bugün

türkiye futbol federasyonu'nun 2012-13 sezonundan itibaren tüm türkiye birbirini kucaklasın maçlarda enseye şaplak göte parmak atsın diye 81 ilin takımlarını yeni statüsüyle 2014 2015 sezonunda oynatacağı ziraat türkiye kupasıdır.

son iki sezonda olduğu gibi ön eleme turundan final maçına kadar anadolu'nun bağrından kopup gelen takımların karşılaşmalarını bozoklu bozoklu ve diğer ziraat türkiye kupası takipçileri sözlükte sol frame'e taşıyacaklardır.

--spoiler--
Türkiye Kupası'nda 2014-2015 sezonunun maç tarihleri belli oldu. Kupa mücadelesi, 3 Eylül 2014 Çarşamba günü ön eleme turu maçları ile başlayacak. Final ise 3 Haziran 2015 tarihinde Bursa'da oynanacak.

Türkiye Kupası'nda maçlar planlama açısından gerekli görüldüğü takdirde Salı ve Perşembe günleri de oynanabilecek.

Türkiye Kupası'nda ön eleme turunun ardından üç tur oynanırken, grup aşaması ise dörderli sekiz grupta oynanacak ve gruplarında ilk iki sırayı alan 16 takım bir üst tura yükselecek.

Tek maç eleme usülüne göre ve grup birincilerinin sahasında oynanacak olan son 16 turunu, çift maç eliminasyon sistemiyle oynanacak çeyrek final ve yarı final müsabakaları takip edecek.

Türkiye Kupası'nda geçtiğimiz sezonda olduğu gibi profesyonel liglerde temsilcisi olmayan illerden 32 amatör kulüp kupada mücadele etme hakkına sahip oldu.

Bilindiği üzere Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa geçtiğimiz ay yapılan ihale sonucuna göre 3 sezon boyunca Turkuvaz Medya Grubu'na ait televizyon kanallarından yayınlanacak.
--spoiler--
grup kuraları çekilmiştir:

A GRUBU: Sivasspor, Gaziantepspor, Gaziantep BŞB, Tuzlaspor
B GRUBU: Trabzonspor, Akhisar Belediyespor, Manisaspor, Keçiörengücü
C GRUBU: Bursaspor, Mersin iY, Samsunspor, Centone Karagümrük
D GRUBU: Kardemir Karabükspor, Başakşehir, Ankaragücü, Sivas 4 Eylül Belediye
E GRUBU: Fenerbahçe, Kayserispor, Altınordu, Bayburt Özel idare
F GRUBU: Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Adana Demirspor, Sarıyer
G GRUBU: Galatasaray, Eskişehirspor, Diyarbakır BŞB, Balçova
H GRUBU: Gençlerbirliği, Torku Konyaspor, Giresunspor, Cizrespor
bugün itibari ile grup maçları başlayacak kupadır.
fenerbahçe'nin olacaktır. galatasaray'da büyük mali kriz kapıda olduğu için şampiyon yaptılar. o yüzden bu kupa fenerbahçe'ye gidecek adım gibi eminim.
güncel Önemli Başlıklar