bugün

2011 yılının ilk iki ayı için bütçenin fazla vermesi olumlu bir durumdur.

http://www.hurriyet.com.t...nomi/17274374.asp?gid=373
hep fazla veriyor ama kimse bu fazla zaten bunu halka dağıtalım demiyor.
bir cari açık vardı o ne oldu derler adama...
özde değil sözdedir.

aman yaaa... ben anlata anlata yoruldum buna inananlar yorulmadı arkadaş. ya ekonomi bilmiyorsunuz ya da gazetede okuduğunuz herşeye balıklama atlıyorsunuz. ha ikisi birden de olabilir. basit birşey soracağım:

- yıllardır sürekli büyüyoruz diyorsunuz. bu geçtiğimiz kriz dönemi hariç.
- sürekli "faiz dışı fazla veriyoruz" diyorsunuz.

bu noktada bakınca fazla vermek mantıklı di mi? e bu mantıkla bakarsanız borçların düşmesi lazımdı. ama 2001'den bu yana devletin borcu da hayvan gibi artmış, hala da artıyor? bütçe fazla veriyor ama borç artıyor. bi yerde bi yalan var. ya gelirde ya da...
2 milyar tl/70 milyon= 25,57 tl...

bu durumda kişi başına 25,57 tl dağıtılması gerekmektedir.
(bkz: adalet ve kalkınma partisi nin başarıları)
bütçe açığı ve cari açık tarihte görülmemiş şekilde artmışken bütçe fazlası göstermek ahlaksızlıktır. evet bu millet aptaldır, koyun gibidir, size oy verenler sizi tapar gibi sever hepsi doğrudur ve anladık ki bu millete zerre saygınız yok ama kendinize de mi saygınız yok, hiç mi düşümezsiniz hayat uzun bir süreç uzun yıllar sonra bizim bu zırvalamalarımızı birileri açığa çıkartır rezil oluruz diye hiç mi düşünmezsiniz allah'ın belaları sizi...
her ay "seçime rağmen mali disiplinden taviz vermeme" belirtmesiyle sunulan verilerden biridir. yalan da diyemem tabi şimdilik seçim için gözle görülür yüksek harcamaları görmedim. kamu tasarrufu anlamında neler yapıldığını da merak etmiyor değilim.
(bkz: devletin malı deniz yemeyen keriz)
akp'nin ne kadar başarılı olduğunun göstergesidir. siz hala ısrarla devam edin.
bazı despot takipçilerinin kabullenemediği durum.

kötü durumda bütün suçu hükümete bulun ama iyi olunca ya zaten bunlar kötüydü bunlar düzmece ve yalan deyin ondan sonrada halka koyun, salak gibi yakıştırmalar yapın.

ve en sonunda biz iktidar olucağız deyin. daha çok hayal edersiniz siz iktidarı.
bi kere olsun kötü sonuç verdiğini görmedim ki amk. o kadar vergiyi zammı ben de alsam ben de bütçede 2 milyar fazla veririm yani sorun değil.
şifre yazmış heralde lan bunlar dediğim durumdur hep içerdeydik noldu da dışarı çıktık lan ?

(bkz: add_money)
hükümet ve yalakaları daha fazla nemalanacaklar demektir...yalakaları derken; onlar sanmasın ki devletten çalınan paralar eşit şekilde aralarında paylaştırılacak; kömür, bok püsürle idare edecekler artık...
Olanaksız bir durumdur.Fatura kesmeme durumu vardır.Bu kadar yankesici ve tırnakçı arasından bütçenin fazla vermesi olağan değildir.
devlet halkı bu kadar soyarken beklenen durumdur.
90 kuruşu aldığın mazotu 3,7 tl ye satarsan başka ne olacak badem bıyık.
bana yaramayan kilisenin papazını sikiyim. *
ilginçdir ki bu rakam kemal kılıçdaroğlu'nun fakir ailelere 600 tl. projesinin aylık maliyetine denk geliyor.
(bkz: 2011 de gelen ilk ekonomik veriler olumlu)
buna inanmaya baştan meraklı olanlardan başka kimseyi kandıramayacak yalan haber. gözleri açmak gerekiyor. dış borçlar, onu da geçtim cebimize girip yetinebildiğimiz miktar... madem artış vardı bizim ceplerde de olurdu, olmalıydı! ha şu var tabii: şimdi de doktorların cebine el attılar, belki onlardan atan maaşlar girmiştir hazineye, lakin meraklanmayın sakın, bu para sizlerin cebinize dönmez, devletin cebine iner. siz de "oh oldu, doktorlar çok alıyorlardı" dediğinizle kalırsınız. hani tayyip diyor ya her fakir aileye biz nasıl para verelim, kılıçdaroğlu da yapamaz, aslında doktorlardan kestikleriyle 600 tlyi bırak, kişi başı bi milyarın .mına kor. ama 80 milyonla beraber değil, sülalesiyle kor. korken de güler. güler de siz görmezsiniz.
2002 - 2001 arası ekmek fiyatlarının % 270'den fazla artması konusunda diyecek lafı olmayanların kes yapıştır rakamlarla akp'ye koltuk çıkma çabası. acınacak durumdalar aslında.

2002 ekmek tavan fiyatı : 200 gr. ekmek - 15 krş.

2011 ekmek tavan fiyatı : 300 gr. ekmek - 75 krş.

millet aç bazı dallamalar dalga geçiyor resmen.