararla birlikte, bilinçsiz cahillerin dikkat etmemesi ile sonuçlar malesef ağır oldu ve oluyor da.
Eğitim, sağlık yada turizm için sonucun ağır olmaması çok doğru kararlar verilmeli.
He amk.kani kaynayan üniversite ogrencileri de sanki evde kıçının üstünde oturacakti.hey yavrum hey...
yök'ün bu şekilde bir kararı henüz yok.

ancak, eğitim öğretim olayının eskisi gibi olmayacağı kesin. bir takım düzenlemeler gelecektir.

olmalıdır.
Yanlış bir karardır çünkü eba tv ve canlı derslerle bir şey anlaşılmıyor.bu sene 11.sınıfım inşallah salgın seneye biterde 12.sınıf ta yüz yüze eğitim görebiliriz.
Kovid 19 sayesinde eğitim öğretimde bitti. Ekonomi zaten çalkantılıydı neyse artık.
güncel Önemli Başlıklar