bugün

şahsımın da eğlencelik düzlemde içinde bulunduğu ve her zaman olduğu gibi en beğenilenlere yerleşen entryler başta olmak üzere saçmaca artı şekilde oylanmış entrylerini sildiği etki.-eksi oyları daha anlamlı bulduğumu söyleyebilirim- bu etkiler; öfke, mağlubiyet nedenli kasvetli tutum, çayır çimende şen sıpa, başlıkta başlığa koşma, entrylerle coşma şeklinde zuhur etmiştir.

görüldüğü üzere bilinçli apolitik statü insana çok şey katıyor. haliyle ajite edilmesi en mümkün olan grubu dürtmek suretiyle eğlenilebiliyor. "durumun vehametini görmüyor musunuz!?" diyenlerden, 8 yıllık askerlikten teskere almış babasını kucaklayan sevinçli evlat profiline nasıl bir yaklaşım gösterilebilirdi ki başka?

parmağında ithal boya olmayan bir vatandaş olarak, her klavye harfine bastığımda bana o boyanın acı ya da sevinç nedenini hatırlatması üzerine aşırı neşeli ya da depresif bir haleti ruhiyeye kapılmam mümkün olmadığından en tarafsız ve basiretli yorumu benn yapabilirim, veya bir başka apolitik. bir başka apolitiğin uykusu gelmiş olduğundan görev bana düştü.

sözlüğün bu coğrafyanın/ülkenin minimal bir örneği olduğu düşünüldüğünde buradan çıkacak sonuç türkiye'nin genel profili olarak kabul edilebil-e-ir.cektir. chp tabanı ile tavanı arasında görüş açısından ayrılık arz etmeyen bir şekil içerisinde. taban tavanın ne yaptığından haberli ve tasdikliyor. cumhuriyet, rejim, ilkelerin bekası gibi konular görüşün ve savunmanın ana hatları.

var olduğu kesinleşmemiş tehlike potansiyeli üzerinden oy potansiyeli oluşturmak amaçlı belirlenmiş yol sahibi parti yönetimi bu konuda başarıyı sadece kendi tabanında sağlayabildi. özellikle genç taban yıllardan bu yana devam eden bayrak yarışı niteliğindeki cumhuriyet düşmanı bellediklerini sindirmeye çalışmak ve halkın tamamını rejim yanlısı ve inkılaplara körü körüne bağlı zannı ile yanına çekmeye uğraşmak finish noktasına ulaştı.

akp destekçileri/sempatizanları sağ merkezin son adresi konumuna yerleşmiş partilerinin başarısı ile sarhoş olurken doğru değerlendirmeden oldukça uzaklar. başlangıcı ön bahçenin-milli görüş-nitelikli ve perspektifi geniş devamı ölçüsü üzerinden bir algılama ile yaklaştıkları/kabul gösterdikleri bu partinin 150 millet vekilini tezkere sebebiyle tasfiye ettiğini öğrendiklerinde akp'nin artık kendilerinden olmadığını anlayacaklar. bu genelin sadece bir kısmı. bir diğeri ise herhangi bir olgunun/yolun devamı olarak görmeden din üzerinden emir telakki ettiğini, hiçbir kuruma üye olmadan ya da bir partinin yandaşı olmadan sadece türban sorununa çözüm arayan müslüman olarak verdiği oyların hayal kırıklığına dönüşmesi tekerrürünü yaşayacak zümredir.

son kısım muhafazakar ve ortada kalmış, şimdiye kadar sunulanları pek akıl karı bulmamış, eski sağ partilerin de muhafazakar zeminden kopmasını görerek; alternatifsizlikten ve biraz da edindiklerinin ekonomik istikrar söylemi ile zarara uğratılmasından mütevellit bir korku ile sandıkta kararını akp'den yana vermiştir.

bu ülkede sağ ve sol görüş lider eritmek gibi bir özelliğe sahiptir. chp liderinin başına gelenleri gördük; kenar mahallenin kıraathane siyasetçisi dahi toplu tepkinin arasına kaynayarak "defol git" dedi. sağda da kendiliğinden gidenler oldu ve/veya husumet yaşadığı bir başka partinin içinde eridi-tuğrul türkeş-.

bu millet lidere oy verir, akp'nin başından t.erdoğan'ın çekilmesi demek, %10 demektir. ve bu millet köklü değişikliklere imza atmış olsalar dahi liderle birlikte bir partiyi kolayca ve acımasızca politika mezarlığına gönderebilir. alınmış olan oylar halkın tasarrufunu bir süreliğine emanet edinmiş olmaktır. o halk istedikleri gerçekleşmediğinde ya da istedikleri gerçekleşip doyuma ulaştığında vefasızlık gösterebilecek denli sağduyu noksanlığı sahibidir.
güncel Önemli Başlıklar