bugün

kendimden gayet emin olduğum bir başlıktır bu. o yüzden ''alacak'' dedim.

http://www.formspring.me/cccyavrukurtccc

bu adresten bana sorabilirsiniz fena tüyolarım var reyizler ya da tartışmak istiyorsanız da gelebilirsiniz. reklam yapmış olayım ** ya da canınız sıkıldı film izlemek istiyorsunuz lakin kararsızsınız. bu adresten bana sorun size en sağlamından filmler önereyim. hatta gelin tartışalım heheh

şimdi aday olan tüm yapımları izledikten sonra analizime geçiyorum hem kendi mantığımla hem de akademinin mantığıyla olaya girişeceğim reyizler. tüm filmleri izlemiş biri olarak 2010'un;

en iyi filmi: bence kesinlikle inceptionalmalı bu ödülü lakin the social network alacak gibi. 2. ihtimal the king s speech diyorum. çekişme the king's speech ile the social network arasında geçer. bu iki filmden the king's speech havada kara ödüle ulaşması gerekir.

en iyi erkek oyuncusu: bence kesinlikle colin firth (the king's speech) almalı keza o alacaktır. bir diğer ihtimal 127 hours'dan tanıdığımız james franco.

en iyi kadın oyuncusu: bence kesinlikle jennifer lawrence (winter s bone) almalı. o yaşta o performans harika ötesi ama black swan'dan bildiğimiz natalie portman alacaktır.

en iyi yardımcı erkek oyuncusu: bence kesinlikle geoffrey rush almalı keza o alacaktır. diğer kuvvetli ihtimaller winter's bone'dan john hawkes ya da the fighter'dan christian bale lakin alacaklarını sanmıyorum. geoffrey rush alamazsa ödül christian bale'e gider.

en iyi yardımcı kadın oyuncusu: bence kesinlikle helena bonham carter(the king's speech). diğer bir ihtimal the fighter'a gidebilir o ödül nitekim 2 aday çıkarttı. ikisinden birine de gidebilir ya melissa leo ya da amy adams. bence 2. güçlü aday melissa leo.

en iyi yönetmeni: ah ah tabi ki de christopher nolan %10000000 alması gerekir bu ödülü lakin aday bile olamadı. the social network'ü çeken david fincher abimiz kariyerinin en kötü filmiyle bu ödülü alacaktır. 2. ihtimal black swan'dan darren aronofsky alabilir 3. olarak the king's speech yönetmeni tom hooper. sürpriz ise coen kardeşlerden gelebilir.

en iyi özgün senaryosu: kesinlikle christopher nolan (inception) almalı hani bu kategori için 2. bir aday göstermeye elim gitmiyor o derece. ama akademinin nolan'a olan garezini düşünürsek nolan'a gitmeme olasılığı da var tabi. 2. ihtimal the king s speech diyorum.

en iyi uyarlama senaryosu: the social network'ün alacağını düşünüyorum. 2 ihtimal 127 hours.

yılın en iyi animasyon filmi: toy story 3'ü izlememiş olmama rağmen. imdb'deki puanı ve gördüğü ilgiyle bu ödülü alacağıkesin gibi.

en iyi sanat yönetmeni: yine yeniden inceptionalacaktır. bu kategoride 2. bir ihtimal olacağını sanmıyorum umarım yanılmam reyizler. hadi 2. bir ihtimal daha olsun o da the king's speech diyorum.

en iyi görüntü yönetmeni: bu kategorinin kazananı çok önceden belliydi: inception (wally pfister).

en iyi kostüm tasarımı: the king's speech'ten başka alabilecek bir film göremiyorum ama akademi bu ne yapacağı belli olmaz. 2. ihtimal olarak belki alice in wonderlandya da true grit.

en iyi kurgusu: ah ah yine akademinin bu nolan'a olan garezi.. beni öldürecek reyizler. hepsini geçtim bu kategoride inception alayını sürklase edecek bir filmdir. aday bile olamadı. yazık ettiler. sikimde değil bu kategori. kime giderse gitsin amk. ha ama illa tahminimi soracak olursanız black swanderim.

en iyi makyajı: valla alice in wonderland derdim ben ama o bile aday değil sanırım. the wolfman'e gidebilir ödül. ben de merakla bekliyorum.

