bugün

Brüt asgari ücret zaten 2200 tl, vergileri düşsünler herkesin eline 2bin para kalsın tertemiz iş işte.
Ama o zaman kazları kim yolacak?
devlet asgari ücretliden aldığı "doğrudan ve dolaylı yoldan" vergilerden vazgeçecekse zam yapılmaması makul.

tam tutarı hatırlayamadım ama asgari ücretli bir birey 600 tl civarı doğrudan ve dolaylı vergi ödüyor.
Berat Albayrak, 2002 yılında brüt 250 lira olan asgari ücretin 2 bin 30 liraya ve net 184 liradan 1603 liraya çıktığını vurgulayarak,
"Asgari ücret nominal yüzde 770, reel olarak yüzde 94'lük bir artış ortaya koymuştur." değerlendirmelerinde bulundu.

Sizin neyinize zam fakirler sizi , demiş bakanımız.
Asgari ücret açıklanana kadar her gün altına yazılması gereken başlık.
zam yapılmaması cidden işçinin hayrınadır.bu patronlar 2200 maaşı kabul ediyorsa emin olun, 1600 tlden daha az yükleri olacağını bildiklerindendir.dolayısıyla sizinde üstünüze binen yükler çoğalacaktır.yukarda arkadaşın dediği gibi 10 birim 1600 lira ile alabiliyorken 8 birim 2200 le alıcaksınız.saydıgınız para çok olacak, ama değeri azalıcak.psikolojik olarak mutlu olabilirsiniz ama ağzınız biraz daha kokacak.
(bkz: vahşi kapitalizm)
ben hiç verilmemesi taraftarıyım.

hamdolsun bize rabbimiz yeter.
(bkz: spoler)

- kirada oturan bir insan diğer sene aynı fiyata evinde oturamadığı için,
- her sene ulaşım, giyecek ve gıda zamlandığı için

(bkz: spoiler)

2019’da zam yapılmazsa kiralar artmayacak, ulaşım, gıda, giyecek zamlanmayacak işte, bu da demek oluyor ki 2020’de enflasyonun olmadığı bir türkiye’de alınan her kuruş zam gelir düzeyini arttıracaktır.
zam değil indirim yapılmalıdır. 1000 liraya indirsinler. o kadar boş yapan insan var ki ülkede asgari ücret 1000 lira iken bile bugün yapılan zamlar aynı oranda yapılmaya devam edince belki uyanırlar mevzunun aslında asgari ücret veya kendi maaşları değil ülkeyi yönetenlerin müsrifliğinden olduğunu.

asgari ücrete çalışanların haklarını biz savunmaya çalışıyoruz ya işin en trajikomik kısmı bu. asgari ücret 2000 lira olsa 2500 lira olsa veya 1000 lira olsa etkilemiyor bizi ama bakıyorsun asgari ücrete çalışanlar sırf oy verdikleri adamları savunuyor pozisyonda olabilmek adına kendi ayaklarına sıkıyorlar. üstüne haklarını savunmaya çalışanlara çemkiriyorlar * hani bir fıkra var bilirsiniz çoğunuz ;

cehennemde her kazanın başında bir şeytan beklermiş oradakiler kaçmasın diye. sadece 1 odadaki kazanların başında hiç şeytan yokmuş. sormuşlar burada neden hiç nöbetçi yok diye orası türklerin olduğu yer demişler. orada nöbetçiye gerek yok kazandan çıkacak gibi olanı aşağıdakiler geri çekiyorlar zaten..
Hazır enflasyon düşmüş ve döviz dizginlenmişken 1 yıl daha kazandıklarımızla idare edip seneye batının oyununu bozabiliriz.
Hem şimdi zam yapılırsa enflasyon tekrar yükselir, 1600 lirayla 10 parça mal alabilirken 2000 lirayla aynı maldan 9 tane aldığımızda zaten zammın bir değeri olmuyor o yüzden zam gapmayarak enflasyonu negatif duruma getirerek daha zengin olabiliriz.
bence sgk primleri, gelir vergileri düşürülsün. damga vergisi, ot bok tamamen kaldırılsın. maaş otomatik olarak artacaktır zaten.

