bugün

eski kafaliligin, geriligin belirtisidir. geçmiste bir arabesk furyasi ile parlayan orhan gencebay in, uzun süreden beri dogru düzgün bir eser üretmese bile hala dinlenmesi durumudur. bu nasil bir müzik zevkidir. insan mfö falan dinler.
(bkz: Yıl olmuş 2014 hala troll var amk)
orhan gencebayin sanatta yaptigi devrimlerin henuz konservatuarlarca bile yeni yeni kabul edilmesi gozonune alinirsa gayette normal durumdur..

rahmetli baris abinin cok guzel bi cumlesi var..

biz ulke olarak onu 50 sene geriden takip etmisiz..

degil 2014 2444 yılı olsa bile dinlenecektir.. kendisi ölümlü de olsa besteleri ölümsüzdür...
'akil' insanların yapmayacağıdır.
arabesk müslüm gürses' in söylediği şarkılarıdır, gencebay' ın değil. henüz bu farkı ayırt edemeyen insandan gencebay şarkılarını anlamasını beklemek saçmalık olur. gencebay antik yunanda yaşasaydı müzik tanrısı olurdu dostum.
arabeskin eskide kaldığı. şu günlerde prim yapmadığı bir gerçektir.
gayet hoş bir eylemdir...

orhan gencebay arabesk sanatcisi degildir.. bunu defalarca besteleriyle gosterdik...
orhan gencebayı eleştirmek; eleştirenin boş kafasına davul tokmağıyla vurulmasıyla elde edilebilecek en yuksek desibell in çıkmasıdır.
müzik bilgisi olan insanlar onun yaptığı müziklerde kullandığı enstrümanlardaki çeşitlilik ve zenginliğin ancak klasik müzik eserleriyle kıyaslanacağını bilemezler. zaten bu müzikle ruhuna eziyet eden zevat klasik müziğide beğenmez.
esas dinlemeyenlerin yadırganması gerekilen durumdur. orhan gencebay ve arabesk müzik, bu toprakların bir parçasıdır. ama biz ne yazık ki kültürümüze kültür mirasımıza sahip çıkmayan, avrupada ve abd de ne bok varsa aynısını alıp ülkemize getiren bir millet olduğumuz için, tabi bu durum bizim yapımıza terstir.

ne dilniyorsun?
-david guetta dinliyorum ben yea.
-oo kralsın adamım.

ne dinliyorsun?
-orhan gencebay.
- ya hadi bi siktir git.

esas sen siktir git.
olagan bir durumdur.

bana onun sarkilarindaki sahaneligi yeniden hatirlatan beni boyle sev dizisine de selam olsun.
orhan gencebay herzaman dinlenebilir. hiçolmazsa meraktan dinlenir. merak edip dinleyenlerin birçoğu da bazı şarkıların bağımlısı olur.
cogu entry duygulandirdi beni...

helal olsun cocuklar hepinize..

gencebay kralsin..