bugün

hali hazırda 891 tl olan asgari ücret için hükümetin vermeyi planladığı rakamdır. ocak ayında yüzde 3 , temmuz ayında yüzde 3 planlamaktadır.
asgari ücret alanlarca savunulacak asgari ücretten çok daha fazlasını alanlarca eleştirilecektir.

bu işte bir yanlışlık var ama bilemedim.
Çok büyük zam olmuş amk. 50 tl bozdur bozdur harca.
yeni ve güçlü turkiyemizin çalışan emekciye verdigi degerdir.ama butun gun g.t buyuten amir-memur tayfası 2500-3000i begenmez.
-hadi anadolu çomarları simdi sandığa gidin yine makarna-salcaya satın oyunuzu.siz yarın birgun oyunuzu degil baska bir seylerinizide satarsınız kamiller.
asgari ücret hükümetlerin en iyi oy alabilecekleri bir realite olmasına rağmen neden düşük tutulur sorusunu biraz araştırmalı.
muhtemel sebepler kayıt dışı çalışmanın artması, işsizliğin artması, işverenlere getireceği yeni yükler nedeniyle kapanacak işletme sayıları vs. bütün bu gerçekler varken asgari ücret neden artmıyor diye sağda solda konuşmamak gerek. ama asgari ücretlinin ssk pirimlerini devlet ödesin, işveren bu yükten kurtulsun üçrette artsın diyenlere de hatırlatalım: öyle ibne bir toplumuz ki bu sefer de devlet ödüyor diye 3-5 bin lira maaş alan adamları bile asgari ücretten gösterirler. yani ipin iki ucuda boklu. bilmeden atıp tutmamak lazım bu konularda.
ak-trolleri harekete geçirecektir.

--spoiler--
(bkz: rte yi beğenmeyip verdiği maaşı almak)
--spoiler--
en azından bir binlik olması gerekirken neden böyle ufaklanıyor kardeşim diyerek düşünmeye neden olan artıştır.
tablet, bilgisayar, telefon gibi birçok ürüne gelecek olan %15 zamın yanında çok fazla kalan asgari ücret artışıdır. yetkilileri acilen cari açığa sebep olmamaları nedeniyle %0.0001 zam yapmaya çağırıyoruz.
doğalgaz faturası minimum: 250 tl

elektrik faturası minimum: 60 tl

su faturası minimum: 50 tl

telefon, cep telefon, internet: 100 tl *
ulaşım minumum: 180 tl

günde 4 ekmek * 85 krş * 30 gün = 100 tl

günde 5 lt su 1,5 tl : 45 tl

3 paket çay: 45 tl

artık vatandaş 1 ay ekmeği çaya batırıp yesin. anca öyle yeter hele birde 3 çocuk varsa...

bizim göt vekiller kendilerine ucuz konut yaptırıp oturacaklarına şu parayla 3 gün geçinsin...

milletvekili maaşını 3 gün konuşur sonra unuturlar demişti; bülent arınç haklıymış...

bu heriflerin şakşakçıları devam etsin rehaf düzeyi arttı yalanlarına, hele birde şu yaşam şekline onları destekleyenlere müstehak...

deveye diken insana ziken...

bu milletin amına koyacağız.
Milletvekili maaşının 10 da birini bile veremiyorsunuz ya yuh olsun size.
Bazı yorumlara bakıyorumda cidden şaşırıyorum sormak istiyorum haklı bir soruyo sormak istiyorum bundan 15 yıl önce ne kadardı asgari ücret ? he diyeceksinizki herşey bu kadar pahalı değildi. eyvallah değildi ama hayatı pahalılaştıran hükümet değil halktır. doğalgaz gibi bir enerjiyi ülkemizden çıkartamıyoruz neden cumhuriyet döneminde yapılan anlaşmalar yüzünden. bu hükümet türkiye cumhuriyetinin en iyi hükümetidir. en basitinden öğrenci arkadaşlara sormak istiyorum eskiden harç diye birşey vardı çoğu insan bu harç parasını bile ödiyemiyordu ama şuan yok ve bende üniversite öğrencisiyim ve harç parası ödemedim. arkadaşlar bir atasözümüz var yiğidi öldür ama hakkını yeme. lütfen sizde yemeyin. ve zamanla bu asgari maaş artacak inşallah.
bir enflasyona bakarım nasıl diye,

bir verene bakarım adam mı diye.
açlık sınırının 1.500'lerde olduğu bir ülkede skandaldir. Net 1.800!
namussuzlukdur adiliktir.... bunu üzerine 3 cocuk istemekte resmen 76 milyonla nasılda dalga geciyorum demek... bu millet resmen mal demektir..
Aooo çokmuş çok alsınlar yarısını.
Olması zor ama en az 1200 1300 olmalı. Zam geliyo ama herseye geliyo.
asgari ücret tespit komisyonu bugün saat 13:00'de toplanacak.
54 lira çok bu millete yarısını geri alsalarmış .

böyle mal mal yükseltmelerden kaynaklı iş verenlerinde götü başı oynuyor.
asgari ücret alıp akp yi savunan ve "ekonomi çok iyi" diyen götverenlerin şikayet ettiği durumdur. sizin ben mantığınızı sikim sikikler.