bugün

artık sigara içenlerin toplumdan yavaş yavaş nasıl uzaklaştırıldığı, 2.sınıf vatandaş muamelesi yapıldığı aşikar. abd'de bazı eyaletlerde tümden yasaklanmış bile. düşün ağızına bir şey alıp içine çekip hem sağlığından, hem parandan oluyorsun bu yetmezmiş gibi içmeyenleri rahatsız ediyorsun, ayrıca ağızın, üzerin leş gibi kokuyor. yahu bu nasıl bir pislik, bokunda uyumak gibi bişey arkadaş biraz toparla kendini, nefsine hakim ol bunuda başaramıyorsan zaten yaşama bu eziklikle.
kuran-ı kerim-i ,incili, tevratı okumayan eziklerdir! zira allahın gönderdiği bütün kutsal kitaplarda 01.01.2008'de tüm insanlığın sigarayı bırakması emredilmiştir!
yüzde sekseninin arkadaş ortamında alıştırıldığı, üniversite kantinlerinde poz verir gibi içenlerin çoğunlukta olduğu ezikler güruhu..
o eziklerden biri de bu satırları yazan bendenizdir.
önyargılarım,pişmemiş taraflarım.
(bkz: sigara içiyorum öyleyse eziğim) *
(bkz: sigara içen ana babaya ezik diyen insan)
Bu başlığı okuduklarında kokuyorsam koklama, senden para isteyen mi var, ben kendi bokumda uyuyorum benim bokumdan sana ne diyen beyni ve düşünme yeteneği olan canlılardır bu klavye sahipleri.
(bkz: 2008 yılında hala yaşayan aşağılıklar)
duman avcilari vardi gece yarisi cikip zevkimize sican, net keyfimize sican cyborglar da uretmisler.
- len! ne o sigara mı içiyosun sen?!!!
- abi açık hava. yasakla bi alakası yok! açık havada içebiliyosun ki!
- onu demiyorum lan ezik herif! yıl 2008 hala sigara mı içiyosun sen?
- ee nolmuş.
- ulan milenyum dedik, millet uzaya çıkıyo dedik. en az puro içmen lazım senin!
- ....
- kazııım! malları getir de şu eziğe bi üçlü sarayım ben.
herşeyden önce türkiye de yaşıyorsak sigara içenlere ezik demeyi değil 2 9-10 kere düşünmeliyiz.bu ülke abd veyahut avrupa ülkeleriyle karıştırılmasın.burada sigara içen insan sayısı kadar nüfusu yok o avrupa ülkelerinin.

işbu sebeple bu kadar insana ezik demek kendi ezikliğinin göstergesidir.ayrıca bu başlık saygısızlığın ve tahammülsüzlüğünde göstergesidir ki bu daha büyük bir ezikliktir.

