bugün

kriz yok, yurdum kerizi var.
https://www.youtube.com/watch?v=Ypx4q-0GNVM
umurumda olmayan kriz. ben aç kalmam, diğerleri de beni ilgilendirmez.
Kriz çok büyük. Eskide 1 tl 8 ukrayna grivnası ederdi artık 4 ukrayna grivnası ediyo. Bu arada ukraynada ortalama maaş fiyatları arttığı için türkiyeden giden insanlar için ukrayna pahalı biyer haline geldi. Ukrayna lan Ukrayna insanlar ekmek bulamıyodu orda ama avrupa vizeleri kaldırdı sen yeterki avrupanın değerlerine yaklaş bak baklım ekonomimiz nasıl şaha kalkıcak. Şu yargıda bağımsızlık düşünce özgürlüğü, liyakat gibi şeylerdir bir ülkeyi ülke yapan yoksa böyle sürünmeye mecburuz.
2001 krizinden daha beterdir.
Derin bir krizle karşı karşıya kalsak da kısa sürede düzlüğe çıkacağımızı, halkı çok ezdirmeyeceklerini düşünüyorum. Yoksa diğer krizlerde olduğu gibi ilk seçimde seçmen hükümeti çöplüğe atar. Başkan akıllı adam senelerdir nakış işler gibi işledi türkiyeyi bir yerden bir yere getirdi emeğinin çöpe gitmesine seyirci kalmaz, ne yapar eder halkı çok ezdirmeden bu badireyi atlatır.
nasıl bir türkiye bu, simülasyon olabilir mi?
Eqonomi Çok Eyiii
Yigenimmm...
görsel
Kredi kartı ekstrelerine bakıldığında çüş dedirten krizdir.
Bireysel olarak konkordato ilan etmeme sebep olacak krizdir.
Kredi karti fena girdi.
Bu ay bireysel olarak konkordato ilan ettirmiş krizdir.

Maaş gününün üzerinden 12 koca gün geçti, maaşımızı alamıyoruz. Enflasyon yetmiyormuş gibi bir de ödemelerin gününü geciktirdiğim için faiz ödüyorum, alım gücüm iyice ďüşüyor. Insan olan bunu yapmamalı, maaşı ödeyemeyeceksen çıkış ver, "al tazminatını siktir git" de, ben de her ay ortası ve sonu "yatacak mı, ödemeleri yapabilecek miyiz" stresi çekmeyeyim, borçları kapatıp yatayım evde bekleyeyim krizin bitmesini.
sadece 3,5 milyar tl için yapılan bir operasyonda bile öldük bittik denilen kriz. arkadaşlar bu devede kulak değil. yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi ipotek riskinin devlete itelenip, zaman içinde eritmek.

2,5 trilyon tl kredinin döndüğü bir piyasada 3,5 milyar lira sadece %0,2 si eder. asıl sorun ne bankadaki mevduatın, ne verilen kredinin bir garantisi olmaması.

asıl perişanlık geldiğimiz içler acısı hal. koca koca adamlar, oturmuş 3,5 milyar lira için türev araçlar geliştirip risk azaltma derdine girmiş.
Trafik cezaları son zamanlarda nedn Artıyor.
Şimdi belli olmaya başladi...görsel
öyle lanetli durum ki zamlar % 300 e kadar çıkmış.
2001 krizi bile bu kadar etkilenemişti halkı.
yarrak gibi bir kriz.2019'a da sıçrayacak çomarlar umutlanmasın.
sanatçıları bile isyan ettirmiş krizdir.
oyuncu erdal özyağcılar en rahatsız olduğu konunun zamlar olduğunu söyledi. Özyağcılar, üç ay önce 30 TL'ye aldığı bir ürünün fiyatının 60 TL'ye yükseldiğini vurguladı.
--spoiler--

Crif Türkiye Ülke Müdürü Selim Tezel, "Geçen yılın 10 aylık döneminde 16 saatte bir şirket iflas etti. Toplam 431 şirketin iflas ettiği aynı dönemde, 4 dakikada bir şirket kuruldu ve yine 4 dakikada bir yönetici değişimi yaşandı" dedi.
--spoiler--
(bkz: 2018 yılında 15260 şirketin kapanması)
Tuvalet kağıdının 60 tl olduğu krizdir. ileride çocuklara anlatsak inanmazlar.
sogan karaborsa olmustu desek gotleriyle gulerler.