bugün

türkiye ekonomisi ile ilgili son 3 yıldır kriz çıkacak , ekonomi şöyle kötü böyle kötü diye halkı korkutan ancak yine yanılan kişidir.
rosava yazmıştır yine derken hayaldi gerçek oldu.
(bkz: rosava kız koş ekonomininki gene büyümüş)
kriz mi ahaha zam mı ahaha ekonomi mi ahaha kriz mi ahaha çok gelişken bir ülkeyiz ahaha.
Factoring, finansman sektorunde söz sahibi olan kişidir.
Klasik bir ak parti dusmanidir. O kadar dusmandir ki, ülkesi umrunda bile değildir.
(bkz: başlıktan yazarı tanımak)
avanaklar kralı by deniz baykal.
kriz çıkmaması için daha çok özelleştirme yapılıp daha çok şirketin satıldığını bilen kişidir.
ekim -kasım aylarını dener olmadı 2013'te çıkacak der.
2012'de ekonomik kriz çıkması, ne türkiye'de ne de dünyada beklenmediği için, ekonomiden bihaber kişiye ait olabilecek düşüncedir.

2012 abd'de başkanlık seçimleri senesidir ve suikaste uğrayan ya da öldürülen başkanlar hariç bildiğim kadarıyla iki dönem üstüste seçilmeyen başkan olmamıştır. ikiden fazla dönem başkanlık yapmak da anayasaya aykırı olduğu için, hangi dönemde yönetimin değişebileceği üzerine tahmin yürütmek zor değildir.

2012'nin kasım ayına kadar, başkanlık seçimlerine destek verilmesi için ekonomide hemen hiçbir sorun çıkmayacağı, 2013'te ise beklenen küresel bir krizin ayak seslerinin geçen seneden beri ekonomi camialarında bilinen bir gerçektir.

zaten 2009 krizi de abd başkanlık seçimlerinin yapıldığı kasım 2008'den sonra patlak vermiştir. yönetimdeki grup, seçimlere girerken amerikan yaşam tarzını vurgulamak için doları güçlendirir, benzin fiyatlarını düşürür, vergileri seçim sonrasına erteler. bu değişmez bir gerçektir-ki türkiye'de de amerikan güdümüne girilen 1940lar sonrasında da benzer politikalar uygulamaya konulmuştur.

özetle yaban kazını yolmak için av mevsimini bekliyor herkes.

fakat türk ekonomisi yerel seçimleri bile bekleyemez duruma geldi. ekonomiden sorumlu olması gereken bakan aylardır bütçe denkleşmeyecek diye ağlıyordu. malum pkk'yla mücadelenin faturaları da birikti. şimdi sanıyorum ki iktidarın tek umudu suriye ile yapılacak bir savaş ve bu savaşı destekleyecek amerikan finansmanının-suudiler vb. gibi arap yandaşları ile birlikte-ülkeye girmesi; yani eskiden olduğu gibi sıcak para.

o zamana kadar halkı dürtmeye devam...

savundukları ideolojinin dün yaptığı zamlar sebebiyle kuyruk acısı çeken, olmayan beyanatlar varmış gibi entry giren ekonomi ve buna dayalı politikadan anlamazlara duyrulur.*
olmadığı halde var da diyebilir.
olduğu halde "yok ulan" da diyebilir.
anti akp cilerdir. Kriz çıksada ak partiyi daha çok karalasak, daha çok yıpratsak diye düşünmekte oldukları için uydurma krizler çıkartmaktadırlar. Kendi iktidarları zamanına bakmalarını öneririm. sözde milliyetçiler imf önünde el pençe durdukları günleri unutmuşlar sanırım.