bugün

Tahminimce 1900 tl civarlarında olucak olan asgari ücrettir.

Daha da arttırırlarsa ne iyi.
1902 tl yaparlar anlamam o iki tl neyin parası git bunla sakız al der gibi sitemim şuanlık asgari ücretin 160(3) tl olması şu 3 ne boka yarıyo anlamıs değilim.
Maksimum 1800 küsurdur. Zira bunun memuru emeklisi filan var.
Muhtemelen 2000 - 2050 civarı bir rakam olacak. Tabi iktidar buna 2023 tl diyerek saçma bir rakam oyunu da yapabilir şimdiden belirteyim. Enflasyon oranına göre 2000 in biraz üstü olacağı kesin ancak zamlar ortada bu sebeple pek anlamlı olmayacak 2000 lira olması.
Bir sene önce ki aynı tarihli (01 eylül 2017) satın alma gücüne -1- dersek bu günde paritenin -1- olması için net 2085.- tl olması gerekiyor. Altı geçen seneye oranla fakirleşmek anlamı taşıyor.
2023 tl yapıp bunu da şov aracı olarak kullanacaklar. Tabi hüloğğlar eşliğinde.
1800 ila 1850 arasında kalacaktır.
Kimlerse? Hadi yine iyisiniz. Zengin olacaksınız. Aynen devam.
Yoksulluk sınırı 1900 olmuş ama asgari max 1850 olur. Yani yine yoksulluk var.
1700 lirayı geçmeyeceği düşünülen meblağdır. arada 2000 ler falan havada uçuşmuş. kriz bize var bize. onlar kendi maaşlarına yüzde 26 lar yüzde 30 lar oranında zam yaparlar. örtülü ödenekleri orta ölçekli bir devletin bütçesi kadardır ama sana bana ahmede mehmede gelince yüzde 10 u geçmez yapacakları zam. şu anda 1500 lira mı ne kadar bilmiyorum ama maksimum işte 1700 lira olur neti. 2000 lira olursa en az 200-300 lirasını keserler bir şeyleri bahane edip.
yüksek enflasyonda maaş ve ücret artışlarına gidilmesi enflasyonu daha da tırmandırır. eğer asgari ücret piyasada belirlenirse ücretler düşer ancak enflasyon da düşer. bu kadar basittir aslında.
2000 dahi olsa yetmeyecek az bir zamdır.
Bakanlıklara ve başkana yapılan yüzdelik kadar zam yapılması gereken maaş tutarı.
Yine bir hile ve hurda ile enflasyonu %16 olarak açıklayacakları için 1800 tl yi geçemeyecek ücrettir.

Ama 2000 tl yapsalar bile bu bir lütuf değil idare eder seviyede olacaktır.
49,99 tl yaparlar zahir.
1000 lira verilsin, kalanı vergi olarak kesilsin. ülkeye para lazım, patronların fedakarlık yaptığı nerede görülmüş?
devletimiz mağdur durumda, ekonomik manipülasyon var (kriz değil) o yüzden 1500'e çekiyoruz, evet.
zam yapmak yerine enflasyonu düşürme politikası uygulanmasını isterdim. maliyet yönlü enflasyon döneminde yapılacak her zam (bkz: çarpan etkisi) yle enflasyonu daha çok arttıracaktır. ama zam verilmemesi ya da beklenenden az zam verilmesi hem siyaseti hem de vatandaşı psikolojik olarak olumsuz etkileyeceği için maalesef cebimize giren zam miktarından daha çok çıkacaktır.
Asgari ücretin açlık sınırının altında olmasının nedeni yine (bkz: çarpan etkisi)yle alınan zam bir süre sonra daha çok bizlere maliyet olarak dönmesinden kaynaklanmaktadır. Şöyle bir örnek vermek gerekirse verilen %5'lik bir zamla birlikte mahallemizin bakkalı, marketi, manavı zam yapmak isteyecektir. Satıcı psikolojisi eğer sabit geliri olanlara zam yapıldıysa o zam miktarına gözünü dikecektir. Aynı orana yakın olarak ürününü satmak isteyecektir.
Gel gelelim bunların önüne geçmek için bu zamları veren kurulun alması gereken bazı önlemler olmalıdır.
Tüketiciyi korumak adına "hiçbir satıcı, hizmet sağlayıcı 1 yıl içerisinde, o yılın asgari ücreti oranın 1/2 oranınından daha fazla ürünü, sağladığı hizmete zam yapamaz." (kur artışı dışında)şeklinde kanun ile asgari ücretle çalışan vatandaşını korumalıdır ki verilen asgari ücretler vatandaşın refahını artırmalıdır.
Asgari ücretin 700 TL civarında olduğu zamanlar asgari ücretle çalışan vatandaş ile şuan 1600 TL üzerinde asgari ücret alan vatandaşın refahın da hiç bir fark yok. 700 TL alırken yine ay sonunu zor getirirken 1600 TL ile yine ay sonunu zor getirmekte hatta genişleyen mal, hizmet yelpazesi ve moda adı altında ihtiyacım gibi görünen mal ve hizmetler yüzünden geçim daha zorlaşmıştır.
2500 dolaylarında olması icap eder.
https://stratejikoperasyo...om/2014/06/image00151.png
1603+1 tl kafidir.

ülkemiz amerika ve batının siyonist uşakları ile uğraşırken, yahudinin dölleri erkenekoncu fetöcü hainlerin el birliği ile ülkemizi yok etmeye çalışırken asgari ücrete zam istemeyerek ülkemizi desteklemek gerekir.

enflasyonla topyekun mücadele kapsamında maaşımda %10 indirsinler.
tabii ki reisimiz saraylarda oturacak.
maaşımız reisimize
kurban olmalı...
1806 tl olacaktır.net
Ülkemiz ekonomik olarak zor günler geçirmektedir, kesinlikle Zam yapılmamalıdır.

Halk zaten halinden memnundur.
arttırıyorum 2 bin gayme. olmazsa şayet gelin yüzüme tükürün.
2000 tl üzerinden konuşulsa da 1800'e karar kılınacaktır.

Asgari ücret artmalıdır arkadaşlar. Evet asgari ücret arttıkça gıda malzemeleri, çeşitli ürünler ve hizmetlere de zam geliyor fakat asgari ücret artmasa da zam geliyor zaten. En azından vatandaşın alım gücü daha az düşsün, alım gücü biraz daha değerini korusun. Bugün bir fırından simit aldım, geçen seneden beri belirli aralıklarla simit aldığım bir yer. Hem boyutu, gramajı azalmış, hem de fiyatı 1 tl'den önce 1,25 tl oldu, şu anda da 1,5 tl. Çoğunuz fark etmişsinizdir eskiden bir yarım ekmekle tıka basa doyuyordunuz artık 1 bütün ekmeği rahatlıkla yiyorsunuz, çünkü küçüle küçüle sik kadar oldu. Fiyatı aynı olsa ne olur, gizli zamdır bu da. Çoğu ürünün fiyatları sabit kalsa da gramajlar hep düşürüldü, 3000 gram olan yoğurt 2700 gram'a düşürüldü mesela.

Umarım 2000 tl olur da şaşırır kalırım ama en ufak ihtimal vermiyorum. 1800'de karar kılınır, eller sıkılır, şükürcü tayfa şükreder olay biter.
güncel Önemli Başlıklar