bugün

3-16 eylül tarihleri arasında ispanya'da düzenlenecek 35. avrupa basketbol şampiyonası. 19 ekimde yapılan kura çekimine göre gruplar şu şekilde oluştu:
A grubu: yunanistan,rusya,sırbistan, eleme grubu birincisi (bkz: oha)
B grubu: ispanya,hırvatistan,letonya,portekiz
C grubu: almanya,litvanya,türkiye,çek cumhuriyeti
D grubu: fransa,italya,slovenya,polonya

Şampiyonanın yeni statüsüne göre gruplarda ilk üç sırayı alan takımlar ikinci tura yükselirken, puanlarını taşıyarak ikinci turda 6'lı iki grupta mücadele edecek. Bu turda ilk dört sırayı elde eden takımlar ise çeyrek finalde çapraz eşleşme usulü ile karşı karşı karşıya gelecek. *
dirk nowitzki'nin 2007 yazında büyük bir ihtimalle milli takıma gelmeyeceği de konuşulanlar arasında. benim tahminim litvanyanın ardından 2. olup diğer grupta da italya ve litvanya ile birincilik için mücadele edeceğimiz yönünde.
Türkiye bu organizasyona daha oturmuş bir takımla gideceği kesindir. Bu arada yenilen pehlivan güreşe doymaz hesabı litvanya yine bizim grubumuzdadır.*
türkiyenin bu turnuvada çok ii işler yapması olası bişe çünkü şuanki takımımız çok üst düzeylerde ve çok yetenkli basketbolcular var
dunya şampiyonasındaki başarının arından çok büyük hedeflerle gidecegimiz, nba yıldızlarıyla süslenmiş kadromuzla büyük bir başarı beklediğimiz şampiyona. resmi internet sitesinde türkiye nin star player ı olarak ersan ilyasova nın gösterilmesi de ilginç bir detaydır.
türk halkını coşturan son litvanya maçına benzer maçları sabırsızlıkla beklediğimiz şampiyona.
gerçek basketbolun, takım oyununun nasıl oynandığını dünyaya gösterecek turnuvadır. keşke bir olasılığı olsaydı da arjantin'ide görebilseydik ozaman gereken bu organizasyonda olmayı haketmiş tüm ülkeler turnuvada olurdu.

yunanistan, sırbıstan , ispanya ve türkiye ilk 4'ü paylaşacaktır. oyun kurucularımız bekleneni verebilirse bir final görmemiz muhtemeldir.
ispanya ile final oynar yeneriz. (bkz: yok artık le bron)
eğer geçen yıl japonyadaki gibi istikrarlı ve azimle, hırsla oynarsak ve buna bir de memo ve hido nun performansları eklenirse şahane işler çıkarırız ortaya. yok dün akşamki hırvatistan maçındaki gibi oynarsak da maalesef üst gruba çıksak da orada pek varlık gösteremeyebiliriz keza sırbistan, yunanistan, italya, rusya ve ev sahibi dünya kupası şampiyonu ispanyayı yenmek biraz döt isteyecektir.

ama her haliyle yine müthiş bir şampiyona olacağı ve televizyon karşısında yanımda o an kim varsa ona sarılıp gözler faltaşı gibi açılmış bir halde en az murat kosova kadar heyecan içinde dualarımla izleyeceğim kesindir.
serkan erdoğan ın dizindeki sakatlık nedeniyle maalesef katılamayacağı şampiyona...
ntv den yayınlanacak turnuvadır. ilk maçımız 3 eylül 21.30 da litvanya ile.
Turkiye haricinde kim kazanirsa kazansin, Turk irkinin tarihi dusmanlarindan birinin kazanmis olacagi turnuvadir. Ben kadar dusman ulkeyi bir arada gormedim. hacli suruleri gibiler.
sampiyona baslamadan önce kadroya bir baktım da, uzunlarda sorunumuz yok.
mehmet, kerem, kaya, ersan ve ermal çok iyi iş çıkarırlar. hatta koparırlar diye düşünüyorum. tabi ribauntlara iyi konsantre olurlarsa.

ancak kısalar başımızın ağrımasına sebep olabilir. serkan ın sakatlığı büyük kayıp oldu. tanyevic denen coach müsveddesinin kerem i kadroya almaması cok kötü sonuçlar doğuracak gibime geliyor. ender, hakan ve engin... komik...

sonuç olarak iyi bir yerlere gelebiliriz. hatta 2001 deki gibi iman gücüyle mucizevi maclar cıkarabilirsek madalya dahi alabiliriz. ha ayrıca ilk grupları da geçemeyebiliriz, elenebiliriz. hiç belli olmaz.

türkiye en nihayetinde. insan tahmin yürütemiyor ki kardeşim...
sırbistan'ın eski görüntüsünden uzak bi performans görüntülüyor olması nedeniyle favoriler arasında olmadığı turnuvadır .
ilk rakibimizin litvanya olduğu turnuvadır. pazartesi 21.30'da ifadelerini alacağızdır.
kerem tunçeri'yi kadroya almayarak * bogdan bir karar veren koç tanjevic'in bu kararının g.tünde ve g.tümüzde * patlamamasını umduğum şampiyonadır.
serkan olmadan çok zorlanacağımız turnuva. ersan ın performansının düşük olaması da 'acaba madalya yalan mı olacak' dedirtiyor.
geçtiğimiz sene, milli takımımız japonya'daki dünya şampiyonasında rahat, huzurlu ve özgüvenin had safhada olduğu bir takım izletmişti bizlere. bunun en büyük sebebi, hidayet ve mehmet okur'suz takım oyununun ve arkadaşlıkların daha iç açıcı olduğuydu kuşkusuz. herkes rahat kafa kendini gösterilme fırsatı yakaladı. amatör bir ruh vardı. bu da olabildiğince ilerleyebilmemize yardımcı oldu.

