bugün

"almanya da bile futbolcular sıcaktan etkilenirken güney afrika da noolur bunların hali?" sorusunu akıllara getiren organizasyon.
ayrıca: (bkz: başlık parsellemenin böylesi)
güney afrika güney yarım kürede olduğu için bizde yaz başlangıcı olan haziran ayı orada kış başlangıcı gibidir ve sanıldığı kadar sıcak olmayacaktır havalar.
türkiyenin tüm maçlarını kazanarak sahibi olacağı dünya kupasıdır.
(bkz: kuyruklu yalan)
türkiyeyi de görmek isteyeceğimiz, yorum yapmak için erken olan dünya kupası..
türkiyenin katılmasını dilediğimiz dünya kupasıdır.*
afrika da yapılan ilk kupa olma özelliğinin yanında afrika kıtasından çıkan ilk dünya şampiyonunuda izleyeceğimiz kupadır...**
haziran ayında güney afrika'nın sonbaharda olduğu düşünülürse hiç de sıcak geçmeyecek olan dünya kupasıdır.
tribünlerde simsiyah adamlar göreceğimiz, samimi içten bir futbol şöleni.*
2008'de gençlere yer vermezse türkiye'nin katılamadığı turnuvalardan biri olma ihtimali hayli artacaktır.

ayrıca arjantin'in kazanacak olduğu turnuvadır.
haziran ayında güney afrika'nın sonbaharda olmasına rağmen tabiri caizse sıcaklığın gavur a.ı gibi olacağından futbolcuların fazlasıyla zorlanacağı karşılaşmadır...***
güney afrika'nın türkiye ile hemen hemen aynı iklim şartlarında olduğunu düşünürsek türkiye'nin iddialı olabileceğini sallayabileceğim turnuva olacaktır. tabi brezilya ve arjantin gibi güney yarımküre ülkeleri daha bir iddialıdır ki aynı iklimdedirler onlar. benim favorim yine hollandadır o başkadır.
farklı ten renklerine, dile, dine sahip olunsa da ortak dil olan futbolun konuşacağı kupadır.
şimdi açıklamaya yetkili olmadığım bir nedenle yapılamayacak turnuva.*
daha biri bitmeden, digeri hakkin da simdiden yorumlara baslamamiza yol acan, futbol atesinin yine bir ay boyunca herkesi saracagi dünyanin en büyük spor organizasyonu.her büyük turnuva da oldugu gibi (türkiye'nin yani sira) "forca portugal" dedirtecek kupadir da ayni zamanda.
http://www.southafrica.info/2010/
büyük olasılıkla katılırsak hiç taraftar desteği bulamayacağamız kupa olur.
şimdiden yapılan herhangi bir tahminin tutması halinde tahmini yapan şahsın futbol dahisi degil inanılmaz şanslı oldugu çok uzaktaki turnuva.

(bkz: euro 2008) *
euro 2008'e katılıp başarılı olursak, katılım ve başarı için ümitleneceğim turnuva. ve ayrıca son kupaların istatistiğine bakarak güney afrika'nın ilk dörde girmesi sürpriz olmayacaktır.

1998 ev sahibi fransa: fransa'nın derecesi şampiyonluk
2002 ev sahipleri japonya&güney kora: güney kore'nin derecesi dördüncülük
2006 ev sahibi almanya: almanya'nın derecesi üçüncülük

yani görüldüğü üzere ev sahibi takım veya takımlardan birisi bir şekilde*** 7 maç oynuyor. güney afrika şu anda sütten bir takım olabilir ama 2010'da mutlaka birisi tarafından* arkadan hafifçe ittirilecektir.
dünya kupaları tarihi boyunca genel olarak ev sahibi ülkelere yaptıklari masraflar ve harcadıkları emeğe karşılık hafifçe "yuru ya kulum" dendiği aşikar bir durumdur.

üstelik bu afrika kıtasında düzenlenecek ilk* dünya kupasıdır. bu bağlamda ev sahibi güney afrika'da favoriler arasındadır zannımca.

ayrıca 2006 dünya kupasi'nda gösterdiği alkışlanası performansı sürdürmesi halinde gana'nın da süprizler yapabileceği, çok can yakabileceği bir turnuva olacaktır.
organizatörlerden biriside leeds united in eski futbolcusu şef lakaplı lucas radebe dir.
(bkz: 2010 dunya kupasi elemeleri kura cekimi)
U16 , U19 milli takimlarimizin basarili oldugunu dusunursek 2010 dan itibaren eger duzgun kadro secimi yapilirsa basarili olmamiz muhtemel.
Ozellikle Galatasaray ve besiktas paf takimlari onumuzdeki 3 sene icinde A takima dusunulen katkilari yaparsa yeni ve basarili bir milli takim izleyebiliriz.
2010 erken bile olsa 2012 den sonra daha basarili bir jenerasyon bekliyorum.
Galatasaraydaki 10 dan fazla XXXcan milli takima secilecektir ileriki donemlerde . Canlarimizi daha iyi desteklemeye davet ediyorum herkesi.
eleme gruplarının kura çekimi bugün yapılacak olan turnuvadır. a milli takımımızın ikinci torbadan gireceği kura çekimi yerel saatle 17:00' da başlayacaktır.
işte milli takımımızın grubu

türkiye
ispanya
belçika
bosna-hersek
ermenistan
estonya

grup sıralamasında ilk sırayı ispanya alır türkiye ise ikinci olur. zaten biz hep ikinci olarak turnuvalara katılmayı adet haline getirdik. play-off maçında elenmemiz ise sürpriz olmaz.
son yıllardaki dünya kupalarının en renklisi olmaya aday dünya kupasıdır. nedeni tabiki de güney afrika'da olmasıdır.