bugün

dünkü maçtan sonra başka ülkede düzenlenmesi mümkün olan turnuva. uh ah dev adam zıbrıtısından sonra biz 2010 a hazırlanıyoruz diyenler bakalım nasıl bir takımla ortaya çıkacaklar.
Antalya'da salon inşaatının yetişmemesi nedeniyle bir ayağınin Kayseri'ye kaydırılacagi kesinlesen sampiyonadir.

http://www.milliyet.com.t...Date=15.07.2009&b=Son karar Kayseri

zamaninda hincal uluc ve bilgin gokberk de federasyon baskani turgay demirel beceriksiz yonetiminden dem vurup olayin antalyadan kayseriye dahi alinabilcegini belirtmislerdi. ilginc olan en azindan bir ayagi kayseriye kaydiriliyor.

biz ayni kisiyi 3 sezondur baskan payesiyle goruyoruz. tam bir hegemanyo kurmus durumdadir. 17 haziran 2009 fenerbahçe efes pilsen macini hatirlatmaya gerek var mi?
kayserideki salon için;
(bkz: kadir has spor salonu).
basketbolda iç sahada oynamanın takımlara getirdiği avantaj, futbolla bile kıyaslanmayacak ölçüde fazla gibi geliyor bana... gerek salonda oynanmasının getirisi olarak tribün sesinin direkt olarak parkelere sirayet etmesi, gerekse ortamın sıcaklığı yıllardır oynanan turnuvalarda bu gerçeği birçok defa bizlere gösterdi...

türkiye'de düzenlenen 2001 avrupa basketbol şampiyonası 'nda finale kadar çıkıp kılpayı şampiyonluğu kaçırdığımızı düşünürsek, iyi oynayan takımımızın yanında mutlaka tribün katkısını da hesaba katmalıyız. işte tam da burada, 9 sene aradan sonra evimizde oynayacağımız ve şu ana kadar evsahipliği yapacağımız en büyük turnuva olan ''2010 dünya basketbol şampiyonası'' için seçilen sehirlere bakalım...

ankara-istanbul-izmir ve kayseri...

istanbul tamam, izmir tamam, hadi ankara'da tamam diyelim... ya kayseri?!? kayseri nereden çıktı ey federasyon?

antalya'nın liste dışı kalması sonucu turnuvanın ayaklarından biri olmaya layik görünen kayseri, ülkemizdeki en popüler oyun olan futbol seyirciliği için bile henüz kendini ispatlamanın çok çok gerisindeyken hangi akla hizmet bunun gibi bir turnuvaya ev sahipliği yaptırılır anlamış değilim... hele hele bursa gibi kendini ispatlamış bir kent dururken niye? turizm desen var, yeşillik desen var, dağ var, deniz var, ova var, herşey var ulan! ee niye vermiyorsun? istanbul'a yakın diye mi?

yanarım yanarım kaç senedir hayalini kurduğum turnuvanın gösteripte vermemesine yanarım... ah ulan ne güzel olacaktı gasol'u, fernandez'i, spanoulis'i, parker'ı ve söylemeye dilimin varmadığı abd'yi canlı canlı izlemek...

ama bak söyliyim çok pis arayacağız tribün desteğini. hee tabii unutmadan;

haydi 12 dev adam!!!
2004 te tanjevic geldiğinden beridir hedef tutulan şampiyona.

sözde hedef tutulduğu için en iyi jenerasyonlardan birini yakaladığımız halde 2005 yılında japonya daki 5. lik dışında 6 sene resmen çöpe gitti, olimpiyat elemelerine bile katılamadık.

buraya kadar sadece başarısızlık; işin fiyasko kısmı geçenlerde şampiyona hakkında açıklama yapan turgay demirel in sözlerdinde.

turgay demirel şampiyonada gidebileceğimiz yere kadar gideceğimizi söylemiş. sağolsun o kadarını federasyonun başına melih gökçek geçse o da söyler. kaç senedir bunu bekliyorsunuz lan yazık artık hiç olmazsa bir hedef belirleyin de ona göre beceremezseniz istifa edin gidin!
ülkemizde düzenleneceği için direk katılacağımız şampiyonadır. umarım son şampiyona gibi gruplarda halka inanılmaz gaz verip gruptan çıktıktan sonra (hakem falan anlamam ben) ilk maçta hayal kırıklığı yaşamayacağımız bir şampiyona olur.
a.b.d de tıpkı bizler gibi otomatik olarak turnuvaya katılma hakkı kazanmıştır cünkü kendilerinin 2008 olimpiyat sampiyonlugu apoleti vardır. durum boyleyken organizasyon: 3 afrika kıtasından, 3 asya kıtasından, 2 okyanusyadan, 4 amerika kıtasından ve 6 avrupa kıtasından temsilci ülkeler ile gerceklesecektir. fiba 24 takımı tamamlamak icinse 4 tane de joker (wildcard) takım davet edecektir.

turnuvayı ilk aldıgımızda izmir, istanbul, ankara ve antalya kentlerinde maclarin oynanacagi bilgisi verilmisti ancak bu durum degismis. antalya cikarilip yerine kayseri kenti eklenmis. basketbol kulturune ne kadar sahip oldugu tartismaya acik olabilecek bir kent kayseri. -en azindan diger bahsi gecen 4 kente gore- ayrica antalya sanki bu tip spor organizasyonlarina daha iyi ev sahipligi yapabilecekmis hissi uyandırıyor bende. sonucta bir turizm ve kongre kenti antalya.

