bugün

avusturya ve isviçre'nin ortaklaşa düzenleyeceği organizasyondur.
elemelerinin kura çekimi 27.01.2006'da (bugün) yapılacak organizasyondur.
türkiye'nin elemelerde c grubunda yunanistan, norveç, bosna-hersek, macaristan, moldova ve malta ile eşleştiği organizasyon.
"bok çıkarız" dedirten gruba düştüğümüz şampiyona.

göt oluş editi: en azından kesin çıkarız diyenlerde daha az göt oldum. ayrıca cümledeki gizli dedirteni de görmedim değil.
hayalleri 2012'ye ertelememiz gerektiğini anlatan kura çekim sonuçlarına sahip şampiyona.
norveçLe eLeLe çıkarız gruptan...kıçımıza yediğimiz onca tekmeden sonra bu gruptan çıkar hatta en az çeyrek finaL bile oynarız...ZevkLi geçecek...
Hiçbir rakibe küçümsenerek bakılmaması gereken organizasyon tehlikeli rakiplerimiz var.Bir tek malta pek büyük bir takım değil ama bu tip yorumlarla kaybettiğimiz birçok maç var.Bu yüzden ciddi bir biçimde kazasız belası geçilmesini umduğum grup.
eleme grupları ve takımların gruptan çıkma şansları (bence) :

a grubu:
portekiz %88 - polonya %40 - sırbistan karadağ %36 - belçika %26 - finlandiya %6 - ermenistan %2- azerbaycan %1- kazakistan %1

b grubu:
fransa %74- italya %66- ukrayna %58- iskoçya %7- litvanya %2- gürcistan %2- faroe adaları %1

c grubu:
yunanistan %62 - türkiye %69- norveç %44- macaristan %7- bosna hersek %13- moldova %4- malta %1

d grubu:
çek cumhuriyeti %81 - almanya %67- slovakya %26- irlanda %21- galler %3- güney kıbrıs %1- san marino %1

e grubu:
ingiltere %72- hırvatistan %51- rusya %41- israil %26- estonya %6- makedonya %3- andorra %1

f grubu:
isveç %58- ispanya %67- danimarka %60- letonya %15- izlanda %5- kuzey irlanda %4- liechtenstein %1

g grubu:
hollanda %80- romanya %43- bulgaristan %40- slovenya %27- arnavutluk %7- belarus %3- lüksemburg %1

ilk ikiye girenler gruptan çıkacak, bakalım sürprizler yaşanacak mı?
eger gidersek çok karmaşık olayların olması olası güvenlik açısından ve olay çıkmaması açısından üst düzeyde önlemlerin alınacagı ve büyük ihtimalle isviçrelilerle kapışma olasılıgı olacak org...
euro2004 ve worldcup2006'ya on eleme maclarinda veda eden turkiye'nin, 2008'in yaz aylarinda katilacagi organizasyon.. *
türkiye milli takımının katılmaktan başka şansı olmayan turnuva.
eleme gruplarında b grubuna dikkat edilmesi gerekilen turnuva.b grubunda son dünya kupasında final oynamış fransa ve italya nın yanı sıra çeyrek finalde italya ya yenilmiş ukrayna ayrıca son yıllarda başarılı olamasa da bu turnuvaya katılmayı hedefleyen iskoçya vardır.

valla kim elenirse yazık olucak o kesin.
milli takımımızın "hedefini önce katılmak olarak koy, önce onu başar, sonra da turnuvada gidebildiğin kadar git" cümlesini strateji olarak benimsemesi gereken organizasyon. büyük hedefler büyük hayal kırıklıklarını getirir. bu nedenle şimdiden yüksekten atacağımıza önce katılmayı garantiye alıp, sonra turnuvada işimize bakmalıyız. unutmayalım ki bizi ancak biz yenebiliriz. bu nedenle saçma sapan tartışmaları bir kenara bırakıp* birlik halinde, kenetlenerek bu turnuvaya konsantre olmalıyız.

şayet katılır ve doğru düzgün oynarsak gruptan çıkıp en az yarı finale gidebileceğimiz hissi var bende. şayet finale çıkarsak karşımızda isviçre'yi bulma ihtimalimiz çok yüksek. düşünsenize ne kadar güzel olur isviçre'yi kendi saha ve seyircisi önünde eze eze yenerek şampiyon olmak. çok uzak hayaller değil. kapasiteye ve alt yapıya sahibiz. düzgün bir şekilde konsantre olursak yapabiliriz. kendi kendimize çelme takmazsak istediğimiz sonucu almayı başarabiliriz, dediğim turnuvadır aynı zamanda.
türk milli takımının euro 2008'e katılmak için 2006 dünya kupası eleme grubundaki takımların gücüne eşdeğer bir grupta mücadele edeceğimiz bir futbol organizasyonudur. çıkacağımıza kesin gözüyle bakılıyor. çünkü fatih terim 2006 dünya kupasına katılamadığımız için milli takımın bu turnuvaya türk milletine kendilerini affettirmek için çıkacaktır bence. eğer milli takımımız kurnaz ve akıllı oynarsa kanımca grup lideri olarak euro 2008'e katılır.
türkiye'nin katılabilmesi için önündeki yunanistan ve norveç maçlarını kesinlikle kazanması gereken organizasyon.
(bkz: 24 mart 2007 yunanistan türkiye maci)
eleme gruplarında, an itibariyle türkiye ve isveç hariç bütün takımların puan kaybı yaşadığı turnuva.
(bkz: hey maşallah)
finali tahmin edilmesi zor olan kupa.
Türkiyemizin kupaya uzanacağına inandığım şampiyona.
katılmayı zerre haketmediğimiz turnuva.
eleme turunun ilk dört maçında 12 puan toplayınca değerli türk medyamızın bizi şampiyon yaptığı turnuva. tabi daha sonra şampiyonluğun verdiği rehavetten olsa gerek son üç maçta 7 gol yiyerek sadece 2 puan toplayabilmişizdir.
yine de turnuvaya katılabilmek için kaderimiz kendi elimizdedir. adam akıllı oynadığımızda rahat rahat gideceğiz alplere.
katılamayacağımız turnuva olacaktır ne yazık ki böyle giderse.
arjantin avrupa'ya dahil edilirse arjantin'i destekleyeceğim turnuvadır. nasılsa türkiye'nin katılması, arjantin'in avrupaya dahil edilmesinden daha zor.
malta'yı bile yenemezken diğer güçlü avrupa takımlarıyla nasıl başa çıkarız diye düşüne düşüne adamı deli eden durum.*
digiturk vasıtasıyla izlenilebecek organizasyon.