şimdi durum biraz farklı. okul yıllarında beden derslerinde basketbol ya da futbol maçı yaparken, hepimiz her an sivrilmeye çalışan, ön planda olmaya bayılan uyuz takım arkadaşının yokluğunda nefes alıp kendimizi gösterebilme, daha iyi oynayabilme şansını yakalamışızdır elbet. işte japonya'daki dünya şampiyonasında mehmet okur ve hido'nun yokluğunda yaşananlar bunlardı. oysa hidayet ve mehmet'in varlığı elbette çok önemli. ama şimdilik sadece kağıt üzerinde. yine de iyi bir oyun sergileyip, bizleri şaşırtmaları en büyük dileğimiz. heyecanla bekliyoruz.

başarılar!
iSTiSNASIZ TÜM MAÇLARINI iZLEYECEĞiM TURNUVA OLACAKTIR. AYRICA BU AKŞAM LiTVANYAYI YENMEMiZ HALiNDE DE TÜRKiYE FIRTINASININ ÖNÜNE KiMSE GEÇEMEYECEKTiR. MERAKLA BEKLENMEKTEDiR.
ilk iki periyot dökülen, 3. periyot yapacağı müthiş savunma ile rakiplerinin sindirim sistemi çıkış noktasından kan alacak, bizleri ekran karşısında kanser edecek, akabinde dördüncü periyot bitimine doğru rakibin farkı eritmesine rağmen yenileceği ve bizlerin sevinç çığlıkları atacağımız bir milli takımı bize izlettirecek turnuva.

japonya ruhu şu anki mevcut kadroya bulaşır ise, turnuvayı ilk üç içinde bitirmememiz için hiç bir sebep yok.

(bkz: uh ah dev adam oniki dev adam)
3 eylül 2007 tarihinde oynanan maçların sonuçları şu şekildedir:

a grubu
sırbistan : 65 - rusya : 73
israil : 66 - yunanistan : 76

b grubu
letonya : 85 - hırvatistan : 77
portekiz : 56 - ispanya : 82

c grubu
çek cumhuriyeti : 78 - almanya : 83
türkiye : 69 - litvanya : 86

d grubu
polonya : 66 - fransa : 74
italya : 57 - slovenya : 62

edit : bu entry e çok kötü diyen arkadaş. allah rızası için bi mesaj at da neden kötü dedin söyle. insanları bilgilendirmenin neresi kötü? böyle komik insanlar yüzünden insanlar sözlükten soğuyorlar.
bu tanjeviçten bir cacık olmaz savının doğrulandığı bir turnuva olacaktır, ki ilk maçtan belli etmiştir kendini.
ulen böyle hücum seti * dünyanın hiç bir yerinde yok, hangi akla hizmettir anlamadım. sonra da yok el üstünden üçlük atmak zorunda kaldık! kalırsın tabi a.q içerde adamın mı var neyse sinirlendim yine bak elim titremeye başladı. **
12 dev adamın ilk maçında yamulduğu şampiyonadır. Sürekli 3'lük denedik maç boyunca. Artık Almanya'yı yamultmak dileğiyle.
not: Litvanya'ya 17 sayı farkla yenildik.
# turnuvanın ikinci gününde * oynanacak maçların programı şöyledir.

a grubu
19:00, rusya - israil
21:30, yunanistan - sırbistan

b grubu
20:00, hırvatistan - portekiz
22:30, ispanya - letonya

c grubu
19:00, litvanya - çek cumhuriyeti
21:30, almanya - türkiye

d grubu
20:00, fransa - italya
22:30, slovenya - polonya

grubumuzda oynanacak her iki karşılaşma da ntv'den naklen yayınlanacaktır.
# turnuvanın ikinci gününde * oynanacak maçların programı şöyledir.

a grubu
19:00, rusya - israil
21:30, yunanistan - sırbistan

b grubu
20:00, hırvatistan - portekiz
22:30, ispanya - letonya

c grubu
19:00, litvanya - çek cumhuriyeti
21:30, almanya - türkiye

d grubu
20:00, fransa - italya
22:30, slovenya - polonya

grubumuzda oynanacak her iki karşılaşma da ntv'den naklen yayınlanacaktır.
Feci nallandigimiz turnuvadir. Mahallede 40 dakka oynasak biz 49 dan fazla atariz. Yenilince de vefakar taraftar buyuklugunu gostersin geyigi yapmasinlar simdi. OLSITAR vardi takimda ne is. Maclari izleme sansim yok yalniz Almanya`dan 30 yiyen takim olimpiyatlara gidemez zaten. Gruptan ciksak da bari onun parasini alsak. Kimi sorumlu tutsak gidisattan bilmem ki. Aha buldum. Yanas Bakalim Tanjevic. Basketbola bir mehmet aurelio lazim herhalde. Devsirme ne bileyim bir ic oglani ya da bir harem agasi, bilmem bizi hangisi paklar...