bugün

biraz uzun olabilir sonuna kadar okuyan herkese şimdiden teşekkürler. takım takım gidelim (fenerbahçeliyim):

beşiktaş: yemin ederim bunu dürüst bakış açısıyla söylüyorum. tiner falan hikaye. ligin en kaliteli kadrosu galatasaray dense de birçok açıdan beşiktaştır. birincisi oturmuş bir sistem ve oyun düzeni. ikincisi yedeklerin yüksek seviyeli oyuncular olması. benim için şampiyonluğun bir numaralı adayıdır beşiktaş. hakemler tarafından iki yıldır açıkça kollanması nettir buna küfürlü veya küfürsüz itiraz etmenin anlamı yoktur. ancak hakemler kollamasa da iki yıldır oyun olarak şampiyonluğu hakeden taraf de kendileriydi. bu yıl en büyük handikapları yine tandemdeki hantallık. pepe a+ sınıfı bir futbolcu olsa da hantal tosici konuşmaya gerek yok zaten. vida transferi olsa çok farklı olurdu diye düşünüyorum. beşiktaşın en büyük artısı yese de daha fazlasını atabilecek bir takım. son derbiyle ilgili başkan ve tv yorumcuları nezdinde bir spekülasyon oluşturulmaya çalışılsa da son noktayı markus merg koydu bugün. özellikle şampiyonlar liginde grubun da şl standartlarının biraz altında olmasıyla iyi bir gidişat var, başarılar diliyorum.

başakşehir: çok iyi ama yedekleri zayıf bir kadroya sahipler geçen yıl şampiyon olamadıktan sonra bir daha hiç olamazlar. açıkçası benim antipati duyduğum bir takımdır. her maç 25 bin kişiye oynayan kocaeli ankaragücü alt liglerde sürünürken 1000 taraftarı olan başakşehir bu seviyede olmamalı. en büyük silahlarından elia ve mossoro sakatlansa sezon biter başakşehir için. emre artık 38 yaşına girecek ve 50 dakikalık bir oyuncu, ani preslerde yavaşlamış durumda. dördüncülük iyi bir sıra olur başakşehir için.

fenerbahçe: sezona garabet bir giriş oldu fenerbahçede, bu alışılagelmiş bir durum açıkçası. son şampiyonluk sezonu da (13/14) çok sıkıntılı başlamıştı 2-0 dan 3-2 konya maçı kaybedilen süper kupa falan. fenerbahçenin tek artısı aykut hocanın sisteminin ligin 2. yarısında patlama yapmasıdır. taktik açıdan her zaman yetersiz bulsam da fiziksel olarak takımını diri tutmasını bilir hoca. bunu son 2 sezonda ligin 2. yarısında en çok puan toplayan takımın konyaspor olmasından görebiliriz. golcülerin çok formsuz olduğu 2-3 sezonun ardından bu yıl janssen gibi bir a sınıfı golcü ve bundan 4-5 yıl önce avrupanın en havalı santraforlarından olan soldado umut verici. açıkçası futbolu iyi takip eden bir fenerbahçeli bu yılki transferler içinde en çok giuliano veya valbuena değil soldadoya heyecanlanırdı. çok farklı ve fiziksel problem yaşamazsa fenerbahçe seviyesinde bir takımı taşıyabilecek santrafor tipinde. dediğim gibi önemli olan ligin ilk yarısında minimum puan kaybı. ikinci yarıda patlayacaktır fenerbahçe.

galatasaray: lige muhteşem başladı galatasaray, tek kelime muhteşem yani. ancak ligin en iyi kadrosu dense de yedekleri as kadrodan çok aşağı seviyede galatasarayın. feghouliyi oyundan çıkarıp yasini oyuna almak osmanlının çöküşünden daha ileri seviyede. galatasarayla ilgili bir öngörüm de şudur ki, takım çok ama çok eforlu oynuyor. bunda sezonu çok erken açmanın payı var şu an en üst düzey fizikte oyuncular. ancak bunun bir düşüşü olacak ki bu ligin en önemli dönemine denk geliyor. 12-22. haftalar arası çok kritik galatasaray için, ki bildiğimiz gibi galatasaray son 5-6 haftaya yarışın içinde girerse şampiyonluğu bir şekilde alır. o fiziksel düşüş döneminde yedeklerden çok iyi bir katkı almaları lazım. yasinin 4. yıldızın takıldığı 14-15 sezonundaki gibi bir performans göstermesi lazım mesela. sinanın kafasını toparlamış olması lazım (satılmazsa) aynı şekilde selçukun da. işin mübalağa tarafı ise, biz fenerbahçeliler galatasaray gibi elit bir kültürle rekabet etmeyi gerçekten özledik.

trabzonspor: bildiğiniz gibi iyi bir başlangıcın ardından bocalama dönemine girdi trabzon. bu dönemde camiada sabır ve ersun hocada aklı selim davranmak kilit rol oynuyor. bu durum olmazsa trabzonda yine bir teknik direktör değişikliği söz konusu olabilir. iyi bir kadro ve muhteşem bir santraforları var. biz fenerbahçeliler her ne kadar sevmesek de burak yılmaz gerçekten fantastik bir golcü. yine sevmediğimiz olcayın takım ruhuna katkısı ve mücadeleci orta sahasıyla trabzonspor yarışa tekrar tutunabilir. ama önümüzdeki 7-8 hafta kader haftası bordo mavililer için ya yarışın tam ortasında ya da dış kapının dış mandalında kalacaklar.

her takıma ve taraftarlarına hayırlı bir sezon diliyorum. sonuna kadar okuyan herkese sonsuz teşekkürler.
caner talisca kavgası ligin kaderini etkiler.
neyin sezonu? malca başlık.