bugün

yeni başkanla birlikte kim olacağı merak edilen sorudur. zira carvalhal olmayacağı kesin gibidir. mehmet özdilek sesleri çıkmaktadır.
samet aybaba olabilir.
en başa döneceklerini düşünerek, mustafa denizli olacaktır. sonra rıza çalımbay gelir. arada bir dünyaca tanınan bir teknik adam. sonra gene mustafa denizli ye bağlanır olay.
bir taraflarının kılı ağarmış, başarıya doymuş ve istanbul'a goygoy yapmak için gelmek isteyen bir yabancı teknik adam olmamalıdır kesinlikle. başarıya aç ve beşiktaş'ı sahiplenecek biri gelmelidir takımın başına. şike davasından aklanana kadar tayfur havutçu da bu görev için düşünülmemelidir.
teknik direktörsüz idare edilebilinir. *
(bkz: mehmet özdilek) *
her sezon teknik direktörsüz türk takımı için göreve gelmesi istenen kişi tabii ki de lucescu, o olmazsa daum olması olası hede.
LUCECU gelir.
belli değildir. bir çok aday konuşuluyor. eski beşiktaşlılardan sadece 2 isim öne çıkıyor: ertuğrul sağlam ve rıza çalımbay. bence ikiside olur ama benim gönlümden geçen ertuğrul sağlam. lucescu gelmez adam hayatından memnun, şahane düzen kurdu bozmaz o düzeni. daum'da kararsızım. van gaal ve slaven bilic'e başarı için 3 yıl vermek gerek, taraftar bu 3 yılı vermez kesinlikle.
(bkz: slaven bilic) *
adının bilic olması muhtemel teknik direktör. lucescu daha türkiyeye gelmez, iyi de eder, mustafa denizlinin sağlığı iyi değil, beşiktaşın eski futbolcularından adam akıllı hoca olmaz, kimbilir belki tayfurla bilen devam edebilirler.
2012 sonunda dünyanın sonu geldiğinden önemsiz olacak isimdir.
rasim kara olmalıdır.
tayfur havutçu dışında herkes olabilir.

şaka bir yana,mircea lucescu,erik gerets,mustafa denizli gibi kısıtlı kaynak ve malzemeyle de başarılı olabilecek bir teknik direktör olmalıdır.luce baba'nın sözleşmesi bitecek olsa da el üstünde tutulduğu ukrayna'dan neden futbolu bataklığa dönmüş bu ülkeye dönsün? slaven biliç gelirse muhteşem olur ama gelir mi? bilemiyoruz,gelirse bu kokuşmuş skor basınının bu adamla da uğraşacağı bir gerçek ama o yeter ki gelsin,bir çaresine bakarız.
rıza çalımbay olacaktır.
Kesinlikle çaylak olmamalıdır ve masaya yumruğunu vuran birisi olmalıdır.

(bkz: rıza çalımbay)
eski futbolcularından biri olur ancak. fakir takım sonuçta. ama ertuğrul hariç. gitmez ertuğrul beşiktaş'a. hayal kuranlar hemen sasha grey'e geçiş yapsın.
deli ibo anca keser.
parmakları çapraz yapıp beklediğimiz meçhul kişi.doğru bir seçim yapılmasını umuyoruz.

eski futbolcularından biri de olabilir pekala.ne de olsa ligdeki teknik direktörlerin yarısı beşiktaş'ın eski futbolcusu,günah keçisi arandığında ısıtıp ısıtıp hagi'yi ortaya koymuyor bu kulüp sonuçta.

aslında rıza çalımbay olabilir.beşiktaş'ın başındayken elinde çok yetersiz bir kadro,yönetimde tüpçü vardı,güven veren akil bir yönetim ve kaliteli olmaya aday bir kadro var şimdi.dolayısıyla sivasspor'da hücum futbolunu çok iyi oynatan rıza çalımbay beşiktaş'ın başında başarılı olabilir.
(bkz: branko stankoviç)
bunlar gerisin geri gidip carvalhali getirirse hiç şaşırtmazlar.bu saçmalıklarla anca bunu bekle bu yönetimden.
üç ay önce tayfur hoca ya kahraman muamelesi yapanların içinde bulunduğu arayış. kim gelirse gelsin sonu aynı olacak. her teknik direktör feshi tadacak.
alman hoca olmalıdır.

bu takımın kadrosu ligin en iyi kadrosu ama displinsizlik eldeki kadronun gücünü tam olarak ortaya koyamaması ile sonuçlandı. herkes portekizlileri disiplinsiz diyor ama takıma katkı yapan yerli futbolcu kaç tane. hiçbiri neredeyse. çünkü takım hocasız ve başkansız kalınca futbolcular aslında gizli bir grev başlattılar.

yukardaki belirsizlikleri toparlayacak güçlü bir karaktere sahip alman bir hoca beşiktaş'ın ilacı olur. üstelik teknik anlamda da bu kadroyu tam verimli olarak bir alman hoca işletebilir. yani teknik ve disiplini alman bir hoca ile harmanlayabiliriz. ama asla daum olmaz. ayrıca kaleci problemi bir rus, ukraynalı veya polonyalı bir kaleci ile giderilir. çek kaleciler de iyidir.
lucescu olmalıdır.

mali kriz var , futbolcular sorumsuz ve takım içinde gruplaşma var.

2002-2003 sezonunda yıldız futbolcu yoktu ve bir sürü sorunlu oyuncu vardı.luce bunların hepsine rağmen şampiyon yaptı bu takımı.

sergen , ilhan , nouma , zago , ahmet dursun vs. bunlarda sorunlu oyuncuydu ama luce çatır çatır oynatıyordu.
beşiktaşımızın adam gibi bir takım olabilmesi için başına getirmese bile(ki artık imkansız) ertuğrul sağlam'a bir özür borçludur.