bugün

Herkesin hayatını kendileriyle aynı gören bencil insanların sövdüğü durum. Çocuğun ne sebeple geç kaldığını bilmiyorsan eğer konuşmayacaksın ordan.
Suriyeliye sınavsız geçiş. Türksen sınava bile almıyorlar, adaletiniz batsın.
Önceden fetö boku yüzünden üniyi kpss yi kazanmak hayaldi. Şimdi de suriyelileri sınavsız aldıkları için nereden nasıl azaltsak hesabı bunlar. Yeter artık!
kesinlikle tertipli düzenli çalışkan öğrenci saatini yerini önceden bilir. ancak insan üzülüyor ama kurallar bu yönde.
böyle orospu çocuğu sistem yok kodumun suriyelileri sınavsız girer.
Çocuğa üzüldüm lakin bunu kaç defa duyurdular geç gelmeyin diye 15 dakika erken gelin diye. Ben sırf geç kalmamak için evden 8 de çıktım. 1 saatten fazla bekledim. Ne olursa olsun erken gelmeliydi. Sınav bu sonuçta riske atılmamalı.
Bir hic demis arkadaslar. Bu cocuk bu sinava gec kaliyorsa, universitye kayda gec kalir, vizelere gec kalir, finallere, olabilirse mezuniyete gec kalir. Is hayatina gec kaldiginda kimse affetmez basar tekmeyi. Onceden sinav yerini gidip gormus olsaydi, veya 10 dk az uyusaydi simdi sinavdaydi. Bireysel hatalari da siyasal degerlendirmek cok sacma. Iktidardan da bende nefret ediyorum, suriyelileri bende istemiyorum ama konuyla baglantisiz su yaptiginiz. Sol fasizanligi yapmayin.
izlerken gercekten üzüldüm anneyle konusma ani özellikle.
1 sene az bir süre degil kabul ama yine de cocugun verdigi tepkileri biraz abarti buldum.
her sene bir sürü kisi gec kaliyor ve alinmiyor sinava. Bir tek onun basina gelmiyor ki.
herkes bagir cagir aglayip yerlerde sürünsün o zaman. Dünyanin sonu degil ya.
tamam üzgün, sinirli ama Kendini yerlere atip show yapmasi Kocaman bir sacmalik.
Gerçekten insanların yazdıklarını okurken hayret ettim. Üzülmeyen mi dersin, Show yaptı diyen mi dersin. Her sene bir sürü insan sınava geç kalıyor ne olacak diyen mi dersin. Yazık.

Sebebi bilmiyorum belki tamamen çocuk bile hatalı olabilir. Ama;
Aloo! Arkadaşım farkında mısın bilmiyorum ama Büyükşehirlerde insanların yaşadığı yerleri doğru düzgün değerlendirmeden saatler sürecek mesafelere sınav yeri veren bir ülkede yaşıyoruz. Sınav günü miting yapılıp yolları kapatılan bir ülkede yaşıyoruz. Benim sınav zamanımda şehrimde 4 ay sürecek bir yol çalışması işine girmişlerdi trafik normal zamanda bile felç oluyordu işte böyle bir ülkenin öğrencisisin sen.

insanların hayalleri var daha düne kadar feto'dur, kopyadır diye insanlarla dalga geçildi. Her türlü taş koyuldu. Hala da koyuluyor. Sende sebebini bile bilmeden iyi olmuş diyorsunuz. O çocuklar belki buraları okuyacak daha da demoralize olacaklar. Allah belanızı versin.
Yazık yani önce 15 dakikaya kadar tolerans tanıyorlardı şimdi 15 dakika geriye çekmişler saçmalık ama elbet bunların hesabı sorulur şüphesiz.
Yanlış okula gittiği için geç kalan çocuktur. Adam diyor ki oradaki görevli çocuğu ararken yanlış yerde olduğunu söylememiş. Arama dediğin 5 dk sürmeyen bir şey. sen zaten binaya girerken sınav giriş kağıdına bakıp teyit ediyorlar. çocuk resmen vicdan yaptırıyor.
Yazık emeklere boşa gitmiş ama bunun sorumlusu da kendisi başkası değil.

