bugün

chpnin şansı kemal kılıçdaroğlunun iktidara gelmesiyle iyice artmıştır. 2011de belkide chp iktidarda olabilir. neden olmasın ?
önder sav o partinin 1 km yanına yaklaştırılmadığı zaman olacak olan durumdur.
baykal ın gitmesiyle olması zor olan durum.keza sayın baykal iktidara gelmeye gelmeyince iktidara gelmeyi çok iyi bilir.
(bkz: baykal ın gizli sevişme görüntüleri)

edit: sevişen baykal eksiyi yiyen biz.ben anlamadım bu işi.
yüzde 15 ile iktidar olmayı mümkün kılan bir askeri darbe olursa pekala olabilir.
olası durumdur. zira halk koalisyon hükümetlerinden çok çektiği için tek başına iktidar olacak bir parti arayışına girmiştir ve akp bu arayışa cevap vermiştir. halk akp den canı yansada "en kötü tek parti koalisyondan evladır" diyerek yine oyunu akp ye vermiştir. bu dönemde gerek baykalın gerekse de bahçelinin partilerini tek başına iktidara getirebilecek hamleleri yapamaması bu durumu kuvvetlendirmiştir.

kılıçdaroğlunun genel başkanlığa gelmesi ile birlikte halkta akp den başka yine tek başına iktidar olabilecek biri var algısı yükselmiştir ve giderek yükselmektedir. bu durum 2011 de chp nin tek başına iktidar olasılığını arttırmaktadır.

bunun yanı sıra darbe olması durumunda chp nin iktidar olabileceğini ifade etmek cehalettir yada en azından yakın tarihi bilmemektir. hatırlamak gerekirse 1980 darbesi zamanında kapatılan partilerden biri de chp dir ve darbenin doğurduğu parti ise anaptır daha da önemlisi anap zihniyetidir.
kılıçdaroğlu yetmez bence bayağı büyük halkın güvendiği birinin başına geçmesi lazım birinci olaması için bu gidişle ikinci olursa dua etsin
Gerçeklerden uzak yorum. bu partinin başına kimi getirirseniz getirin parti içindeki statükoyu yıkmadıkça ve askeri darbe olmadıkça chp iktidar olamaz.chp ye gönül vermiş ülkesini seven vatan evlatları elbette var ama chp içindeki statüko çogu şeyin üstünü karabulut gibi örtmüş.
hayal ürünüdür.
nesrin baytok üzerinde kurulabilecek iktidardır.
chpli olarak söylüyorum bunu tayyip kemalist olur chp bu seçimde iktidar olamaz ben o kadar kestim umudu.
chplilerin rüyasını bile gördüklerini düşünmediğim olaydır. imkansız olduğunu kabullendiğin bir şeyin rüyasını göremezsin ki? chp.nin genel başkanı daha geçen gün başbakana %50nin altına düşersen istifa edecek misin diye sormamış mıydı, iyiki chpli değilim, iyiki benim oy verdiğim partinin lideri, rakip partiye %50nin altına düşersen istifa edecek misin diye sormuyor, yazık bunlara ya.
(bkz: ütopya)