bugün

Yeni Suprisemotherfuckter vakasıdır 2017 yılında yürürlüğe girecek ve süper ekonomimizin bize verdiği yeni bir meyve olacaktır. 0 araba almak iyice zorlaşacaktır. Zaten araba alacak param olmadığı için bir umut alırım lan belki derken bunu görünce oyuncak araba almaya karar vermiş bulunmaktayım. 2. el piyasası tavan yapacak ve 15 20 yaşındaki arabaların fiyatları bile ortalama 3 ila 15 bin tl arasında artacaktır.

Haber detayı şu linkte, kalp rahatsızlığı olanlar açmasın.
https://www.otopark.com/2...tv-duzenlemesi-onaylandi/
Haberiniz olsun gençler.
ebenizin amını tersten gösterecek olan ötv dir. şimdiden hepinize geçmiş olsun der, önemli olan can sağlığı diyerek entry me burada son veririm.
madem ekonomimiz harika, neden yapıldığı merak edilen zamdır. şaka bir yana, girecek olan zamdır.
görsel
öTv nin kdvsi nedir yav
heralde istanbuldaki trafik sorununa çözüm bulmayı amaçlayan ötv düzenlemeleridir. zira bunun başka açıklaması olamaz. aslında 2 araba alıyoruz, birini devlete bağışlıyoruz gibi.

misal; motor hacmi 1.6 lt. - 2.0lt. arasında fiyatı 160bin altında olan herkesin aldığı normal, ideal bir araba ise ötv %90

e bide %18 kdv yok mu? en komik kısım ise ötv nin kdv'sinide alıyorlar. verginin vergisi yani. fıkra gibi hikaye. 3. köprü çok güzel olmuş çok ta iyi oldu ama kullanamıcam. araba alınacak gibi değil. yürüyerek geçilebiliyor mu?
bisiklet kullanmanın bazen çok cezbedici olması.
Ne güzel bir icraat.
Önüne gelen araba almasın tabi mnskim.
Elektrikli bisiklet neyinize yetmiyor? Kasalı olanları da çıktı şimdi mis.
net fiyatlara bak bir de kendi aldığın fiyata bak ey benim kerizim:

1.6 l ve altı: 55.000 > 115.000
1.6 l - 2.0 l: 160.000 > 417.000
2.0 l ve üzeri: 200.000 > 635.000

yani sen bir araba alırken aslında arabadan çok vergiye bayılıyorsun parayı. lan abd'de 200.000 liraya alacağın arabaya burada üç katından fazla veriyorsun, aloooo!

ha tabii, kendimizi sefilleri oynayan amerikalılar ile karşılaştırmayalım. ne de olsa ekonomi süper, dünya lideri, yol yaptı, fetö, pkk..!

tam 10 yıldır söylüyorum: türkiye batağa sürükleniyor. zorunlu tüketim ürünlerinden ve ulaşımdan aldığı vergilerle ayakta tutmaya çalışıyorlar ama türkiye'nin borcu akp iktidarında 3 kat arttı. lan trafik polisine aylık kota konuyor "şu kadar ceza yazacaksın" diye. kime diyorum, alooooooooooooo!
ekran karşısında zevkten 4 köşe olmaya sebep olan yeni ötv düzenlemesidir.

yetmez ama evet ulan! bahsi geçen düzenlemenin sadece otomobil ile kalmaması da ayrı bir temennimdir. ekmeğe, suya, elektriğe, ulaşıma vs hepsine fahiş vergiler istiyorum. yoksulluk hatta açlık sınırı altında yaşayan milyonlarca insanın inim inim inlediği bir türkiye hayal ediyorum.

bu dediklerim gerçekleşecekse eğer ölene kadar yapılan her seçimde inadına ak partiye oy atmayan orço olsun.
insan sikmenin isim değiştirmiş halidir.
ben sürekli elli liralık aldığım için benk etkilemeyecek düzenleme.

Şaka bir yana daha da araç alınmaz.
kıç kadar ada ülkesi olması nedeniyle vatandaşlarını toplu taşımaya zorlamak için motorlu araçlardan kol gibi vergi alan singapur'da yaklaşık 275.000 liraya, şu anki vergilerle türkiye'de yaklaşık 430.000 liraya alınabilen Alfa Romeo 4C'nin baz modelini bu düzenlemeden sonra yaklaşık 500.000 liraya alacaksınız.

aynı baz modelin abd'deki fiyatı yaklaşık 180.000 tl ediyor.

bir de bunun akaryakıtı, köprü ve otoyol geçiş ücretleri falan var.

lan mafyalar, tefeciler, uyuşturucu kartelleri bile daha insaflı bu akp'den.

not: kimse bana "istanbul'un trafik sorunu" diye bıdı bıdı etmesin. türkiye istanbul'dan ibaret değildir ve dahası istanbul'u böylesi yaşanmaz bir hâle getiren; kuzey ormanlarını katledip yerleşime açmaya çalışandır. hani 20 yıldır basın ekspres yolu'nu su basmaz hâle getirmeyen tip.
Buna rağmen halen gidip akp ye oy veren varsa bence zır delidir amk.
Araba nedir ya ha nedir araba! Siz kimsiniz de arabaya bineceksiniz! Adam hem fakir hemde araba fiyatlarına zam geliyor diye üzüntü duyabilir mi ya!
Vatandaşı Hunharca, fütursuzca siken devlet görüyorsunuz.

Verginin vergisi nedir amına koyayım? Hangi yüzyılın türkiyesini yaşıyoruz? Vatandaşın mecbur kullandığı şeylere ve bağımlı oldukları şeylere bindiriyorlar vergileri. Araba, sigara, içki, gıda daha aklıma gelmeyenler. Çaldıklarını senin benim verdiğim vergi ile yerine koyuyorlar.

Berat Albayrak'ın, reza zarrabların falan bir gecede yüzlerce milyon vergi borcu silinir ama vatandaşa gelince 40 liralık araba olur sana 80-90 lira. Yatacak yeriniz yok la.
bir tane akplinin bile yorum yapmadığı konudur.

ben artık bu işi aptallığa, cehalete falan bağlayamıyorum.

bu düpedüz mide bulandırıcı bir köylü kurnazlığından kaynaklanıyor.

yoksa neyin ne olduğunun hepsi farkında.
Fakir olan zaten parası yok araba alamıyor. Araba alacak kadar parası olanı da zengin kabul edip eşşek gibi ödeyecek bu parayı diyor adamlar.

Kur bu kadar pahalıyken benzin bu kadar pahalıyken trafik ve park sorunu varken bu vergileme ile araç satın alınmaz.

Ben hadi tek kisiyim. Çoluk çocuğu olan ne yapsın mecbur alacak.
eğer bu vergiler vatandaşın araba almasını engellemek, zorlaştırmak için yapılıyorsa kendileri neden mercedeslerle dolaşıyorlar ? bir belediye başkanı vardı hani, herkes mercedes s350'ye binerken ben passat'a mı bineyim diyordu. bunun adı tecavüzdür.
(bkz: müstahak)
Hükümet için tam bir kazan kazan durumu. Şöyle açıklarsak, bence 2017 yılına girmemize kalan şu az zamanda otomobil piyasasını hareketlendirmek için duyurulmuştur. Araç alımında kararsız kitleler yüksek vergi yüküne maruz kalmadan Aralık ayında araç almak isteyecektir. Böylece piyasada oluşan durgunluk bir nebze olsun giderilecek. 2017 yılında ise yüksek vergi yükü ile vergi geliri artacaktır. Her türlü olan vatandaşa olacak orası ayrı tabi.
güncel Önemli Başlıklar