1 asgari ücretli için işverenin cebinden 2350 TL çıkıyor, bu rakamın ancak 3'te 2'si işçinin cebine girebiliyor.

resmen soygun.

benim anlamadığım nereye gidiyor bu kadar para?

köprüyü-tüneli-havaalanını başkasına yaptırıyorlar, fabrika açmak şöyle dursun özelleştirilen fabrikanın haddi hesabı yok.

nemize lazım yani bu kadar para?

memur-emekli beslemeye mi?
katılıyorum..

kesinlikle zam yapılmasın..

işverenin vergi yükümlülükleri de çalışana bindirilirse tadından yenmez..
Hazır avrupa karışmışken 1 yıl zam yapılmasın da enflasyon falan düşsün, avrupa batarken biz tasarruf edelim seneye dolar euro faşan 3’ü görsün.
Seneye çift zam yaparız .
Edit: işçi sınıfına özgürlük istiyoruz, işçi yer, yön kısıtlaması olmadan istediği yere doğru domalabilsın.
ben destekliyorum ekonomimize yapıla nsaldırılar bitene kadar yapılmasın. +1.
hiçbir ücrete zam yapılmaması, en az altı ay ertelenmesi piyasanın dengeye kavuşması açısından çok etkili olurdu. ama akp seçimlerde oy kaybetmek yerine olabilecek en yüksek zammı yapıp sonrasında ciğer sökme tekniğiyle geri toplamayı tercih edecektir.

öte yandan, özel sektörün asgari ücrete yapılacak zammı bu sene kılına bile takmayacağından emin olabilirsiniz.
Bir ara çok goygoyu dönen başlık.
Şaka maka enflasyon sepetindeki ürünlere zorla indirim yaparak asgari ücrete daha az zam yapmaya çalışıyorlar.
Bakalım film ne zaman kopacak.
ilk zam ile birlikte 2000 tl sınırını geçmesi gereken zamdır. Bu da yeterli değil ama geçen senelerdeki gibi 100 200 zam kesmez. En az 400tl zam gelmesi gerekiyor. iş veren kendisini zaten zamlarla korumayı başardı, o yüzden iş verenlerin ağlama hakkı yok. Olan alt tabakaya oluyor. 2000 tl bile bu şartlarda insancıl geçinmek için yetmiyor ama neyse.
Devletten çok özel sektördeki büyük firmaların işine gelir.
Muhtemelen asgari ücretle çalışmayıp kira ve fatura ödemeyen çoluğu çocuğu okula gitmeyen yazar beyanı.
ekonomik bir tespitle doğrudur. asgari ücret uygulaması zaten yanlıştır. siz ekonomiye ne kadar para pompalarsanız ekonomide enflasyon artar. neden? çünkü arz tarafını güçlendirmiyorsunuz. eğer asgari ücreti serbest bırakırsak piyasada hemen hemen 900 tl civarına gelecektir. sonuç olarak enflasyon ineceği için alım gücü zayıflamayacaktır.

vasıfsız elemana asgari bir ücret belirlemek çok yanlış bir politikadır. çalışan kendi performansı ile maaşını artırır.

ben işe girerim. devlet her sene agari ücreti artırır. eeeee benim refah seviyem de artar. kusura bakmayın da böyle bir dünya olamaz diyeceğim ama ülkemizde uygulanıyor.
adam davarını satıp gelmiş ''ben 20 senelik ustayım'' diyor: eğitim yok, disiplin, sorumluluk hiç yok. 10 da işe başlar, durmadan çay içer, 12 de iki saat öğle paydosu yapar, 16 da işi bırakır; '' gündeliğim 100 lira'' der. buna mı zam yapılacak?
şimdi çomarlar düşünsün. nasılsa bize bir şey olmaz.
https://eksisozluk.com/20...lmasin--5834934?a=popular

Ekşi’den araklanmış başlık. Bari adam kadar bir şeyle karalasaydın amk. evet.