bugün

bugün efsane pist Spa Francorchamps da koşulacak sezonun 13. yarışında sıralama sonuçları şu şekilde oldu.
1 Lewis Hamilton McLaren
2 Felipe Massa Ferrari
3 Heikki Kovalainen McLaren
4 Kimi Raikkonen Ferrari
5 N Heidfeld BMW
6 Fernando Alonso Renault
7 Mark Webber Red Bull
8 Robert Kubica Bmw

yarış hamilton,massa ve kimi raikkonen arasında geçmesi bekleniyor. en hızlı ve en kırıncı pistlerden bir spa. bu nedenle zayıf ekiplerin sürpriz yapması neredeyse imkansız.

son 3 yarışın galibi kimi burda iyi bir sonuç alamazsa şampiyonlık şansı azalacak.

hamilton lastik problemi yaşamazsa yarışın mutlak favorisi. onu formda massa zorlayabilir.
son 5 turun olaylı ve çok heyecanlı geçtiği yarışı lewis hamilton kazandı. felipe massa 2. oldu. niki heidfeld ise 3. oldu.
yarışı 2. turdan itibaren lider götüren kimi raikkonensondan 5. turda lewis hamilton'a geçildi. bu geçiş yarışın en heyecanlı anlarından biriydi. bitime 2 tur kala kimi duvara çarparak yarış dışı kaldı. gerçekten iyi bir yarış çıkarmıştı. böylece kimi raikkonen dünya şampiyonluğu şansınıda azaltmış oldu.

pilotlar sıralamasında ise lewis hamilton 80, felipe massa 72, robert kubica 58, kimi raikkonen 57 puana ulaştı.
2000 yılındaki, hakkinen' nin ilk turda spin atıp schumi'ye kaptırdığı liderliği, son 4 turda akla zarar şekilde geri alıp kazanmasını sağlayan yarışın bir kopyası olmuştur. *
hamilton'a 25 saniye cezası gelmesi nedeniyle sıralama;

1-massa
2-heidfeld
3-hamilton
ferrari taraftarı olsam da hamilton'ı severim. ingilizleri brezilyalılardan, zencileri beyazlardan, gençleri yaşlılardan daha çok sevdiğim için ferrari'nin markalar şampiyonu olmasından sonra hamilton'ın sürücüler şampiyonu olması rakip olmasına rağmen beni üzmez. ama dün eğer hamilton'a pitten geçme cezası verilmeseydi tıpkı at yarışlarındaki komiserler kurulundakilere güvenim kalmadığı gibi f1 yarış komiserlerine de saygım çok azalacaktı.

raikonen'in ustaca bir hareketle hamilton'ı dışarı atmasından sonra ingiliz'in kestirmeden gitmesini anlayışla karşılıyorum. mecbur kaldı ceza alacağını da bildiğinden kendi kafasına göre yol verdi. daha doğrusu yol verir gibi yapıp hava koridorundan faydalandı avantajını hiç yitirmeden liderliği aldı. sonrasında ise raikonen çaylak gibi araba sürmeye başladı ve kontrolü yitirdi sonunda da duvarla akraba oldu. kısacası ceza cok hakkaniyetli fakat geç geldi. daha yarış bitmeden o ceza verilse ve 25 saniye yerine hamilton ciddi ciddi pitten geçse 3.lüğü bile zor görebilirdi.

bir de yarış sonrası basın toplantısında hamilton henüz ceza almadığı halde raikonen'e yüklendi ve dürüst yarışmadığını söyledi. ama kendisi rakibini dışarı atarak geçmenin alasını britanya'da yapıp ev sahibi avantajını bir güzel değerlendirmişken eminim dürüst hissediyordur. yazının başında iki saat sevgimi anlatmışken yaza yaza sinirlendim ibnetora bakk.

yarış hakkında en çok konuşulan konu bu ceza konusuyken benim en çok aklımda kalan olay ise heidfeld'in son turda tam 4 araba geçerek kendisini podyuma atması oldu. bu arada belçika rejisine cok feci laflar hazırladım. son turun ortalarında bourdais'i üçüncü gösterdikten sonra boş boş tur atıp damalı bayrağa giden hamilton'u göstereceklerine o arkadaki puan savaşını gösterseler eminim herkes ayakta alkışlardı o yağmurdaki mücadeleleri.

son olarak şu yağmur ne güzel yapıyor formulayı. bayık bayık giden yarışın son 3-4 turunda yağan yağmur olmasa bi kelime yazmazdım vallahi.