bugün

2011 yılında avrupa ekonomisi sıkıntıdayken türkiye ekonomisi yüzde 8 civarında büyüme göstermiştir.

2012 yılında ise yüzde 6 civarı bir büyüme gelebilir.
türkiye büyüyor ya da öyle hissediyorlar.
türkiye ekonomisin %65 i paradan para kazanmakla oluşmakta yani faizlerle gecelik repolarla ayakta durmaktayız.
üretim maalesef ülkemizin ekonomisinin &35 i ni oluşturmakta ve istikrar mevcut değildir. hükümetin üretime özendiren atılımları da olmasa üretimimiz daha da düşecek ki madem büyüyoruz neden emeklimiz neden memurumuz bunu hissetmiyor.
büyüyen ülkenin tüm ekonominin pazar payını dev avm ler oluşturmakta bunun yanında sabancı ve koç kurban pazarına girmeyi düşünmekte. vatandaşın üstüne binen yük büyüyen türkiye yle birlikte vatandaşın üstünde de büyüyor bu bir çelişki değil midir?
büyüyoruz diye kendimizi kandırmayalım biz yarının birikimini yapmadan gecelik günlük faizlerle ayaktayız. ve tabi vatandaşın ödediği korkunç vergilerle...
türkiye nin cari açığını görmezden gelme çabası dır.
Sıcak para girişleri büyüme sağlıyor ancak sıcak para çıkışları girişlerinden daha kalıcı etkiler göstermekte. Türkiye gibi süregelen tabirle gelişmekte olan ülkeler bu sıcak para girişlerine bağlı büyümeye çalışmakta. Bunu da faiz oranlarını yüksek tutarak yapmaya çalışmaktadır. Bu sayede dışarıdan para girişleri ekonominin istikrar göstermesi yani siyasi politikalara bağlı olunca hükümette herhangi bir dalgalanmaya karşılık güvence vermesi ile bu paralar Türkiye'ye doğru koşuya geçmişlerdir. Bu paralar yatırıma dönüştürülmediği takdirde ki yatırıma tam olarak dönüştürülmüyor. Bu sıcak paranın çıkışları işte bu nokta da ekonominin belini bükmekte. Bu para ürkerse bir kuş gibi uçar biz de 2001'i daha sert bir şekilde hissederiz.
yalan dolan olandır.

(bkz: atma recep din kardeşiyiz)
olmayandır.
nereye büyüyoruz asgari ücret hala açlık sınırının altında ; büyüme derken neyi kastediyolar hiç bilmiyorum !
(bkz: asparagas)

ben niye büyümüyorum da sürekli borcum artıyor o zaman.
2011 de ne gördük ki 2012 de büyüyelim diyen vatandaş yorumlarının bolca duyulabileceği bir durumdur.
derenin görülmeden ğaçanın sıvanmaması gereken durumdur. aksini söyleyenlerde var.

http://finans.milliyet.co...li-olun/787837/index.html
Türkiye tarihinde hiç yaşanmayan durumdur. Aksini idda edenlerde vardır tabiki doğan grubu, chp, mhp, bdp.
(bkz: krizde olan ülkeyi büyümüyo sanmak)

edit: eksileyen arkadaş yazıyorum: Krizlerin çoğu büyümenin yavaşlamasından ortaya çıkar. Krizdeyken ülkeler pekala büyüyebilir. hatta yüzde 10 büyümekte olan ülkeyi siz krizde sanırken sizin hükümetiniz yüzde 8 'i size çok büyük bir rakammış gibi göstermesi ve sizin buna inamanız trajikomik.
büyüyoruz ama neremize? büyüme oranıyla olmuyor; refah, mutluluk ve huzur oranı ne kadar acaba?
maddi olarak büyümek sadece baştakileri mutlu eder, halkı değil.
Avrupa'nın önde gelen ülkeleri ile bir tutamayız Türkiyeyi. orada insana verilen değer ile türkiyede insana verilen değere bakarım. sen ota boka vergi koyarsan "ee o kadar da olsun artık" diyebiliriz. yünanistan halkı sırf ekonomik paket ile üzerine binecek vergiler için isyan ederken, bizimkiler gurur duyuyor bu tablodan.
Bizim Avrupa'yla kıyaslanmamızın elmayla armutun kıyaslanması gibi olmasından mütevellit pek de bir şey söylemeyen ifade.