en iyi özgün şarkısı: ahhh ahhh yine inception ama bu kez mağdur durumda olan hans zimmer... ben daha ne diyeyim ki hangimiz inception'ı izlerken hans zimmer'in o müziğiyle gerim gerim gerilmedik? hangi müzik bizi filmin içine soktu da çıkartmadı. gene yazık oldu. 127 hours'un müziklerini beğenmiştim ama diğer filmleri izleme şansım olmadı henüz. pas geçiyorum burayı.

en iyi ses kurgusu: tabi ki de inception. uzmanlık alanı çünkü nolan ve ekibinin. ha vermezlerse de bana ''noldu lan yarak kafalı hani alırdı?'' demeyin. akademinin orospu çocukluğu o beni enterese etmiyor.

en iyi ses miksajı: inception ya da the king's speech bu kategoride çekişir.

en iyi efekti: inception haricinde ciddi bir aday göremiyorum. kaldı ki inception ile başedecek bir film zor bulunur bu kategori için.
en iyi film: black swan
en iyi yabancı film: biutiful
en iyi yönetmen: darren aronofsky/ black swan
en iyi erkek oyuncu: colin firth/ the king s speech
en iyi kadın oyuncu: natalie portman
en iyi uyarlama senaryo: the social network
en iyi yardımcı erkek oyuncu: christan bale/ the fighter
en iyi yardımcı kadın oyuncu: melissa leo/ the fighter
en iyi animasyon: toy story 3

böyle çıkmasın çocugmu keserim. inception da el sallar artık.
en iyi film: the kings speech
en iyi yönetmen: darren aronofsky
en iyi erkek oyuncu: colin firth
en iyi kadın oyuncu: natalie portman
en iyi animasyon: toy story 3
en iyi yabancı film: biutiful

bu gece oscar ödülünü alabilmeye en yakın yapım ve kişilerdir
dakikalar kala gelen tahminler şöyledir.

en iyi film: black swan
en iyi yönetmen: david fincher
en iyi erkek oyuncu: colin firth
en iyi yardımcı erkek oyuncu: christan bale
en iyi kadın oyuncu: natalie portman
en iyi yardımcı kadın oyuncu: melissa leo*
en iyi animasyon: toy story 3
en iyi yabancı film: biutiful
en iyi uyarlama senaryo: the social network*
en iyi kostüm tasarımı: alice in wonderland
en iyi film: the kings speech
en iyi erkek oyuncu: colin firth
en iyi kadın oyuncu: natalie portman
en iyi animasyon: toy story 3
en iyi yönetmen: tom hooper
en iyi yabancı film: outside the law
en iyi uyarlama senaryo: the social network
en iyi kurgu: the social network

pulp fiction gibi bi' yapımı harcayan akademiyi unutmadan geçemeyeceğim, naçizane düşüncem bunlar. tabi ne çıkar bilinmez.
inceptiondan da bi' kaç ödül beklemiyor değilim.
pek sürpriz olmayacak yapımlardır.

belki 1-2 kategoride olabilir ama geri kalanlar kesindir. bu anlamda pek heyecanlı bir sene olmuyor.
o değil de oscar heykelciğini rükûya yatmış hayal etsene.
Her daim olduğu üzere, şaşaalı Hollywood yıldızlarının hangi markayı giyip hangilerini giymediklerini uzman (!) zat-ı muhteremlere soracak olan yetkin (!) TV çalışanlarına şimdiden selam yolluyor (kültür politikası olmayan bir ülkede bunların tartışılması normal zaten), eşe dosta bol Akademi Ödüllü filmleri tavsiye ediyor (tadından yenmiyor yahu bu filmler), kimin kazanıp kimin kazanmayacağı üzerine yararlı (!) sohbetlere dalan sinemaseverlere de isabetli tahminler diliyorum. Yaşasın Oscar Ödülleri!
alacakları bilemem ama alsın istediğim şunlardır
en iyi film:inception
en iyi yönetmen:coen bros
en iyi aktör:jesse eisenberg
en iyi aktris:natalie portman
en iyi y.aktör:christian bale
en iyi y.aktris:amy adams
en iyi yabancı dilli film: biutful

not:eğer inception alırsa gerçekten mutlu olacağım.
not2:natalie hamileymiş ödülü alıp ağlasın
not3:eisenberg alamasa da gönüllerin fatihi ödül colin firth e gider.
adaylara bakmadım ama yahudilikle ilgili yapım varsa garanti ödül alır.
çoğunu tutturduğum ödüllerdir auu.