bugün

belediyecilik asla ideolojik kaygıların oyuncağı olmaması gereken kurumsallaşmaya en çok ihtiyaç duyan birimlerden biridir. aksi tercihlerde maalesef 13 değil 130 da göndersen yansımalarını göremezsin.
13 trilyon maaşları öder ancak. fakat belediyelerin asıl gelir kaynakları yerel vergiler ve satılan bazı hizmetlerden (su, toplu taşıma vb) elde edilen vergilerdir. bağımsızlık kovalayan, türk'e düşmanlık eden bazı sefillerin asıl düşünmesi gereken türkiye ordan çekilirse tc'ye vergi vememeyi milli spor haline getirmiş bu halkın yeni devlete desteğinin ne düzeyde olacağıdır. ayrıca güneydoğu'da devlet belediyelere aktardığı kaynakları oldukça kısıtlı tutar (haklı olarak) valiliğe bağlı il özel idaresine aktarılan paranın oransal olarak "çok" daha büyük olduğundan eminim. bu kurumun bütçesi ile hem yatırım yapılır (okul hastane vb.) hem de sosyal yardımlar yapılır (çocuklara okul yardımı, tarım destekleme primleri, yoksulluk yardımları vb.) yani hakkari'ye üzülmek için çok acele etmeyin.
pkk'ya aktarılmıştır.
13 milyon tl baştaki adam iyi oldukdan sonra gayet faydalı olabilirdi ancak sormak lazım o para pkk ya mı gitdi belediyeyemi ?
başbakan kendi ağzıyla söyledi. "geçen yıl hükümet olarak hakkari belediyesine 13 milyon tl gönderdik. nerede bu paralar? belediye çalışmıyor, sokaklar berbat durumda, kahroldum." diye konuştu. halbuki o parayla ne yollar, ne laboratuvarlar, ne bilim merkezleri, ne okullar, ne tesisler, ne alışveriş merkezleri, ne yatırımlar yapılırdı hakkari'ye...

vay bee! demek 13 milyon lira gönderince iş bitiyor. bir şehrin kalkınması için 13 milyon yeter de artar? ya bu başbakanın dünyadan haberi yok ya da insanların gözüne baka baka resmen dalga geçiyor ya da hiç dayak yememiş. gerçekten inanılmaz.

ulan bir hollywood yıldızı bir filmden 20 milyon dolar kazanıyor, bizim tüm hakkari'ye reva görülen 13 milyon lira. dolar bile değil.