bugün

NBA'de yaz aylarında düzenlenen Las Vegas Yaz Ligi'nin iptal edilmesiyle olma ihtimali artan durum. gelecek sezon avrupa'da pek çok yıldız izleyebiliriz. ama dileğimiz olmaması yönünde.
edit:malesef lokavt kesinleşti. bundan sonraki dileğimiz en azından tüm sezonun iptal edilmemesi.
edit 2: lokavt bitti. 25 aralıkta nba başlıyor.
kobe nin fenerbahçe ülkere gelme ihtimalini ateşleyen mevzu.
+HOŞ HAYALLER TABi BUNLAR.
muhtemel bir kobe bryant-mirsad türkcan kavgasının ilk belirtisidir fenerbahçe ülker için.
yeni alınmış ve gelecek sezonu tehlikeye sokan karardır. yöneticiler ile oyuncular anlaşamamış ve lig tehlikeye girmiştir. evet efenim nba bir kaosun içerisine sürüklenmektedir.
ben pek anlamam ama az önce murat murathanoğlu bu kararın nba in popülaritesini düşüreceğinden bahsediyordu.
http://www.ntvspor.net/ha...nda-sikca-sorulan-sorular
Büyük ihtimalle hidayet türkoğlu' nu çubuklu forma içinde seyredebilmemizi sağlayacak bi nevi grev.
tam olarak olayı bilmiyorum ama eğer oyuncular para için sorun çıkarıyorsa burdan onlara sesleniyorum. allah gözünüzü doyursun lan ayılar.
bu kararla birlikte nba hazırlık maçları ve las vegas'ta yapılan yaz ligi düzenlenmeyecek, takımlar oyuncularla temas kuramayacak.

en son 1998-1999 sezonunda alınmıştı bu karar, ve o sezon sadece 50 maç oynanmıştı.

(bkz: uludağ sözlük haber bülteni)
Yav şu Enes Kanter'deki şansa bak. ADam zaten iki senedir oynayamıyordu..
ulusal takımlar bu kararı sevinçle karşılamıştır; çünkü nba'de olan oyuncuların ulusal takımlara gelmesi için engel kalmamıştır.
tüm türk gazetecilerin bayram edeceği haberdir.

"leBron gs'de, kobe fener'de, nowitzki beşiktaş'ta, wade banvit'te durant efes'te vs."
Bu sabah itibariyle haberini öğrendiğimdir.

Lebron Karşıyaka'ya diyorlar lan olamaz.
t-mac harbi gelecek mi sorularına neden olan lokavttır.
utah jazz cafe crown, maiami kripsi,orlando çokoband.türkish airlines basketball ligi olur mu olur lan.
birçok nba yıldızını avrupa' da hatta bizzat kendi ülkemizde izlememize fırsat tanıyacak olan, ancak elbette nba' in tadını hiçbir turnuvada bulamayacağımızı anlamamıza sebep olacak olan lokavttır. çok büyük ihtimalle sezon iptal edildi ve fiba, nba oyuncularının bu sezon avrupa' da oynamasına izin verdi. deron williams, kobe bryant gibi dev yıldızları türkiye' de görmek güzel olacak.

ayrıca highflyer oyuncuların avrupa' daki alçak potalara basacağı smaçları da merakla beklemekteyim. bir de şu adamları artık gündüz gözüyle izleyelim amk.
lokavt süresince nba'de ki oyuncuların avrupada oynayabileceğini ısrarla belirten fibaya karşın oyuncuların ısrarla çin'de oynamakta kararlı oldukları, tahminen bir sezon sürecek olan dönem. sebebine ise oyuncu sendikası ile kulüp yöneticilerinin ücretlerde anlaşamaması sonucu ortaya çıkan durumdur diyebiliriz. kulüp yönetimi nba'de yaşanan krizden ötürü ücretlerde kısma yoluna gidilmesini istemiş ancak bunu oyunculara kabul ettiremeyince mecburen lokavt kararı almak zorunda kalmıştır.
oyuncuların yaptığı diretme zencilikten başka bir şey değildir, adamın asabını bozuyor, zorla nigga dedirttiriyorlar adama.
nba zevkimizin içine eden lokavt.
bittiğinde efes pilsen, beşiktaş ve nba' den transfer yapan başka takımların babalara geleceği lokavttır.
nba'in büyüklüğünü tüm dünyaya göstermek ve nba'i gerçek anlamda dünya ligi yapmak için david stern ve oyuncuların bilinçli olarak aldıkları bir karar olmasından şüphelendiğim olay.

