bugün

afedersiniz ama bankaların şerefsizliğindendir.

finansbank'ın enpara.com üzerinden aldığınız kartlarında eft ve havale ücreti kesilmiyorken, diğer bankalarda bir ton kesinti meydana geliyor. finansbank bunu sağlayabiliyorken diğerleri niye sağlayamıyor çok merak ediyorum. sürekli birilerine para gönderiyorsanız tek bir banka seçeneğiniz var, yıl 2019 ve bu banka eft/havale ücreti almayan tek banka, alternatifi yok.

bankanıza paramızı koyuyoruz, koyduğumuz parayı hayvan gibi işletiyorsunuz, bankanız bundan kar ediyor. bu da yetmezmiş gibi bir de eft ve havale kesintisi yapıyorsunuz. ayıp be!
anladığım kadarı ile mantalite şu;

"istemiyorsan kullanma kardeşim kan benim damar benim."

hadi bankalar .... onu anladıkta acaba devlet buna bir müdahalede mi bulunsa?

bence devlette sesini çıkarmaz. işin ucunda kazanç var, haklı haksız.. sonuçta adamlar parayı götürüyor.

hesap yapalım havale/eft ücreti 1 tl baz alalım bir ay içinde 1 milyon eft/havale yapıldığını düşünelim..

anlatabildim mi?
bu tarz şeylere para veriliyor mu ya. yoksa siz hala...
üstte yol ücretine katlanmıyorsun diyenler olmuş, yıl 2019 arkadaşlar bu işlemler dijital olarak hallediliyor, umarım bundan haberiniz vardır. ne yolu?

garanti bankasından iş bankasına yaptığım 1800 tl civarı eft'ye 98 lira civarı ödüyorum. sizce bu normal bir ücret mi?

yolladığım kişinin hesabının bağlı olduğu ilçe ile benim hesabımın bağlı olduğu ilçe aynı. ilçe içi eft yapıyorum 98 tl kesiliyor. kafayı mı yediniz? yol bile yok burda iki şube de yan yana hatta. siz bayağı alıştınız herhalde vermeye...
Yattığın yerden götünü kaşıya kaşıya para gönderiyorsun 1tl lik ücret de zoruna gitmesin bir zahmet çok zorunuza gidiyorsa gidin çekin paranızı elden verin. Bu milletin enayiliği ile ölücülüğünün bir sınırı yok sanırım.
bunu savunan sığırlar şunu ihmal ediyor. bu bankaya yatan maaşımla bu banka kar ediyor, paramı işleterek. hem benden para kazanıyorlar bir de üstüne eft/havale ücreti alıyorlar. yıl sonu bankaların kar oranlarına bakmıyorsunuz galiba...

-kart kullanma diyenler var. maaşımız banka hesabına yatmak zorunda olduğu için banka kartını mecburen kullanmak zorundayız.

-kurulan sistem, güvenlik önlemi için bu parayı ödüyoruz diyenler olmuş. bu sistemi kuracaklar tabi işleri ne arkadaşlar? adamlar bizim paramızı güvence altına almak amacıyla bir kurum haline gelmişler. bu güvenlik sistemi baştan default olarak gelmeli zaten. kart ücreti kesintisi, eft/havale ücretleri vb. ücretlerine gelmeden daha bizlerin her ay yatan paralarından bu sistemin paraları çıkıyordur rahat olun.
98 lira eft ücreti ney lan git başka banka ile çalış daha geçen sene ing den Kuveyttürk bankasına 200 bin tl gönderdim aldığı para 1 tl kimse sizi o banka da zorla tutmuyor.
Bankalara bakis acimiz degisti gercekten de bankadan guzeli.
bir angaryadır. alt tarafı dijital para transferi yapılıyor.
Olmasa ne güzel ama bankadan para çıkıyor sende kalsa senin için daha iyi o yüzden bankalar size yansıtıyor zararının bir kısmını. Parası azaldığında bankaların teminatları azalıyor rahat hareket edemiyorlar bunu gerekçe göstererek bu ücreti istiyorlar. Ama tabi ki bunu yapmak müşteri memnuniyetini azaltıyor. Şüphesiz balikesirli bilgi verdi.