bugün

son günlerde, tanıdık tanımadık bütün işsiz ve işleriyle kavgalı kişilerin diline dolanmış bir nevi kurtuluş yolu. uzman yardımcısı (mühendis), uzman yardımcısı, servis görevlisi, banko görevlisi olmak üzere dört bölüme toplam 2500 kişi alacak olan halk bankasının, işsizliğe biraz olsun dizginlemek adına yaptığına inandığım olay(yersen). 2009 temmuz ayında yaklaşık 4500 kişi aldılar şimdi de 2500 kişi daha alarak kadrolarını iyice şişirecekler sanırım.

en ilginç olanı mühendisi alımı olmasıdır. ne kadar tanıdığım mühendislik mezunu arkadaş varsa (dikkatinizi celbederim mühendis demiyorum), hayatında görmediği ekonomi, hukuk, muhasebe sorularıyla cebelleşip, bir bankada mühendis ne iş yapar sorularıyla, sağdan soldan, sınav sonrası kesin olarak oynanacak oyunlara ayak uydurmak için torpil denen mahlukatı aramaktadır.

atalarımız boşuna dememiş;

(bkz: bir işte mülakat varsa o işte rulokat vardır) dememiş dedim zaten.

neyse siktir olup gideyim, bu gibi olaylar meme uçlarımı sertleştiriyor.

-la fobi, sen yazılıyı geç ben gerisi hallederim... diyeniniz varsa daşşanı yerim onun, mesaj atsın... daşşanı yemesem de ellerim lan, valla bak!..

edit: ulan arkadaşlar, alımları ben yapmayacağım, bana cv gibi bu olur mu, şöyle mi yapsam, beni beğenmiyor musun, tarzı mesajlar atmayın.

alın la burdan bakın: http://www.halkbank.com.t...er/2009_eleman_alimi1.pdf

edit devam: ulan pezevenk seni işe almayan ben değilim, eksileyip bunuda mesajla dile getireceğine; tırmala beni kaşı beni...
banka bünyesinde çalışacak yeni personelleri çok önceden belli olan sınav. **
50 tl yi yatırdığınızda girebileceğiniz sınav.

sınav yapar para alır, sözde haklı bir gerekçeyle işten çıkarır tazminat ister. halk bank yolunu bulmuş arkadaş..
türkiye cumhuriyeti'nin içler acısı durumuna ayna tutan son örneklerden biridir. şöyle ki ; seramik mühendisinden uzman yaratacaklar. Ayrıca paket programlarında şu da var : 4 sınava birden başvuru yapabiliyorsunuz, lise mezununa yönelik bir sınava da girebiliyorsunuz. ''sanırım olur abi o da olur benden, ondan da olurum abi ben farketmez, yeterki al beni koynuna*'' dedirten durumu yaratan halkın bankası. 3 sınava girsen 150 bayılacaksın, çok para vallahi, paket program yapsınlar 2 sınava girene 1 sınav bedava kampanyası olsun, 3 sınav 100 lira olsun, hsbc göt olsun.
gelll vatandaşş gell, çaya çorbaya doldur torbaya 10 limon 1 milyon.
(bkz: pazarlama teknikleri)
son günlerin en popüler olayı. kime sorsam halk bankası sınavına gireceğinden bahsediyor. dayanamayıp gittim bi 50 de ben bayıldım be hacı.. maksat halk bankası zenginleşsin, arkamda dayım olmasın mal gibi ortada kalayım istiyorum, he kazayla alınırda işten atılırsam 10000ytl tazminat ödetsinler bana.. *
postanede yüzlerce kişinin iadeli taahhüt nasıl oliyi sorularıyla ortalıkta gezinmesine sebep olan durum.
bankanın 5.000.000 tl'yi cukka yapmasını sağlamıştır ayrıca. şuan başvuranların sayısı 100.000 i geçmiş durumdadır; dikkat kpss'ye girenlerin 1/4 i.
fem dersanelerine sınavda sorulacak soruların gittiğini düşündüğüm personel alımıdır. daha öncede aynı dersanelere polis sınavında çıkmış olan sorular gitmişti.
akp nin el altından hazırlayacağı liste ile şekillenir en kısa zamanda. öyle heveslenmeyin akp li değilseniz başka kapıya lütfen...
- müşteri geldi ne yapacaksın?

+ yardımcı olucam

- hayır lan bekleticen

+ neden

- burda soruları ben sorarım tamam mı?

