bugün

ciddi ciddi zordu lan, matematikte klasik temel matematik artı problem değil mantığa dayalı sorular türkçede anlamsız şıklar anlamsız paragraflar biyolojideki sistem soruları... girdi yani.
anneme ve babama anlatamadığım olay.
şaka maka bir yana gerçekten zor olan sınavdır. sınavla ilgili tespitlerim:
1- türkçe paragraflar kısa anlam siksen çıkarılamıyor.
2- sosyal coğrafyası ölümdü bakmadım felsefeden bir bok anlamadım tarih kolaydı.
3- matematik kolay sorular vardı ama genel olarak orta ve zor sorular vardı ve sorular anlaşılmayacak şekilde sorulmuştu.
4- fen biraz dikkatli öğrenci 35 ten aşağı yapmazdı. kimya çok basitti fizikte şaibeli sorular vardı biyoloji zor değildi bir kaç soruda şüphede bırakbilirdi artık onlarda rastgele vesselam.
sonuç olarak geçmiş olsun uşaklar giren girmiş sikilen götün davası yapılmaz...
11. sınıf öğrencisi olarak umrunda olmayandır.
Matematik ve fen kolayken Türkçenin ve sosyalin bu kadar zor olmasını mf cilerin sozel cozerek tm ve ts lerin önüne geçmesini engellemek için yaptıklarını dusunuyorum.
Kendi girdigim yil 38 net yaptığım turkceden bu yil 30 net anca cikaririm. Soruların hepsini isaretledim ama hicbirinden emin değilim.
anana bacina böyle paragraflar sorsalae hoşuna gider mi osym?
Yahu ben bu dikkat ölçme mevzusunu anlamıyorum, dedirtendir. yorum, dikkat yetenek işidir. çalışanın kazanması için yorum-bilgi terazisini düzeltmeli ösym...
yerleştirme sınavıydı.
Soruların tübitak tarafından hazırlanması durumudur.
Ya tamam sınav zordu sisteme bayağı sövdüm de en çok da ben sınavda o sorularla cebelleşirken, bir salak arkadaşımızın 40 dakika önce çıkıp benim anneciğimin yanında bağıra bağıra kendi ebeveylerine sınav çok kolaydı hiç zorlanmadım demesi bizim ailedeki bağlarımzın içine etti.Halbuki sınavdan sonra ben çok üzgün olacaktım ve anneciğim ben mutlu olayım diye beni yemeğe götürecekti.
Ah çocuk böyle yapmasaydın seni de götürürdük yemeğe...
Bu ne be? böyle paragraf soruları var mı harbi lan dedirtir.anlaşılmıyor. bakıyorum her açıdan inceliyorum şıkların hepsi ayrı ayrı doğru çıkıyor. Bu soruları hazırlayan nasıl hazırlamış. O vakitler ne kadar zor zamanlardan geçiyormuş ki böyle denişik bir şey yapmış yani.
Edit: soruları inceledikten sonra türkçem bitti yazamıyorum.