bugün

renault'nun kendi evinde hic olmazsa bir $eyler yapmasini umdugum, magny cours'ta yapilacak yari$. onumuzdeki pazar * yapilacak yari$. turkiye sati ile 15:00'da, maalesef cnnturk'te yayinlanacaktir. siralama turlari cumartesi gunu yine ayni saatte *...

lewis hamilton'dan yine podyum bekliyoruz...
son fransa gp. bu yil f1 takviminden kalkiyor.

lewis hamilton'un bu gazla devam etmesini bekliyoruz.
ferrari'lerin yeni aerodinamik paketle (ön, arka kanatlar ve havalandırma kanalları) ilerleme kaydettikleri göze çarpsa da, burada yeniden mücadeleci olmalarındaki ana etken lastiklerdir. yıllardır bridgestone ile çalışan ekip, bu sene michelin'den bridgestone'a geçen mclaren ve renault gibi takımlara oranla avantaj sahibidir. zaten magny course'da asfalt her zaman çok abuk olmuştur ve buna bağlı olarak iyi lastik kombinasyonuna sahip olmak çok önemlidir.

kısaca ferrari'nin 1-0 önde başlayacağı yarıştır.

ama yine de lewis hamilton isimli insanüstü bünyeden ümitliyim.
son yıllarda hezimete alışmış ferrari f1 takımının yine podyum göremeyeceği yarıştır. (bkz: eline almak)
sonunda kiminin toparlanmaya başladığını göstermesi itibariyle, ferrarinin yeniden şampiyonluk yarışına ortak olabileceğini gösteren, sezonun dönüm noktası olmasını umut ettiğim, biz tifosileri mutlu eden yarış..
ferrarinin duble yapmasına yıllar sonra sevindiren bir yarış olmuştur. * en çok da kimi raikkonen'in inatçı sürüşünü kaybetmediğini görmemizi sağladığı için sevinmişizdir. startta hamiltonu, pitstoplarda da massayı geçmesi ile sürücüler klasmanında "ben de varım" demiştir.
Pistin genel yapısı gereği sadece tek bir atak noktası vardır. buna rağmen alonso en olmadık yerlerde ataklar yaparak yarışa heyecn katan tek unsur oldu. benzin hortumunu koparan arkadaşıoda ayrıuca tebrik etmek gerekir tabi.
kimi raikkonenin pistlere tekrar döndüğü, alonsonun massanın ve hamiltonun eline verdiği yarı$tır.