+ tamam kızma ya

- yardımcı olacakmış, eski köye yeni adet mi getiriyon yahu.
rekor sayıda ba$vuruyla hiç '$a$ırtmayan'.
işim gücüm var ama memnunum da kendi işim daha ne istiyim ama yine de gireceğim bir sınav. sınavlara alışmış bir toplumuz. sınava alışan kişilerin ne olursa olsun gireceği sınavdır.
(bkz: beni seç beni seç)

torpil olayında milletvekillerinin yetmediği söylenen alım. sanki müsteşar alıyor ipneler.
alınacak personel sayısı 1250'dir. banko görevlisi, servis görevlisi, uzman yardımcısı (mühendis), uzman yardımcısı... banko görevlisi sınavına girebilmek için lise mezunu, 1983 ve sonrası doğumlu olmak yetiyor. servis görevlisi ve uzman yardımcısı sınavları için dört yıllık fakülte mezunu olmak, 1980 ve sonrası doğumlu olmak yeter şart. sınav ücreti 16 ekim 2009 cuma 17:00'ye kadar halk bankası şubelerine yatırılabilir. sınavlar, her kategori için 21 kasım 2009 cumartesi günü olacak.

edit: laz vegas'a teşekkürler. sınav ücreti elbette 16 kasım'a değil, 16 ekim'e kadar yatırılacak.
yanlışın doğruyu götürmediği bir sınavla yapılacak bir alım olmak beraber geçen seneki sorularına bakınca gayet zor bir sınavın beklediği anlaşılmaktadır.
kpss barajı aramadığı için yığılmaların olduğu olay. türkiye'nin utancı olması gerekirken, birçok gencin kurtuluşunu bağladığı alımlardan birisi olmuştur!..
"Eleman alımı sınavına gösterilen yoğun ilgi sebebiyle; sınav giriş ücreti yatırma süresi 16.10 2009 Cuma saat 17.00'ye kadar uzatılmıştır. Sınav giriş ücreti yatırıldıktan sonra yapılması gereken internet üzerinden başvuru işleminin süresi ise 20.10.2009 Salı günü saat 18.00'e kadar uzatılmıştır."

topladıkları para az gelmiş olacak ki başvuru süresi uzatılmış sınav.
http://www.stargazete.com....uk-ilgi-haber-219435.htm
şimdiden başvuru sayısı 200.000 i ekarte etmiş sınavdır.

-sen de mi giriyorsun sınava?
+eveeeet
-ben de giriyorum ama ben hem uzman yardımcılığına, hem de banko görevlisine
+ay eveett aynıııı kaynıımm o da aynı senin gibi eveeet 2 sine
-100 tl verdim
+evet eveet aynı kaynım o da 100

(bkz: beyinsizsiniz türkiye)
her üniversite bitiren iş bulacak değil ya keh keh keh.

edit: "dalga mı geçiyosun lan sen bu insanlarla" diyenlere. evet, yarram dalga geçiyorum sizinle. sürünün bezvengler, daha beter olun o sınava katılan kişi sayısı da 500 bin olsun. bak başbakanım tayyip'im ne de güzel çakmış lafı. hade yallah!
(bkz: umut fakirin ekmeği) bizi bu hale düşürenler utansın denilesi durum... şükür ki tıp fakültesi mezunları için ayrıca bir kadro açılmamış bari.
arkadaşımın bir hafta önce bana haber verdiği sınav. kazanma şansımızı artıracağını düşünmüş olacak ki sağa sola fazla duyurmamam gerektiğini de ekledi. teşekkürler sözlük.
sınav sonuçları şu anda yavaş yavaş açıklanmakta olan personel alımıdır. ilgili arkadaşlar bakabilir.

http://halkbank.anadolu.edu.tr/hbsonuc.htm
21 kasım 2009 halk bankası sınavından çıktıktan sonra sınava giren şahısların sınav sorularını hazırlayanlara salak gözüyle bakması:

-ya nasıl kolay sorulardı onlar öyle kesin kazancam!

*evet kanka ya hangi gerizekalıdır acaba bu soruları hazırlayan? bende kesin kazanırım belki aynı yerde çalışırız.

15 aralık 2009 halk bankası sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla halk bankasının sınava girenleri salak yerine koyması:

-abi ne oldu böyle? ben 52 almışım!

*ama sorular çok kolaydı! bende çok iyi bekliyodum!
uzman yardımcısı olabilmek için katılıp yarıştığım, sınavdan 57 alarak tüh amına koyim dediğim, durduk yere can sıkan personel alım sınavıdır.