iyice dikkat edecekti başka sıkıntı yok. 2 milyon kişi sınava giriyor, binlerce kişi geç kalıyor ve sınava alınmıyor bu çocuğa neden kapı açılsın?
aynı isimde ve birbirine yakın okullar var istanbul'da. böyle bi mallık olamaz isim mi kalmadı aq.
öss zamanı şansıma doğru olan gitmiştim ama bi seferinde yanlışa gidip aynı şey başıma geldi.
o kadar suriyeli sınavsız üniversitelere yerleşirken o gence yapılan bariz şerefsizliktir. sadece 1 dakikayla çocuğun 1 yılı yandı amk.
Uzucu mu ? Evet.
Ama haksiz. Erken gideceksin arkadas bu is 18 yasinda da boyle, 28 de de.
haberin ayrıntılarını dahi okumadan gelseymiş kardeşim o saate geç kalınır mı diyen insafsızlar dolmuş!
o çocuk geçim sıkıntısı çektikleri için ve okuyabilmek için gece işinde çalışıyormuş, işten çıkıp sınava yetişmeye uğraşmış!
gidin de neden bir çocuğun hem okumak hem de ailesini geçindirebilmek zorunda kalmasına sebep olan bu insafsız, kansız ve yobaz yönetim zihniyetini sorgulayın!
Tabikide iyi olmuş diyemeyiz, dememeliyiz de. Belki kendine göre haklı sebepleri vardı, ama genele uyarlayıp baktığımızda bu sınava 2 milyon insan giriyor ve bu denli çok insanı zapd edebilmek için asla taviz verilmeyecek kurallar konmalı. Ösym de son giriş saatini 9.45 olarak belirledi ve bunu yapması gerektiği gibi duyurdu.
Yeterince araştırma yapmayan, ösym'nin kendisinin yaptığı açıklamalardan habersiz olanlar ise buna tepki gösteriyor. Evet üzücü bir olaydı ama olması gerekliydi. Burada suçlanacak bir kısım yok bence.
Suriyeli sınavsız üniversiteye girer kendi insanimiz 2 dakika gec kaldığı için sınava bile giremez. Burası Türkiye abi.
ben lys sınavına girerken gireceğim okula ösym'nin sitede verdiği adrese baktım google haritalardan okula baktım. bildiğim bir hastanenin yanındaki sağlık meslek lisesi. iyi dedim. okul yakın adresi de biliyorum. sınav sabahı bi gittim okula okul falan yok adres doğru yolda garanti olsun diye sorduğum insanlar orayı gösterdi ama orda inşaat var. meğer okul 1 yıl önce ordan taşınmış ama ösym aynı adresi veriyor. yeni binaya taksiyle gitmem yarım saatten fazla sürdü. üstelik okul farklı bi ilçede gelenler bi sınav giriş belgesine bakıyor bi okulun tabelaya ilçe adı farklı. yani geç kalmaları sadece o çocukların suçu olmayabilir.
Ben her işimi sağlama alırım.

Eğer sınavım varsa yedek kaleminde yedeğini bulundururum ki sorun yaşamiyim.

Sabah erken kalkmam gerekiyorsa ve önemliyse alarmları kontrol ederim.

Gibi gibi. Yani tedbirli olmak iyidir.

Ama bu demek değil ki biraz çizgiyi geçen birisini direk sınır dışı etmek lazım.

Yazık. Birde emeğiniz bize emanettir diyorlar.
insan ne diyeceğini şaşırıyor. Saat 10'da sınav başlıyacaksa bunun ön hazırlığının olması gayet doğal. Ama bizde doğal olmayan ülke şartlarında daha doğrusu istanbul şartlarında yaşıyoruz. Bugün sabah altunizade trafiğini görseniz içiniz acırdı o öğrencilere. O geç kaldım stresi zaten onu yiyip bitirdi. Yüzünden okuyabilmek mümkün.

Önceden okulunun yerini gelip tespit etmemiş tiplerde var. Onlara pek içim acımıyor açıkçası. Sanki sınava gireceği okul ve saati sınav gecesi açıklanıyor. Bu kadar ferasetten uzaklığa yorum getiremicem.

Velhasıl kelam, sistem kurbanıyız. Ama bugün, ama yarın.
burda yok uykumdan erken kalktım yok sorumsuzluk yok bilmem ne lan siz götünüzü yaya yaya ders çalışırken çocuk hem ders çalışmış hem işe gitmiş boş yapmayın bugün ona yarın size olur aynısı, yapılan planlar herzaman konulan sırada gitmeye bilir, az biraz empati yapın..
benim için o kadar önemli bi sınav olmamasina karsin sabah 6 da uyandim 8 de yola çıktım yarım saat disarida yarim saat sinifta bekledim. ihmal etmemeliydi üzülmüyo değilim ama düşünmeliydi diyorum kurallardan taviz veremeyiz çünkü taviz tavizi doğurur. Bi yazar türbanlıları aramıyolar demiş ama toplu iğnenin yasak olmamasına karşın benim tüm iğnelerimi aldılar sınava girerken. bak işte bu da adalet değil.
Sınavın tarihi ve saati aylar öncesinden belli, kaçırmayacaksın evladım.
Hem çok üzülme diplomasızlar Cumhurbaşkanı olabiliyor bu ülkede.
haluk levent'in adamlığını gösterdiği olaydır.
eksi rekoru kırmışım be.