bugün

https://tr.sputniknews.co...z-turkiye-imf-dolar-kuru/

Ekonomist Mahfi Eğilmez, dolar kurunun 2019 yılında 7.5 TL olacağını öngördüğünü söyledi. Eğilmez, yeni yılda IMF'nin dolar kuru beklentisinin ise 10.21 TL olduğunu belirtti.
2019 ilk çeyreğinde dolar 9 TL. At fava bekle.
dol karabakır dol dediler, dolmadı.
belki dolmaya başlar mart'a doğru.
sazan gibi atlayanlara şu iki mahfi eğilmez twitini bırakıyorum. sayın hocamız ben iki yıldır kur tahmini yapmıyorum, böyle bir ortamda kur tahmini yapmanın zorluğunu anlatmak için ironi yaptım diyor kısaca.zaten entryi okur okumaz mahfi hoca asla böyle bir tahmin yapmaz diyerekten soluğu twitter hesabında aldım.

https://twitter.com/mahfi...tatus/1080172813451956226

https://twitter.com/mahfi...tatus/1080000986297573376
Olmaz. Abd rusya gerginliği ortadoğuda devam ettikçe petrolü baskılayan abd varilin 60 doların üzerine çok fazla çıkmasına izin vermez. Bu da yüksek dolar beklentisini azaltır. Siyasi bir gerginlik olmadığı sürece dolar yurt içi enflasyona bağlı seyir eder. Birde en önemli faktör kamu maliyeti. Geçen sene yapıldığı gibi kamudan yandaş sirketlere kaynak aktarılırsa enflasyon rakkamları şişer bu da dolarda bir miktar ekstra artış nedeni olur.
31 mart sonrası tıpış tıpış imfye gidecegimizi biliyorlar.
Kucak açmış bekliyorlar şu an.
imf dünya borsalarından önemli oranda çıkış yaşandığını görmemiş sanırım. o para nereye gidecek?
hadi oldu diyelim. asgari ücret 200 dolar olur. rusya'da asgari ücret 160-170 dolar arası diye biliyorum, araştırmaya inansam da uğraşamam.

yani demem o ki; kira, elektrik, su, doğal gaz, gıda fiyatlarını düşürmek mümkün olursa, en azından kira fiyatları hallolursa gerisinin çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. bir şekilde ticaret savaşlarını atlatırız da, yeter ki milleti sokaklara düşürmeyin, evsiz koymayın.

devletin biraz daha maliyete katlanıp toki çalışmalarını hızlandırması gerekiyor. fazla ev göz çıkarmaz da, ev sahiplerinin vicdanına bırakılmasın bu millet. piyasa eve doysa da, göç dalgası beklentisi var. evsizlik çok zor. yapın dursun kenarda. gerisi çok sorun değil, bir şekilde aşılır.

ayrıca asgari ücretin dolar karşısında düşmesi, yurt dışına satış yapan şirketlerin eleman sayılarını çoğaltarak büyümeyi hedeflemelerine katkı sağlar. silikon vadisi'nde 20 bin dolardan başlarken yazılımcı maaşları, 2 bin dolara yazılımcı çalıştırmak, uluslararası şirketlerin türkiye'ye yatırım yapmalarına neden olur. bizim de istediğimiz zaten bu, yeter ki halkın isyan edecek duruma gelmeyeceği önlemler almalıyız.

falan filan.

bu arada, nişasta bazlı şekere hayır.
muhalefet yine dolar artsın diye dua ediyor .

zaten o kafa sayesinde bitiyorlar değil mi .

silahları kendilerini vuruyor artık .

ne kadar güzel .

millete tepeden bakanlar bedelini ödeyecekler tabiki .

bunun için elimizden gelenin fazlasını yapmakla meşgulüz .

an itibari ile .

onlar zıkkımlanmaya devam etsinler .
Geç bunları kardeşim. Serbest piyasa kurallarında hiç bir güç piyasaları sürekli forse edemez. Sadece dalgalanmalara sebeb olur. Doların değeri neyse ondan işlem görür. Kimse on tl lik malını sekize satmaz. Kimse de sekiz tl lik malı ona almaz. Piyasanın talep ettiği dolar arz edildiği sürece dolar enflasyon verilerine paralel bir seyir gösterir. Bundan sonra ki parametre işsizlik göstergesidir. işsizlik göstergelerinde ki yükseliş piyasada ki daralmayı ve kapasite kullanımı düşüklüğünü gösterir. işte o zaman dengeler bozulur. Ufuk sislenir, görüş azalır. Hesaplar kısa vadeye döner.
Eğer ağustos ayındaki bir iniş çıkış trendi oluşursa millet kredi çekip dolar alır valla. Bu da piyasanın ağzına zıçar. Zaten pamuk ipliğine bağlı işler. Yaprak kımıldamıyor. Belki gerçekten gidişat o yönde, belki de beklentileri manipüle etmek istiyorlar bilemiyorum ama 2019 çok şeylere gebe. Hayırlısı...
Dolar 10 TL olsunda yurtdışındaki vatan sever Türkler vatan aşkı için olup bitsin. döviz endeksli onlar da.
Dolar 10 lira olacak diye 7 liradan dolar alan kemalistlerin beklentisi.
Ic savas cikacagina binayen soylemis olmali bu sozu. Ic savas cikarmak isteyenler bunlari unutsun.