bugün

türkiye ekonomisinin canlılığını koruduğunu gösteren durumdur.

dünya genelinde bir sıkıntı varken iyi bir büyüme rakamıdır.

http://www.bloomberght.co...eklentinin-ustunde-buyudu
ne tarafa doğru büyüdüğü belli olan ekonomodeki büyümedir.

Edit: seri eksileyen zır cahiller için söylüyorum ekonomiden zerre anlamıyorsunuz bari sessizce uzaklaşın amk.%2 civarı büyümeler zaten büyüme olarak görülmez ve %1,5 in altındaki büyümeler aslında büyüme değil açık göstergesidir sadece adı büyümedir.

ayrıca da bu bahsedilen büyüme eyvallah güzel gibi gözükse de cari açıkla oranlandığında çok tehlikeli bir durum söz konusudur. 16 milyar cari açıkla bu kadar büyüyorsan sen üretemeyen ithalattan başka birşey yapmayan bir ülkesindir.

işte ekonomi bu tarafa doğru büyümektedir.
tehlikeli durumdur ve bazı salakların ekonomiden anlamadığını gösterir.
Büyümenin ithalat büyümesi olduğunu fark edememek cahilliktir.
türk halkını kandırmak için uydurulmuş bir yalan türkiye hiç bir zaman gelişmedi sadece gelişmiş gibi gösterildi.
bi sikime yaradı mı,hayır.ekonomisi sürekli büyüyen,vatandaşına genişlemenin etkisi yansımayan devlet. evet patronların göbeği daha da büyüdü.
tr hükümetinin ekonomik büyüme stratejisini '' halkı sikme '' olarak planladıgı için ; türkiye halkı 2012 nin ilk çeyreginde % 3.2 daha sikilmiş diyebiliriz.. evet kaba bir tabir ama hükümet hiç bir fabrika vss vss yapmazken nasıl olur büyür?? işte böyle vergi ve zamlarla..
Simdi de ithalat büyümesi diye birşey uydurmuş bu ekonomi cahilleri. Daha önce sorduğum bir soruyu tekrar ediyorum:

Madem üretmeyen bı ülkeyiz, ihracatımız nasıl artıyor? ithal ettigimiz malları ihracatla adamlara geri mı satıyoruz acaba? Boyle mı artıyor ihracat?

Çok iyi bir durumda oldugumuzu iddia etmiyorum. Ama bu adamlar bu ülkeyi şimdiye kadar yöneten hemen hemen tüm hükümetlerden daha iyi yönetiyor.
(bkz: kriz derken ekonominin ilk çeyrekte 3 2 büyümesi)