her neyse... kayserideki maclar 7200 seyirci kapasiteli kayseri arena adlı salonda oynanacaktır. bu 4 kentten yalnizca istanbul'da musabakalar 2 salonda gerceklesecek olup bunlardan biri abdi ipekci (kapasite: 12500) digeri de atakoy' de hemen E5 girisi tarafında olan sinan erdem spor salonu'nda gerceklesecektir. izmirde maclar 10000 kisilik halkapinar spor salonunda, ankara'da ise 10400 kapasiteli ankara arena'da oynanacaktır.

sonuc itibariyle kayseri onemli bir kentimiz olsa da bu tarz bir organizasyonu tasiyabilmek icin biraz eksik kalmaktadir. umarim kayseri' nin altyapı, konaklama, spor kulturu gibi eksiklerini tamamlamak antalya' ya bir spor salonu insaa etmekten daha kolay ve daha kısa surede gerceklestirilebilir.
organizasyonda görev yapacak gönüllüler için başvuru formu federasyonun sitesine eklenmiştir.
ben aramaya üşenirim diyenler aşağıdan girebilir;
http://www.tbf.org.tr/tbf...nulluBasvuruTebligat_Form
tamda beş parasız günlerinde bilet satışlarının başladığı ve biletlerinin önceden tüketilip karaborsaya düşmesinden deli gibi korktuğun organizasyondur.
(bkz: 2010 dünya basketbol şampiyonası a grubu)
(bkz: 2010 dünya basketbol şampiyonası b grubu)
(bkz: 2010 dünya basketbol şampiyonası c grubu)
(bkz: 2010 dünya basketbol şampiyonası d grubu)
türkiye'nin de yer aldığı c grubu'ndaki maçlar ankara'da, b grubu maçları istanbul'da, a grubu maçlar kayseri'de, d grubu maçlar ise izmir'de oynanacaktır.
bazı maçların kayseri'de oynanacağı turnuva. bazı kişiler kayseri'nin yetersizliğinden yakınmışlar. lan iki dakka ayağa kalkın da kayseri'ye bi bakın. hayvan* kadar stad yapıldı oraya. ulaşım ve konaklama konusunda paniğe kapılmayın. her şey düzgün. ayrıca kayseri'nin basketbol kültürünü de eleştirmiş abilerimiz. ulan türkiye'de basketbol kültürü mü var? neyi eleştiriyosun?
maskotunun "van kedisi" olduğu organizasyon. açık söylemek gerekirse son derece iyi bir seçim olmuş van kedisi, gerçekten tebrik ediyorum.
maskot olarak van kedisi seçilmiştir. ama kedinin başının üst tarafının ay şeklinde olması, bazı otoriteler tarafından beğinilmemiştir. ama yinede sevimlidir. yakasında da bir nazar boncuğu taşımaktadır. umarım bize bol şans getirir ve kötü gözlerden korur.
final maçının amerika-türkiye olması halinde unutulmayacak bir turnuva olacaktır.
tanjeviç'in büyük ihtimalle olmayacağı turnuva. Adam kolon kanserine yakalanmış :( Geçmiş olsun Tanjeviç.
reklam kampanyasının adı dev buluşma olan şampiyona.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25076714/

ayrıca tanıtım filmleri de çok sağlam olmuş.
daha başlamadan ölü doğan organizasyon. neden mi? turnuvaya katılacak olan abd, güvenlik sorunlarını öne sürüp istanbul'un dışında başka bir şehirde maç yapmayacağını, aksi halde turnuvaya katılmayacağını belirtip fiba'nın onayıyla da direk b grubuna yani istanbul grubuna yerleştirildi. e çeyrek yarı ve final karşılaşmaları zaten istanbul'da oynanacak.
şimdi bu kayırma varken turnuvanın adil oyun kuralları içerisinde nasıl oynanır? göreceğiz.
28 ağustos - 12 eylül 2010 da ülkemizde düzenlenecek olan şampiyonadır (world basketball championship 2010). karşılaşmalar istanbul, ankara, izmir ve kayseri de oynanacaktır.

ayrıntılı bilgiye sahip olmak isteyenler için,

http://turkey2010.fiba.com/tur
ölümüne angola.
(bkz: angola ülkü ocakları)
maskot tanıtımlarında (bkz: peribacaları)nı kayseri de göstererek şimdiden hayal kırıklığı uğratan şampiyonadır.
[görsel ]
(bkz: 2010 dünya basketbol şampiyonası resmi maskotu)
türkiye'de yapılacak üst düzey organizasyonlardan biridir.
birçok yıldızdan sonra kobe bryant'nda katılmayacağını açıklaması beklenen basketbol şampiyonası.
aşağıdaki adresten turnuva hakkında tahmin yapıp kimin kazanacağını belirlediğiniz ve tahmininizi kaydettiğiniz turnuvadır. güzel bir uygulama olmuş.

http://212.174.96.170/
güncel Önemli Başlıklar