şöyle ki; nba'de yıllardır şampiyon olan takım "world champion" ünvanını alıyor ve tüm dünya bu lige oyuncu gönderebilmek için oyuncularını drafta sokuyor. * oyuncular birliği bu büyüklüğün verdiği gazla ciddi maaş arttırımına gittiler. kulüpler bu talebi karşılayamaz durumda değil. karşılayamazmış durumunda gözüküp hem fiyatları düşürmek hem de oyuncuların kısa süre de olsa avrupa, çin, latin amerika liglerinde forma giymesini sağlamak, hem de bunu cebinden hiç para çıkmadan yapmak derdinde olabilir. nba birgün dünya ligi olacaksa, üst seviye oyuncular salonları, rakipleri, mesafeyi bahane ederek bunu reddedecek. patron stern de kulüplerin oyunculara dağıttığı çok çok yüksek bu paraların karşılığını nba'i dünya ligi yaparak alacaktır.

oyuncular birliği'nin bu kadar diretmesinin sebebi de nba oyuncularının avrupa basketbolunda ne denli başarılı olabilceklerini gözlemlemek ve global bir ligin mantığını çözümlemek olabilir. *
derek fisher bu sezon oynansa dahi dakika alamayacak, milleti de peşinden sürüklüyor, bıktık...
en çok eski nba oyuncularını üzen olaydır. onların döneminde Larry Bird yaklaşık 1 yılda 5 milyon dolar ile oynarken bu zamanda LeBron James 15 milyon dolara itiraz ediyor. sonra hepsinin gözlerinde aynı anlam "hayat pahalı". lütfen biraz gerçekçi olun.
çok büyük ihtimalle bütün sezonun iptaline sebep olacak olan lokavt. 2010-2011 sezonundan beri bu lokavtın olacağı konuşuluyordu ve zaten o zamandan beri de oyuncular birliği ile nba yönetimi anlaşma zemini arıyordu. ancak iki tarafın da istekleri birbirinden çok uzaktaydı. zira oyuncular birliği gelirlerin %57'sini isterken takımlara gelirin sadece %43'ünü bırakmak istediklerini belirtmişlerdi. ancak takımların çok büyük bir bölümü * 2010-2011 sezonunu zarar ederek kapatmıştı ve kendilerine verilmesi öngörülen %43'lük orandan hiç memnun değillerdi. bu yüzden kendilerine verilen payın en azından %50 olmasını istiyorlardı. aslında başta %50'nin de üzerinde olması isteniyordu ama daha sonra bu yüzdeyi 50'ye kadar indirdiler. ancak iki taraf arasındaki tek sorun gelirlerin paylaşılması değildi. kontratların uzunluğu da ayrı bir meseleydi. oyuncular daha uzun kontratlar isterken takımlar mümkün olduğunca bu kontratların kısa olması gerektiğini savunuyordu. buna ek olarak daha konuşulan birçok problem vardı. muhtemelen iki taraf arasındaki tek problem gelirlerin paylaşılması olsaydı bu lokavt belki de hiç olmayacaktı. gelirlerin paylaşımı sorunların sadece biriydi.

1 temmuz 2011'e kadar iki taraf anlaşma yapamayınca lokavtın başladığı resmiyet kazandı ve o tarihten itibaren iki taraf arasındaki görüşmeler de başladı. oyuncular birliği yavaş yavaş gelirlerdeki payını %57'den aşağıya çekmeye başladı ve son zamanlara gelindiğinde bu pay %53'e kadar inmişti. son olarak nba yönetimi her iki tarafa da eşit bir teklif sundu ve hem takım sahipleri hem de oyuncular gelirin %50'sini alacaklardı. nba başkanı david stern de bu teklifin son teklif olduğunu ve reddedilmesi halinde bütün sezonun iptal edileceğini açıkladı. zaten ligin ilk ayı iptal edilmişti ve en iyi ihtimalle lig 15 aralık 2011'de başlayacaktı. bu 1 aylık dönemde oyuncular da takımlar da çok ciddi zarar etmişlerdi. bundan dolayı bu son teklifin kabul edileceğine kesin gözüyle bakılıyordu. zira oyuncular daha fazla zarar edemezlerdi. ama beklenen olmadı ve oyuncular birliği, kendi arasında bir oylamaya gitmeden nba yönetiminin son teklifini de reddederek 2011-2012 sezonunun iptal sürecini başlatmış oldu. bu iptal sürecinin başlamasıyla birlikte oyuncular birliği de kendini lağvetti ve artık oyuncular birliği diye bir şey yok da denebilir. nba yönetimi önceden oyuncular birliğini muhattap olarak alıyordu. şimdi ise oyuncular teker teker muhattap alınacak. yani fazlasıyla karmaşık bir döneme girildi. neler olacağını süreç gösterecek.

bu lokavttan dolayı birçok oyuncu takımlarından ayrılıp avrupa'ya yönelmişti. hatta brezilya ve çin gibi ülkelere de transfer olan oyuncular vardı. artık bütün sezonun iptal olacağı belli olduğuna göre bir kez daha avrupa'ya oyuncu akınının başlayacağını söylemek yanlış olmaz. son zamanlarda nba'den avrupa'ya pek transfer olmuyordu. bunun asıl sebebi de taraflar arasında anlaşmanın yakın olacağının düşünülmesiydi. oyuncular da yeni transfer olmuşken bir kez daha nba'deki takımlarına dönmemek için ne olacağını bekliyorlardı. bu andan itibaren bir kez daha avrupa'ya transferlerin hız kazanacağı söylenebilir.

