bugün

tanim: 2009 senesinde dünyaya gelen bebeklere verilen isimlerdir. her yil yasanilan isim modasinin bu yil da devam etmesidir, fakat bu yil ki isim kreasyonu halen sergilenmemistir.

her senenin kendine has isim furyasi vardir, mesela: 2000 senesindeki kiz cocuklarina merve, erkek cocuklarina mert gibi isimlerin verilmesi...

barack hüseyin obama`nin usa baskani olmasiyla birlikte bir cok yalaka arap liderlerinin yeni dogan yavrularina hüseyin ismi vermesi gibi. türkiye de de erdogan, gecölen, tayyip, suayyip gibi isimler.
doğa
su
ırmak
nehir
toprak
buğday
ekin
kutsal
-doğal güzelliklerimizin içine ettiğimiz için olsa gerek. onlar tozun, dumanın, fabrikanın, bacanın, betonun, elektriğin, makinenin, pisliğin içne doğuyorlar ya hani; bari isimleri doğaya ait olsun.
(bkz: değişen bişi yok)
2000ler modada vs.'de eskiye donuş olduğuna gore 20 sene oncesinin modası patlarsa her tarafta yine can'lar tureyecektir kesin.
5bin yıllık isimleri her daim tercih edilen isimler olmasının sebebi avrupa birliği denilince salyalalarını temizlemekte zorlanan insanların var olmasıdır.
son bomba da okan bayülgenden gelmiştir. doğacak çocuğuna kız olsun erkek olsun "istanbul" adını vereceğini söylemiştir.
ergenekon
Mert, Talha, Ömer Faruk, Su, Tayyip, Abdullah, Deniz, Devlet, Zeki, Ahmet... gibi gider.
(kynz: tayyip baraka)
(bkz: mihriban)
iskender (bkz: iskender büyük)
dizilerden yola çıkılarak verilen isimlerdir.
(bkz: utku)
(bkz: doruk)
· tikican
· tikigül
recep'tir. 3 tane olacagi icin de digerleri de tayyip ve erdogan olacaktir.
ıssız adam filminden sonra hızla ada'lar türemektedir.
(bkz: arda)
(bkz: anketcan)
(bkz: baran obama)
(bkz: behlül)
(bkz: bihter)
(bkz: adnan bey)
(bkz: matmazel) koymak isteyen bir türk elbette vardır
(bkz: duygusu)
(bkz: berkantcan)
(bkz: teğetcan)
(bkz: davos)
-recep tayyip erdoğan
-abdullah
-nejla
-hayrünisa
-şurhak *
alışılmadık isimler olabilmektedirler.
bugünlerde en çok dikkatimi çeken isim adilen. yahu bu ne biçim isimdir. yazıktır o isme sahip kıza, ne o öyle "hadi len!" der gibi.

edit:imla
afra, asya.