bugün

$u an uzerinde anlasilmaya calisilan anayasadir. 1982 anayasasindan daha sivil ve ozgurlukcu yapmak icin calisilmaktadir. eger referandumdanda evet oyu alirsa darbe olmadan yapılan ikinci anayasa olacaktir.
türkiye'nin daha özgürlükçü ve demokratik bir yer olmasını sağlayacak, bununla beraber ekonomide liberalleşmeyi hızlandıracak olan anayasa.
masaldır. *
türmob, kesk, disk, tmmob, eczacılar birliği gibi meslek ve emek örgütlerinin akp anayasısına karşı oluşturduğu yeni anayasa girişimi. sloganları ise; "eşitlikçi, demokratik ve barışçıl bir anayasa" imiş. bekleyip görecez bu güzel girişimi, fos çıkmaması dileğiyle.
hiç inanmasam da sağcısı, solcusu, muhafazakarı ile tüm kesimin onayını alıp çıkmasını umduğum anayasadır. terörist ibneler de onaylamayıversin canım.
demokrasilerin vazgecilmezi olan katilimciligi sadece oy vermek, temsil mekanizmasini da cogunlugun azinliga istedigini dayatmasi olarak gormek hatasina dusulmeden hazirlanmasini ve tartisilmasini umut ettigim ama su ana kadar umutlarimi bos cikaran anayasa.
henüz sadece taslağı hazırlanmış anayasa. önyargıyla bakmamak lazım. hele bir açıklansın diye düşünmek lazım. sonra herkes görüşünü söyler, tartışılır.
akp genel başkan yardımcısı dengir mir mehmet fırat'ın da söylediği gibi, akp anayasası olacak olan anayasadır.

"şu andan itibaren bu anayasa taslağı bize -akp'ye- aittir."

dengir mir mehmet fırat

meclis üye sayısı da 341'e düşürülsün hatta ne 341'i, tayyip erdoğan, bülent arınç, burhan kuzu, salih kapusuz, dengir mir mehmet fırat dışardan da abdullah gül destekler, 5 (6) kişiden oluşsun yeter.

sanki akp'ye tüzük hazırlanıyor... "onlara aitmiş" ondan sonra, "bu anayasa benim anayasam değil" desen suç...
(bkz: 2007 anayasası)*
(bkz: yeni anayasa taslağı)
(bkz: sivil anayasa)