bugün

dayak yemekten akıllanmayan tiptir. komunizmle yönetilip de rezil olan onca ülke halkı hala yaka silkerken bunlar komunizm ister. gecenin 3 ünde çocuğuna süt almak için karneyle sıraya girmekten başka hiçbir şey değildir komunizm biraz kafası çalışan biri için.
(bkz: karşıt görüşlü insanları mal sanan mal)
2010 yılında hala şeriat bekleyen kimseyle aynıdır.
üstelik bir de devrim zırvası yaparlar yani seçimle gelemeyeceklerini biliyorlar.
komünizm ülkemize terstir. dinimize ve kültürümüze terstir. atatürk'ünde dediği gibi biz ne bolşevik ne komünistiz, biz dinimize bağlı vatanperveriz..
bu kadar güzel bir şeyin sadece rüyada olacağına inanamayan insandır. ama maalesef gerçekler acıdır. *
aynı zamanda komunist olmayan herkesi kapitalizmin kölesi sanar. yani ne olunursa olunsun birilerinin kölesi olunacaktır bunlara göre.
http://www.facebook.com/v...v=333403759834&ref=nf

tabi bu komünizmin iyi bir şey olduğu anlamına gelmez.
Komünizmle yönetilen bir devlet vardı da bizmi gitmedik. Bari laf edilecek tutarlı bir laf olsun. Komünizm i torunlar belki görebilir. Kimsenin Komünizm de yaşama lüksü yoktur. Hele komünizm i devlet biçimi yapmak günahtır. Şu an için Sosyalizm de yaşamamız mümkündür.

Ayrıca sosyalizm arz talep meselesi değil, zorunluluktur. Dibine kadar tüketilmiş kaynaklarla, kıtlıklarla, tüketim dengesizliği ile, küresel ısınma ile ne kadar başa çıkabileceksiniz, ne kadar aç insanları kontrol altında tutabilirsiniz, sırf lüks tüketiminiz için. isterseniz istemeyin arkadaşım, işçi diktatörlüğü gelecek. Şansınız varsa komünizm gelir. sosyalizm öyle demokrasi falan değil, işçi iktidarı ele geçirdim mi hepimize geçirebilir. Komünizm isteyen değil, komünizmin kendi yaşamı boyunca gelemiyeceğini bilen zihniyettir.
(bkz: davulun sesi uzaktan hoş gelir)
kominizmi çağdaşlık zanneden zihniyettir.
inananları cahil sanan mallardır.
heleki özerklik tartışmalarında, özerk bölgenin ekonomik sistem-yapısı hakkında söylemleri bir öğrenin, marks bile mezarından ''yooook artık'' diye bağırır.
yıl olmuş 2011 hala turan, kızıl elma saçmalıklarına inanacak kadar saf, idealist ve hayallerde yaşayan ibnelerin yanında daha gerçekçi bir zihniyettir.
leninin kemiklerini sızlatır zira ondan bir asır sonra bile onun düşündüğünü geliştiremeyen zihniyettir.
komunizm sempatizanı olan birisi olarak bile malesef lütfen gerçekçi olan uyarısında bulunmama sebep olan durumdur ve bu zihniyet dahilinde olan arkadaşlar ne yazık ki gerçek olmayacak hayaller peşinde koşmaktadır. ve unutulmamalıdır ki büyük önder atatürk ne siyasi ne de ekonomik yöntem olarak komünizmi benimsememiş bunun yerine yönetim olarak ulusal nitelik taşıyan cumhuriyeti ekonomik olarak da karma ekonomi modelini oluşturmuştur ki şu sıralar komunist yönetim modelini benimsemiş olan ülkeler bir çok nimetten (!) faydalanamamaktadır yani eğer komunizm olursa melodileri bella ciao olan iphonelar, militan yeşili converseler olamaz ki bu durum tatlı su komunistlerinin hoşuna da gitmez.
kastedilen üniversite gençliği ise onların derdi başkadır. maksat devrim, komünizm, ateizm falan derken olur da karı marı düşerse toplamaktır. yoksa yemişim ben bunların devrimciliğini hehheeeyy...
aslında haklı bir zihniyettir ancak içinde bulunduğumuz iletişim ve teknoloji çağında artık ütopya haline dönüşmüştür.
çok afedersin sikilmeye doymayan zihniyettir. bu çağda komünizm diye sana allayıp pullayıp karman çorman bişey sunacaklar, bugünü mumla arar olacaksın.
sözümona türkiye "cumhuriyet", nato da "barış gücü" ama hangisi bu sıfatın içini doldurabiliyor? yönetim şeklini layıkıyla uygulayabilecek bir ülke bulmak lazım, yönetim şeklini değiştirmeden önce.
hani derler ya, yirmisinde komünist olmayanın merhameti, kırkında komünist olanın aklı yoktur diye, daha diğer yirmiliği görmeden ne bu acele aslanım?

merhametsiz zihniyetle yarışır. kapışır hatta keper. cillop gibi zihniyettir. ama sömürülmek, sömürmek varken niye bunları istiyorki anlayamıyorum ben de evet.
bu başlıklara ve gençlerin yorumlarına baktıkça "filler tepemizde şaparken bizim neden mayışmış bir şekilde sırıttığımızı" anlamış bulunduğum andır.vah gençliğim vah dedirten, dünyadan, insanlığın gelişiminden bihaber gençliğin kahrolsun komünizm seviyesinde kaldığının göstergesidir.
komünizm bir gençlik sivilcesi değildir insan 20sinde de komünist olur 40ında da ölene kadar devrim için mücadele verebilir. komünist ülkelerin hiçbirinde insanlar gece 3'te çocuğuna süt almak için sıraya filan girmez aksine sağlık ve eğitim parasızdır.Ruslar ve eski sovyet ülkeleri kültür seviyeleri dünyadaki en yüksek ülkelerdir çünkü sinema, tiyatro gibi kültürel etkinlikler SSCB döneminde ücretsizdi.komünizm hayal peşinde koşmakta değildir ütopyada değildir komünizm insanların biraz bencilliklerinden sıyrılmasıdır sadece.2010 yılında komünizm istemek bir hayal değildir hatta yıllar geçtikçe ve bilim,iletişim geliştikçe insanlar daha çok okuyor daha çok öğreniyor dinin dogmalarındanda daha kolay kurtuluyor bu yüzden komünizm istemenin bir yılı yoktur her zaman isteyebilirsiniz.
yıl 2011 oldu, hala canlı olan bir cahil zihniyettir efendim. kimiside derki bugün teknoloji yüzünden olmayacak ama bi yüz yıl sonra olacak. marksda aynısını diyordu. yüz yıl oldu, sonuç? yok demekki neymiş, ütopyalar peşinde koşmamak gerekirmiş.

(bkz: hayallerde yaşıyor bazı ipneler)