(bkz: git şimdi bi çay koy gel)
bir çok yerde sigara içen insanlar için ayrı kısımlar ayarlanır ki bu çok mantıklı bir uygulamadır. sonuçta içmeyen insana saygı duyulması gerekir. kimsenin sigara dumanıyla, kokusuyla bir başkasını rahatsız etmeye, sağlığını bozmaya hakkı yoktur. sigara içen insanlarda bu sebepten ötürü paşa paşa giderler o ayrı kısımlarda otururlar ve sigaralarını içerler.
sigara içenler bu nezaketi gösterirken birkaç haddini bilmez yüce(!)insan onlara ezik sıfatını layık görür. ne demek efendim sigara içenler eziktir. sen kimsin ki beni ezik olarak görüyorsun! sana, bana hakaret etme hakkını kim veriyor! sen hangi sıfatla bir ayırım yapıyorsun insanlar arasında şu eziktir, şu yücedir diye. ben sana hertürlü nezaketi göstercem, sen rahatsız olma diye kalkıp ayrı bi yerde oturup sigaramı içicem, sense gelip bana ezik diceksin. yok öyle bir dünya, haddinizi bilin!!
en asil duyguların ezik! bireyidir. bu ülkede küçük yaşta çocuklara tecavüz eden ruh hastaları, milletin parasını hortumlayan kodamanlar, dolandırıcılar, haraç toplayanlar, kapkaççılar, din sömürücüleri, üfürükçüler, bölücüler bütün bu tipler yaşamıyor. tertemiziz, bi milletin içtiği sigara kaldı amına koyim. ulan ne deyim size. boğaza karşı tüttürecem sigaramı. bırak dünya onun bunun çocuklarının olsun.
ben bu eziklerin 2050-2100 yıllarındaki hallerini hayal edemiyorum. acaba o zaman hangi sıfatlarla çağırılacaklar. şahsen ben yollarda gördüklerimin yüzlerine tükürüyorum. vay efendim sen nasıl sigara içersin diye. çünkü açık havada sigara içmeleri beni etkiliyor. gözüme kestirdiklerime basıyorum sopayı. öyle yani.
2009 yılında da içiyor olucak ''ezik''lerdir. *
(bkz: 2008de hala insanlara ezik diyen hadsiz)
(bkz: olmadı bu kamuran)
sinan çetin'le fenomeni izlememiş olan eziktir o muhtemelen.
2008 yılında hala eziklik kavramını bilmeyen ezikler.* *
herşeyden önce "sigarayı lanetlemek" ile "sigara içenleri lanetlemek" mevzularını birbirine karıştırmamak lazım. Tamam; sigara pistir, kakadır, iğrençtir! Zaten sigara içenlerin birçoğu da sık sık "nasıl bi eşşeklik ettim de başladım ben bu boka?!" diye kendilerine sorar ve inceden inceye kendilerini aşağılarlar! (ben de dahil olmak üzere...)
Ama ve fakat, bu başlık olmamış murtazacım!! Herşeyden önce saçma başlık! Hadi "ezik" olayını geçtim, ne demek "2008 yılında hala sigara içen..."??
**geçmiş olsun neclacım. neyin var?
*hiç sorma leyla. Grip oldum??
**Neeeee, grip mi?? Sen 2008 yılında hala grip mi oluyusun? inanmıyorum sana yaa!! Ne kadar eziksin!! Nişantaşında oturuyosun ve ola ola grip oluyosun öyle mi?? Yok yok!! Bu arkadaşlık burada biter kızııım. Ben de seni bizden sanmıştım... Yazık yaneeee...
aslında sahip çıkılması gereken eziklerdir, çünkü bir özürleri vardır ve özürlüyle dalga geçmek hiç hoş değildir. bunlar konuyuda devamlı saptırırlar yılda takılı kalırlar özürleri kabahatlerinden rezildir. ya aslında bi kabul etseler ezik olduklarını zaten bırakıcaklar ama nerde bunda bile haklı taraflar ararlar. genede dışlamamak lazım sonuçta insandırlar.
altmış küsürdeki babamla, seksen küsür yaşındaki dedemdir. muhtemelen, kendilerine ezik diyen veletlerden haberleri bile yoktur. olsa da gülerler galiba, ya da gülmezler, belki de gülüyorlardır ama görünmüyor.*
ben içmiyorum inşallah bundan sonra da başlamam. ama asla "ben hayatta içmem, içenler ezik" diye büyük konuşmamak gerekir, çünkü böyle diyen o kadar çok kişi gördüm ki seneler önce; şimdi hepsi tiryakiler..
sigara içmemek kadar içmenin de özgürlük ve hak olduğunu göremeyenlerden daha az ezik olan insan grubu.
sigara içmek bir nevi hastalıktır. ve bu hastalığı taşıyan insanlara ezik demek daha büyük bir hastalıktır. hastalıktır diyorum çünkü içen insan tiryaki. içmeden yapamıyor. aynı hastalık gibi kendiliğinden oluşan bişey. ben sigara içmiyorum. ama sigarayı bırakmış biri olarak söyleyebilirimki, bu hastalıktan kurtulmak insanı gerçektende çok değiştiriyor.
toplumu sigara içenler-içmeyenler, zenciler-beyazlar gibi sınıflandırma yapan zihniyetin yaptığı sınıflandırma.
güncel Önemli Başlıklar