bugün

2009/2010 sezonu şampiyon olarak tamamlayacak olan galatasaray'ımızın kadrosu ve taktiğidir. her taraftara göre kadro biraz değişebilir ama büyük hocamız frank rijkaard'ın taktiği 4-3-3 olacağı için ona göre bir dizilim yapılması gerekir.

kadro ve taktik büyük olasılıkla şu şekilde olacaktır.*
http://photos-h.ak.fbcdn....707_1955055_7773319_n.jpg
(bkz: sağ bek alınacağı müjdesi)
en az as takım kadar yedeklerin de önemli olduğu kadrodur. bilindiği üzere kulübesi sağlam olan takım her zaman bir adım öndedir.

(bkz: galatasaray)
elano blumer transferinden sonra harry kewell'a yedek kulübesi göründü. sadece küçük maçlarda tek önliberoya dönülürse arda, elano'nun yanına çekilir ve böylece kewell da forma şansı bulur.

http://www.this11.com/boards/1248955240881166.jpg
öyle bir kadro yapısına sahiptir ki top ortasahayı geçtikten sonra gol pozisyonu olabilitesi çok yüksektir. rakip için de galatasaray için de. çünkü kadroda üst düzey hücumcular ve alt düzey savunmacılar vardır. taktik olaraksa kadroyla ilişkili olarak "topu rakip sahaya geçirelim, zaten topu kaleye geçiririz"i kullanacakalrdır.
servet çetin'in yanına kesici, hızlı ve top dağıtmasını becerebilen bir stoper ile her şeyin çok daha iyi ve güzel olacak kadro/taktiktir.
(bkz: fm 2010)
http://img103.imageshack.us/i/taktik.png/
-------------m.baros-----------------

-------------elano b.----------------

arda--------------------------a.keita
-------m.topal-------a.akman --------

h.balta----s.çetin---e.güngör---u.uçar

-------------l.franco-----------------

şeklinde oluşmasını dilenen saha içi dizilişidir. emre güngör ün sakat olmadığı takdirde gökhan zan dan daha iyi bir stoper olduğu açıktır, uğur uçar ı ise büyük bir sabır-i ile bekliyoruz..
--------------franco----------------
---------------------------------------
-u.uçar--e.güngör--servet--hakan b.-
------------------------------------
---------------m.topal--------------
------------elano---arda------------
------------------------------------
-keita-----------------------kewell-
--------------baros-----------------

şeklinde oluşması dilenen diziliştir. tâbi ütopik bi diziliş bu, yediğimiz golün hatti hesabı olamayabilir. 4 yiyip 5 atarsak daha güzel olur ama, golleri sıralayıp kewell-barış değişikliği yapıp, arda'yı sola, barış'ı mehmet topal'ın yanına almak da iyi bir alternatiftir.

neyse işte, rijkaard'dan çok mu biliyoruz bu işi?
sabri sarıoglu'nun yine kendine yer bulamayacagı diziliştir. yazık lan.