ille biriyle kıyaslayıp böbürlenmeye çalışacaksak bari doğruyu yapıp, kendi sikletimizdeki adamlarla, yani Gelişmekte olan Ülkelerle (Emerging Markets) kıyaslayalım. O zaman Brezilya, Çin ve Hindistan dağ başını almış gidiyoruz türküsünü söylerken, bizim nasıl Laos gibi Afrika ülkeleriyle başbaşa kalmak üzere olduğumuzu görelim.
(bkz: sana kabaran bir şey var)
(bkz: hayallerde yaşıyor bazı ibneler)
(bkz: bsg çay koy kamil)
pembe gözlüğün etkileri.
yok öyle birşey.
ne büyümesi millete verdiğini geri alıyor, krizmiş.Ne krizi senin aldığın maaş ne kadar onlarınki ne kadar onlar ayda 1 futbol maçına 2 kez sinemasına,tiyatrosuna gitmez olur biter.Kriz derler.
(bkz: ulu önder erdoğan ın mucizeleri)
yeni bir masal. ama sakin cocuklarinizi uyutmk icin kullanmayin aksine uykukaciran bir masaldir.
baymıştır artık. o kadar büyüdük ki, az kaldı infilak edeceğiz!
ne avrupa imiş be! bi yetişemediler bize!
bugün bankalar tüketicilerden kredi kartı borçlarını geri istese ülkeyi satsan kurtulamazsın ak. ev, taşıt, ihtiyaç kredisini saymıyorum bile. fritöz ve karbonat gibi sikik ürünlerin zamlarıyla tüfe oranını belirleyen hükümetin, saçma sapan rakamlarla büyüdüğümüzü dikte etmesidir. iktisat dersi almak isteyen beri gelebilir. azcık akıllı olun lan. çok az. zaten %8 ini kullanıyorsun.
bu neyin büyümesidir ki? hala dünyanın en pahalı benzinini kullanırken, hala vergiye vergi öderken, hala vanda depremden kurtulan insanlar çadırlarda sürünmekteyken, çadırla birlikte yanmaktayken ve deprem için toplanan paralar yol olup yollanmışken, hala asgari ücret açlık sınırının altındayken, hala insanlık suçları zaman aşımına uğrayabiliyorken, hala neden içerde olduğu bilinmeyen insanlar içerdeyken, hala onlarca üniversite mezunu işsiz, işli olanlar da açlık sınırında yaşarken, hala hakkını arayan insanların üzerine biber gazı, tazyikli su ve jop fırlatılırken, hala zamanın bile asla affetmeyeceği suçlar zamanın aşımına uğrarken ve birileri vatana millete hayırlı olsun diyebilirken, bunca şeyi buraya yazmışken ve hala da yazılabilecek onca şey sağda solda dururken bu neyin büyümesidir ki? büyümek zenginlerin kesesini daha da doldurması anlamına geliyorsa o zaman siz hiç merak etmeyin türkiye yıllardır büyük devlet.
pek çok kişinin good tribe girmesini sağlayan ama gerçeklerin yarın sabah daha acı koymasına sebep olacak durum. birincisi, cari açık ile ben de büyürüm 2023 te borçlarını ödeyemeyen bağımlı devletiniz olduğunda veya olası marmara depreminden sonra deprem vergileri duble yol ve metrolara gittiği için çadırda kaldığınızda görürüm ben sizi. ikincisi senin devletin büyüdüğünde sana faydası olacak mı sanıyorsun? cevabın evetse götüm gülüyor şuan sana. devlet denen şey başına birilerinin geçip sömürmesi için varolan bir kurumdur. rahmetli saygıdeğer bülent ecevit gibi 3-5 sömürmeyeni de zaten sistem dışlar. (bkz: 2001 krizinin gerçek yüzü) devlet büyürse iktidar ve onun yalakaları büyür, vatandaş sadece daha lüks toplu taşıma aracına biner geri kalan herşey aynı tas aynı hamamdır vatandaş için. he ama tabi ak parti yandaşları hepsi değil tabii ama genelde iktidardan dolaylı ya da direkt nemalanan yalakalar sürüsü olduğu için devletin büyümesi ak parti yanlısının işine gelir o ayrı.
Yalan haber örneği bir önermedir.

(bkz: Rosava türü başlıklar)