nba'deki takımlarından ayrılıp başka takımlarla sözleşme imzalayan oyuncular şöyle:

jeff adrien (golden state warriors'tan benetton treviso'ya)

alexis ajinca (toronto raptors'tan hyeres-toulon'a)

lavoy allen (philadelphia 76ers'tan strasbourg'a)

david andersen (new orleans hornets'ten montepaschi siena'ya)

hilton armstrong (atlanta hawks'tan asvel basket'e)

leandro barbosa (toronto raptors'tan flamengo'ya)

nicolas batum (portland trail blazers'tan sluc nancy basket'e)

craig brackins (philadelphia 76ers'tan maccabi ashdod'a)

aaron brooks (phoenix suns'tan guangdong southern tigers'a)

chase budinger (houston rockets'ten pbc lokomotiv kuban'a)

omri casspi (cleveland cavaliers'tan maccabi electra'ya)

wilson chandler (denver nuggets'tan zhejiang guangsha'ya)

boris diaw (charlotte bobcats'ten jsa bordeaux basket'e)

jon diebler (portland trail blazers'tan panionios'a)

joey dorsey (toronto raptors'tan caja laboral'e)

chris douglas roberts (milwaukee bucks'tan virtus bologna'ya)

goran dragic (houston rockets'ten caja laboral'e)

semih erden (cleveland cavaliers'tan beşiktaş milangaz'a)

christian eyenga (cleveland cavaliers'tan joventut badalona'ya)

rudy fernandez (dallas mavericks'ten real madrid'e)

jordan farmar (new jersey nets'ten maccabi electra'ya)

t.j. ford (indiana pacers'ten kk zagreb'e)

dan gadzuric (new jersey nets'ten jiangsu'ya)

sundiata gaines (new jersey nets'ten armia'ya)

danilo gallinari (denver nuggets'tan ea7 emporio armani milano'ya)

danny green (san antonio spurs'ten union olimpija'ya)

hamed haddadi (memphis grizzlies'ten melli haffari)

justin harper (orlando magic'ten strasbourg'a)

darnell jackson (sacramento kings'ten bc donetsk'e)

pooh jeter (sacramento kings'ten joventut badalona'ya)

serge ibaka (oklahoma city thunder'dan real madrid'e)

ersan ilyasova (milwaukee bucks'tan anadolu efes'e)

andrei kirilenko (utah jazz'dan cska moskova'ya)

nenad krstic (boston celtics'ten cska moskova'ya)

acie law (golden state warriors'tan partizan belgrad'a)

gani lawal (phoenix suns'tan zastal zielona gora'ya)

ty lawson (denver nuggets'tan zalgiris kaunas'a)

jon leuer (milwaukee bucks'tan skyliners frankfurt'a)

ian mahinmi (dallas mavericks'ten le havre'ye)

kenyon martin (denver nuggets'tan xinjiang flying tigers'a)

patrick mills (portland trail blazers'tan melbourne tigers'a)

e'twaun moore (boston celtics'ten benetton treviso'ya)

timofey mozgov (denver nuggets'tan bc khimki'ye)

andres nocioni (philadelphia 76ers'tan penarol'a)

lamar odom (los angeles lakers'ten beşiktaş milangaz'a)

mehmet okur (utah jazz'dan türk telekom'a)

zaza pachulia (atlanta hawks'tan galatasaray medical park'a)

tony parker (san antonio spurs'ten asvel basket'e)

nikola pekovic (minnesota timberwolves'ten partizan belgrad'a)

josh powell (atlanta hawks'tan liaoning panpan'a)

chris quinn (san antonio spurs'ten bc khimki'ye)

brian scalabrine (chicago bulls'tan benetton treviso'ya)

thabo sefolosha (oklahoma city thunder'dan fenerbahçe ülker'e)

kevin seraphin (washington wizards'tan caja laboral'e)

mustafa shakur (washington wizards'tan lucentum alicante'ye)

kyle singler (detroit pistons'tan cb lucentum alicante'ye)

jr smith (denver nuggets'tan zhejiang lions'a)

darius songaila (philadelphia 76ers'tan galatasaray medical park'a)

tiago splitter (san antonio spurs'ten caja laboral'e)

pape sy (atlanta hawks'tan bcm gravelines'e)

garrett temple (charlotte bobcats'ten casale'ye)

ronny turiaf (new york knicks'ten asvel basket'e)

ekpe udoh (golden state warriors'tan bnei hasharon'a)

robert vaden (oklahoma city thunder'dan bk nitra'ya)

nikola vucevic (philadelphia 76ers'tan kk buducnost voli'ye)

sasha vujacic (new jersey nets'ten anadolu efes'e)

von wafer (boston celtics'ten vanoli cremona'ya)

sonny weems (toronto raptors'tan zalgiris kaunas'a)

mario west (new jersey nets'ten tezenis verona'ya)

deron williams (new jersey nets'ten beşiktaş milangaz'a)

reggie williams (golden state warriors'tan caja laboral'e)

yi jianlian (washington wizards'tan guangdong southern tigers'a)

not: transferler oldukça liste güncellenecektir.
oyuncular birliği başkanı nowitzki olsaydı, çözülecek olaydır. Zihnine sövdüğüm fisher genetik inadıyla bir senemizi heba etti.